KILIÇDAROĞLU
SİYASET 23.12.2022 08:38:00 765 0

KILIÇDAROĞLU'NDAN ASGARİ ÜCRET YORUMU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Bir Avuç Kişiye Milyarlar Aktaracaksın, Milyonlara Gelince Gıdım Gıdım Vereceksin” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'nın Kepez ilçesinde Yenimahalle Kültür Merkezi’nde Kepezlilerle bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Asgari ücret açıklandı 8 bin 500 lira. Değerli arkadaşlarım, TÜİK’in bütün o baskılamalarına rağmen TÜİK’in gıda enflasyonunun 5 puan altında. Yani insanların mutfağına el atıyorlar. Ben TÜİK’in önüne boşuna gitmedim. İşçinin, emeklinin hakkı gasp edilmesin diye. Enflasyonu düşük gösteriyorlar ona göre zam yapıyorlar bu doğru değil. Eğer adalet peşinde koşacaksak bunu hep beraber yapmak zorundayız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını arayacaksak hep beraber yapmak zorundayız. Kur Korumalı Mevduat açıyorsun, milyarlar yatıyor orada, beş kuruş vergi vermiyorlar. Sizlerin, hepimizin ödediği vergilerle onlara para aktarıyorlar 172 milyar lira. 172 milyar lira ödeyeceksiniz bir avuç kişiye beş kuruş vergi almayacaksınız. Emekli ekmek alırken vergi veriyor, soğan alırken vergi veriyor, patates alırken vergi veriyor. Elektrik düğmesine bastığı zaman 5 çeşit vergi veriyor. Musluğu açtığı zaman 4 çeşit vergi veriyor. Ben buna itiraz ettiğim zamanda niye itiraz ediyorsun diyorlar.
Bir sözüm daha, eğer asgari ücretle pazarlığa açlık sınırından başlarsan sonu böyle olur zaten. 'Açlık sınırını kabul etmiyoruz' E kabul etseydin bari hiç değilse. İşçinin hakkı nasıl savunulacak, emeklinin hakkı nasıl savunulacak, esnafın hakkı nasıl savunulacak, çiftçinin, üreticinin hakkı nasıl savunulacak. Bir avuç kişiye milyarları aktaracaksın, milyonlara gelince gıdım gıdım vereceksin. Efendim yüksek zam yaptık, E gıda enflasyonunun 5 puan altında resmi rakamlara göre, gayri resmi rakamlar zaten bunun çok daha üstünde herkes bunu biliyor.
Değerli arkadaşlarım, ikinci konu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızla ilgili, bir seçime girildi eyvallah, seçimi kazandı eyvallah. Olması gereken neydi? Madem demokratik yollarla seçim kazanıldı, kazanan kişiye hakkını teslim etmekti. Efendim olmaz dediler. Kim? Sarayın hakimleri olmaz dedi. Olmaz efendim niye? Aynı zarfa 4 tane oy pusulası konmuş, üçü doğru biri yanlış, nereden biliyorsunuz? Biz bilmiyoruz, kimse de bilmiyor, ama talimat öyle. Hepsini iptal etse ben anlarım derim ki, ya doğru yani hepsini iptal ettiler seçim yenilenecek. Hayır yenilenmeyecek. Üçü doğru, birisi yanlış. Bunu hangi vicdan, hangi ahlak kabul eder, hangi inanç kabul eder? Neye inanıyorsa, kime kabul edebilir bunu? Ama bu milletin bir feraseti var, mazlumun yanında durma gibi bir geleneği var. 8 binlik oy, 800 bin küsura çıktı. Yani İstanbullular hakkın ve adaletin yanında durdular. Göreve başladı, görevini yapıyor. 10'un üzerinde, 20'nin üzerine büyük yolsuzluk dosyalarına el attı. Yani dedi ki, 'Ben İstanbul'un hakkını yiyene vermeyeceğim bunu, adalet içinde vereceğim mahkemeler buna baksınlar, savcılar buna baksınlar'. Benim fotoroman dediğim adam dosyaları kendisi aldı. Bize vereceksiniz dedi dosyaları, ben bakacağım buna. Güzel. Namuslu adam ne yapar, düzgün adam ne yapar, ahlaklı adam ne yapar? 'Evet kardeşim sen buna bakıyordun ama benim müfettişlerim var bunlar bakacaklar' eyvallah itirazımız yok. Namuslu adam baksın, ahlaklı adam baksın, vicdan sahibi adam baksın, kul hakkı yemeyen adam baksın. Dosyalar kapatıldı bir tarafta duruyor. Yıllar geçti. Sizler Anadolu’nun kadim kültürünü benden iyi bilirsiniz, o kültürde benden fazla yaşadınız. Çünkü ben bir süre sonra batıya geldim. Siz doğuda yaşıyorsunuz.
Şimdi değerli arkadaşlar, Allah aşkına söyler misiniz? Dosyayı alıyorsun, malı götürenlerin hesabı sorulacak sormayın diyorsun, burada kalsın diyorsun, ben bakacağım diyorsun ve hiç bakmıyorsun. Arkasından dava açtırıyorsun. Hani o YSK üyeleri vardı ya '4 tane oy pusulası 1 tanesi sahte diğerleri doğrudur' diyen. Onun başında hakimler vardı unutmayalım. Her sandığın başında bir hakim vardı. Hakimlere bir şey olmadı, sandık görevlilerine de bir şey olmadı. Ama İstanbul'un rantı eyvah elden gidiyor diye, malı götürecekler diye bir endişeye kapıldılar bunlar.
Değerli arkadaşlarım, şimdi gazetelerden öğreniyoruz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyla ilgili yeni bir suç duyurusunda bulunulmuş. Neymiş? Terör örgütü mensuplarını mı çalıştırıyormuş, teröristleri istihdam ediyormuş diye. Akıl tutulması var. Bunların gözü tamamen kararmış. Kardeşim ortalıkta terörist geziyorsa sen İçişleri Bakanı değil misin, polislerin yok mu? Elini kolunu sallıyorsa sen bu teröristleri nasıl serbest bırakıyorsun o zaman? Bunlar aylardır, yıllardır orada çalışıyorlar. İlla ben bir şekliyle İstanbul’un rantını almak istiyorum, milyar dolarları ben almak istiyorum. Doymadın. Allah gözünüzü doyursun. Böyle rezalet olur mu? İstanbul’un rantı İstanbullulara aittir nereden gelirse. 16 milyon İstanbullu elbette rant bir yerde plan yaparsanız rant doğar ama o rant o kentin sahiplerine aittir, kentin sahibi kimdir? 16 milyon İstanbullu. 16 milyon İstanbullu bunu yemeyecek, bir avuç çete yiyecek. 'Çetelere vereceğim' diyor. Söz verdim bu millete, Allah'a da söz verdim. Allah nasip eder iktidar olursak göreceksiniz o çetelerin hepsinin burnundan fitil fitil getirmezsem bana da Kemal demesinler.
Ne demek? Bakın buna da şöyle bir dümen. Önce kalktı bu fotoraman konuştu. Efendim İstanbul Büyükşehir Belediyesinde teröristler var. Müfettişler görevlendirdi. Gitti müfettişler, baktılar bir şey yok, ne yapsın bir şey yok. Onları çağırdı gelin Ankara’ya Beyler sizden bir adam olmaz dediler, siz iş yapmadınız dediler. Sonra AK Partiden milletvekili adayı olan birisini görevlendirdiler. O da müfettiş, sözde müfettiş onu görevlendirdiler. Hani hakimleri görevlendiriyorlar ya şu kadar ceza vereceksin diye. Bu seferde bir müfettiş görevlendirdiler git ona bak illa bir rapor yaz. Sordum Ekrem Beye siz eleman nasıl alıyorsunuz. Gayet basit dedi. İşte Büyükşehir Belediye Başkanımızda burada, diğer Belediye Başkanlarımızda burada. Gayet basit, savcılıktan iyi hal getirecek zaten ilk şart bu. Eğer sen terörist diye birisini suçlayacaksan bunu ibra etmiş bir makam varsa suçlayacağın yer Cumhuriyet Savcılığıdır. Kağıdı veren o. Ekrem İmamoğlu'nun Milli İstihbarat teşkilatı mı var Allah aşkına kimin ne olduğunu nereden bilecek? Devletin nasıl yönetildiğini bilmenizi anlatmak için bunları ifade ettim. Devlet böyle yönetiliyor. Çürüyen bir yapı var. Bu çürüyen yapı içerisinde devleti sözde yönetiyorlar. Bir kişiye devlet teslim edilmez. Bir kişiye devlet teslim edilirse koskoca 85 milyonluk Türkiye bir süre sonra adalet için bağırmaya başlayacak. Ben ta 2 – 3 yıl önce bu işi yaptım. Bu kadar büyük haksızlık olmaz. İnsanda biraz vicdan olur, insanda biraz ahlak olur, insanda biraz kırıntı kadar bir adalet duygusu olur. Ne istiyorsunuz Allah aşkına? Bula bula hiçbir şey bulamıyorlar. Birilerini görevlendirecekler, birilerini suçlayacaklar. İlla bir şey yapacaklar. Sizin başka işiniz yok mu? Memleketin dünya kadar derdi var kardeşim. Şanlıurfa’daki çiftçi elektrik faturasını ödeyemiyor. Rize’deki işçi bekliyor acaba nasıl aylıklarımı alacağım, geçici işçiler nasıl kadro alacağım diye Çaykur’da bekliyorlar. Pek çok yerde dünya kadar sorun var. Bunları bırakmışlar işleri güçleri acaba biz Ekrem Beyi oradan nasıl alacağız? Çünkü 16 milyonun iradesine darbe vurmak istiyorlar. Açık ve net ifade edeyim. Hem milli irade diyorlar. Milli iradeyse İstanbul oyunu kullandı kardeşim. Milli irade bu. İtiraz ettin, yerine yeniden seçim yapıldı. Sonuç gene belli. Diyorsan ki yenden seçim yapacağız gel kardeşim yarın sabah yeniden seçim yap eğer yüreğin varsa. Yüreğin varsa gel yarın sabah yeniden seçim yap. İstanbul için yeniden sandığı koy seçim yap. Emin olun hayatımda bu kadar dünya malına tamah eden başka bir yer görmedim. Ne yapacaksınız paraları Allah aşkına, ne yapacaksınız dolarları Allah aşkına. Para, para, para ne yapacaksın kardeşim ya kefenin cebi yok, birisinin bunlara hatırlatması lazım kefenin cebi yoktur kardeşim ya yoktur ya."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı