Kış Mevsimine Girmeden Yapmanız Gerekenler
SAĞLIK 20.08.2021 09:12:00 637 0

Kış Mevsimine Girmeden Yapmanız Gerekenler

Kış mevsimine girerken hastalıklardan korunabilmek için birçok yöntemin olduğunu söyleyebiliriz.

Özellikle kolajen ve vitamin gibi takviyeler alarak vücut sağlığınızı soğuk kış günlerinde daha iyi koruyabilirsiniz.

Kış mevsimine girmeye hazırlanırken her anlamda hazırlıklı olmak gerekiyor. Soğuk kış günlerinde hastalıklardan ve aksiliklerden uzak durmak adına mutlaka harekete geçmeniz gerekiyor.

Kombi ve radyatör ile ısı izolasyonu gibi bakımlar yaparak kış mevsimine tam anlamıyla hazırlanabilirsiniz. Ayrıca düzenli uyku ile bağışıklık sisteminizi güçlendirip kışın daha dinamik olabilirsiniz. Kışa girmeden önce güneşli havaları egzersiz ve yürüyüş yaparak değerlendirebilirsiniz. Vücudunuza vitamin ve mineral takviyesi yaparak yılın dört mevsimi sağlıklı olabilirsiniz.

Isı İzolasyonu ile Kombi Bakımlarını Yaptırmak

Maalesef kış dönemleri yaklaştığında elektrik ile doğal gaz faturalarında inanılmaz yükselişler gerçekleşiyor. Onun için tasarruf sağlamak çok önemlidir. Isı izolasyonu yaptırarak kış aylarındaki yüklü faturalardan kolayca kurtulabilirsiniz. Isı izolasyonu ile kış mevsimi dışında yaz dönemlerinde de tasarruf yapmanız mümkündür. İdeal olan sıcaklığı sağlamak adına yazında ısı izolasyonu yaptırabilirsiniz. Böylelikle hem kış hem de yaz aylarında faturalardan tasarruf yapmış olacaksınız.

Kışa hazırlık denildiğinde diğer bir akla gelen etmense kombi bakımıdır. Kışa geçmeden sonbahar döneminde mutlaka kombilerinize bakım yaptırmanızı öneriyoruz. Aksi takdirde kış döneminde aniden patlamalarla ve kazalarla karşılaşabilirsiniz. Sonbahar ayında mutlaka kombininizin bakımını yaptıran. Kombi bakımı sayesinde de yakıt tasarrufu yapmış olacaksınız.

Kışa Girerken Hastalıklardan Korunmak İçin Nasıl Önlemler Almalıyız?

Kış döneminde hastalıklardan korunabilmek adına bazı noktaları dikkate almanız gerekiyor. O noktaları şöyle sıralayabiliriz:

 

· Uykuyu düzene sokmak gerekiyor.

· Alkol, vücuttaki savunma sistemini etkilediğinden dolayı tüketimi azaltılmalıdır.

· Vücudun ihtiyaç duyduğu mineraller ve vitamin ihtiyacını karşılamak gerekiyor. Özellikle kişiye özgü doğru beslenme programları uygulanmalıdır. Meyve, et, sebze, tahıl çeşitleri, süt ürünleri ve kuru baklagilleri çok tüketmek gerekiyor. Ayrıca Supradyn gibi vitamin takviyeleri almaya özen gösterilmelidir.

· Enfeksiyonun yayılmasını engellemek adına hem sonbahar hem de kış aylarında kapalı alanlar havalandırılmalıdır. Sınıf, okul, tiyatro, toplu taşıma, ofis, sinema gibi ortamlara girerken eller mutlaka yıkanmalıdır. Virüslerle mikropların etrafa bulaşması; el ve hava yoluyla gerçekleşiyor. O nedenle devamlı eller yıkanmalıdır.

· Akciğer enfeksiyonlarına neden olan başlıca etken sigara olduğunu söyleyebiliriz. Sigaranın tüketimiyle beraber vücut direncinde de olağanüstü azalmalar oluyor.

· Vücuttaki savunma sistemini güçlendirebilmek için düzenli spor yapılmalıdır. Açık havada gerçekleşen yürüyüşlerle kış döneminde vücudunuzun bağışıklığını güçlendirebilirsiniz.

· Zatürre ile grip aşılarını mutlaka yaptırınız. Eylül ile ekim aylarında grip aşısı yaptırarak, kış mevsiminde sağlığınızı daha iyi koruyabilirsiniz.

· C vitamini yani askorbik asit vücudun bağışıklık kazanması için çok önem arz ediyor. Askorbik asidi hem meyvelerde hem de sebzelerde çok fazla görebilirsiniz. Mandalina, maydanoz, portakal, kuşburnu, kivi, limon, roka gibi gıdalar özellikle C vitamini deposu olarak biliniyorlar.

· Kışa girmeden önce mutlaka diyabet hastaları, doktor kontrollerini yaptırmaları gerekiyor. Özellikle HbA1c değerleri gözden geçirilip o doğrultuda tedavi sürecine başlanmalıdır. Aynı zamanda kan şekeri kontrolünü de kişi yaptırması gerekiyor. Kan şekeriyle alakalı sorunları olan diyabet hastalarında özellikle bağışıklık sistemi çökebiliyor. Bağışıklık sistemini kişinin çöktüğünde enfeksiyon kapma olasılığı da artıyor. Kış dönemlerini böyle problemler yaşayanlar daha ağır atlatıyorlar. O nedenle sonbaharda kişi kan şekerinden başlayarak sağlık kontrollerini tam anlamıyla yaptırması gerekiyor.

· Çinko minerali sayesinde kış döneminde bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

 

· Çinko ve C vitamini yanında D vitamini tüketerek de bağışıklık sisteminizi önemli ölçüde güçlendirmeniz mümkündür.

· Son olarak kışa girmeden sonbaharda enerji depolayıp, kaliteli zaman geçirmek adına; Bianchi bisikletle muhteşem bir doğa turuna da çıkabilirsiniz.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı