Koncuk,
SİYASET 12.04.2021 11:42:00 683 0

Koncuk, "Bir ayda 250 bin kişi işsiz kaldı"

Koncuk, “İşsizlik oranının bir önceki aya göre 0,7 puan artarak %13,4’e yükseldi. Bu oranlarla bir önceki aya göre 250 bin kişinin daha işsiz kaldığı anlamına gelmektedir” dedi.

Bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “TÜİK, tarafından bugün açıklanan şubat ayı işsizlik istatistiklerini göre “İşsizlik oranının” bir önceki aya göre 0,7 puan artarak %13,4’e yükseldiğini bu oranlarla bir önceki aya göre 250 bin kişinin daha işsiz kaldığı anlamına gelmektedir” dedi.             
Koncuk şunları kaydetti:
“2020 yılında 177 bin 662 işçi, “Kod-29” maddesi kullanılarak işten çıkarıldığı bilinmektedir. Bu nedenle 34 bin 145 kadın ve 142 bin 517 erkek işçi ne tazminat alabilmiş ne de işsizlik fonu ödemelerinden yararlanabilmiştir. Buna göre Kod-29 ile işten çıkarılanların sayısı bir ayda ortalama 14 bin 772 ve günde ortalama 491 kişi oldu.Kod-29’a işten çıkarılan işçiler işsizlik sigortası fonundan ve işsizlik ödeneğinden yararlanamadı. Bu işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi adına işsizlik ödeneğinden faydalanması için bir çalışmanın yapılması elzemdir.” 
Bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına işçilerin mağduriyetinin giderilmesi çağrıda bulundu.

ÇUMED,  Milletvekili Koncuk’u Ağırladı

Kısa adı ÇUMED olan Çukurova Medikalciler Derneğini ziyaret eden bağımsız Adana Milletvekili İsmail Koncuk,  Medikalcilerin sorunlarını dinledi. Ülke sorunlarının da konuşulduğu toplantıda Koncuk, İYİ Partiden istifa eden Prof. Dr. Ümit Özdağ ile birlikte kuracakları yeni bir siyasi partinin oluşumundan da bahsetti.

Hijyen ve mesafe kurallarına uyularak yapılan toplantıya, Çukurova Medikalciler Derneği  Başkanı Oğuz Akkaya’nın yanı sıra,  Medya ve İletişim Komisyonu Başkanı Yücel Deniz, Türkiye Halı Yıkayıcıları Adana ve Güney Doğu Anadolu Federasyonu Başkanı Volkan Uçak, Adana Gençlik, Spor, Doğa ve İzcilik Kulübü Başkanı Ayhan Binboğa ile Yönetim Kurulu üyelerinden Seyfettin Ünal ve Fatma Hançerli de katıldı.

Koncuk, ÇUMED’de yaptığı konuşmasında, siyasi parti kurma çalışmalarını yakın zamanda tamamlayacaklarını dile getirerek,  ülkenin sorunlarına çözüm getirecek kapsamlı bir program hazırladıklarını  ifade etti.  Koncuk , ‘’Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkacağız. Hedefimiz,  Atatürk milliyetçiliği çizgisinden taviz vermeden, milliyetçileri bir çatı altında toplamak; sosyal, kültürel, ekonomik ve ülkemizi ilgilendiren tüm alanlarda çözüm odaklı çalışmaktır’’ şeklinde konuştu.  Adana İl, İlçe Teşkilatlarının hazırlık çalışmalarının devam ettiğini de belirterek,  Türkiye’nin her yerinden olduğu gibi, Adana’dan da yoğun bir ilginin olduğunu ifade etti. Koncuk, ’’Yeni bir ruh ve anlayışla güçlü bir çıkış yapacağımıza inanıyorum’’ dedi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,41% 0,09
  • EURO

    34,52% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2381,04% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu