KOÇ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI BİR ÇALIŞTAY DÜZENLİYOR
KÜLTÜR SANAT 21.10.2022 10:39:00 562 0

KOÇ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI BİR ÇALIŞTAY DÜZENLİYOR

VEKAM), Türkiye’de kültürel miras alanında çalışanlar için yeni fikirlerin oluşmasını ve sürdürebilir kültürel miras eğitimini destekleyen çalışmalarına devam ediyor.

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), Türkiye’de kültürel miras alanında çalışanlar için yeni fikirlerin oluşmasını ve sürdürebilir kültürel miras eğitimini destekleyen çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen “Çocuklar İçin Kültürel Miras Çalışmaları” çalıştayının üçüncüsü, 2-3 Kasım 2022 tarihinde “Kitap, Çizgi Roman ve Fotoğraf” temasıyla düzenlenecek. Farklı ülkelerden birçok akademisyenin, kültür sanat profesyonellerinin ve yazarların 

katılacağı iki günlük bu zengin program  hem yüz yüze hem çevrimiçi ortamda takip edilebilecek. 

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), Türkiye’de kültürel miras alanında çalışanlar için yeni fikirlerin oluşmasını ve sürdürebilir kültürel miras aktarım ve eğitimini destekleyen çalıştaylar düzenlemeye devam ediyor. VEKAM’ın 2019 yılından beri Koç Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Çiğdem Maner ve mimar, müze eğitimcisi Özlem Dengiz Uğur yürütücülüğünde gerçekleştirdiği Çocuklar İçin Kültürel Miras Çalışmaları Çalıştayı bu yıl 2-3 Kasım 2022 tarihinde, “Kitap, Çizgi Roman ve Fotoğraf” temasıyla yüz yüze ve çevrimiçi ortamda düzenlenecek. Almanya, Fransa, İtalya, Mısır ve Türkiye’den farklı disiplinlerden birçok konuğun katılacağı hibrit etkinlikte konuşmaların yanı sıra uygulama atölyeleri de olacak. Katılımın ücretsiz ve kontenjanla sınırlı olduğu çalıştaya başvurular https://vekam.ku.edu.tr/ üzerinden alınacak.

Çalıştay 2 Kasım Çarşamba günü, Koç Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nden Doç. Dr. Nazmi Ağıl, Günışığı Kitaplığı Genel Yayın Yönetmeni Mine Soysal ve yazar Behiç Ak’ın katılımıyla kültürel mirasın aktarımında edebiyatın rolünü ele alan bir oturumla başlayacak. Kültürel miras farkındalığının çocuklara ve gençlere nasıl aktarılabileceği sorusunu yurt dışı örnekleriyle inceleyen ikinci oturum, Mısır ve İtalyan üniversitelerinden akademisyenlerin deneyim ve sunumlarını içerecek. İlk günün son oturumu kültür transferinde çizgi romanları ve çizgi filmleri odağına alacak. Üçüncü oturumda N. Emre Apaydın, Cin Ali kitaplarını kültürel miras bağlamında ele alırken Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul, Milano Politeknik Üniversitesi, Turin Üniversitesi ve Bolonya Üniversitesi’nden konuşmacılar genç nesiller için farklı hikâye anlatım örneklerini, proje deneyimlerini ve çıktıları aktaracak. 

3 Kasım Perşembe günü yapılacak oturumlar, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan, Türkiye’nin ve dünyanın önemli kültür ve tarih kurumlarından konuşmacıların katılımıyla görsel içeriklerin önemini ve Anadolu’nun zengin tarihinin korunup yeni nesillere aktarılmasında farklı örnekleri inceleyecek. Çalıştayın ikinci günü Fransa’da bulunan, dünyanın en büyük müzelerinden Louvre Müzesi’nin klasik sanatın günümüz sanatıyla ve gençlerle kesişim sağlayan “Sokak Sanatında Louvre” gibi projeleri de dahil olmak üzere müzecilik için yenilikçi örnekler ele alınacak.

Çocuklar İçin Kültürel Miras Çalışmaları Çalıştayı’nın dünyanın dört bir yanından konuşmacıları kültürel aktarım bağlamında farklı disiplinlere odaklanarak dinleyicilerle buluşturan “Kitap, Çizgi Roman ve Fotoğraf” başlıklı bu üçüncü etkinliği, konuşmaları takip eden atölyeler ve değerlendirmelerin ardından sona erecek.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı