KILIÇDAROĞLU ADANA`DA:  `KAÇAK SARAYA UZANAN HORTUMLARI KESECEĞİM
SİYASET 16.05.2015 23:00:53 472 0

KILIÇDAROĞLU ADANA`DA: `KAÇAK SARAYA UZANAN HORTUMLARI KESECEĞİM"

7 Haziran 2015 genel seçimlerine hazırlık kapsamında Türkiye'nin her yerini dolaşan Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal bugün Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda kimi saptamalara göre yaklaşık 40 bin kişiye seslendi


Haber : M.Ömer ÜNEY

6.30’da başlayacağı duyurulan miting Kılıçdaroğlu’nun alana geç gelmesi nedeniyle yaklaşık 17.30’da başladı. 

“KAVGA, GERGİNLİK OLMAYACAK”
CHP Adana ve Mersin Milletvekillerinin yanı sıra CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut ve CHP Adana Milletvekili Adaylarının katıldığı mitingde sık sık ‘Başbakan Kemal’ sloganları atıldı. Türkiye`de 6 milyon 200 bin gencin işsiz, 17 milyon kişinin de yoksul olduğunu anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında hiç bir çocuğun yatağa aç girmeyeceğini söyledi. CHP iktidarında gerginlik, kavga olmayacağını, iş yapacaklarını, istihdam yaratacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, hortumu tarihe gömeceklerini savundu. Kaçak saraya bağlanan hortumları da keseceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bizim iktidarımızda benim, bakanlarımın çocuklarının boy boy para kasaları olmayacak. Ayakkabı kutularında para olmayacak. Hortumu tarihe gömeceğim" dedi.

“SEN AYDA 14 BİN LİRA ALIRKEN ZULÜM OLMUYOR MU?”
Türkiye’nin tarım ülkesi olmasına rağmen saman ithal eder hale geldiğini belirten, son 10 yılda 2 Trakya büyüklüğündeki alanın ekilmediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Niçin ekilmiyor çiftçi zarar ediyor, bankalara borcunu ödeyemiyor. Hollanda örneğini verdim. Hollanda, Konya`dan küçük bir devlet. Yılda 120 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç ediyor. Koskoca Türkiye`nin yıllık tarım ürünü ihracatı 18 milyar dolar. Bizim neyimiz eksik. Her şeyimiz var. Bir şey var ki o da önemli. Eksik olan namuslu ahlaklı siyasettir. Eğer bir ülkede siyasetçi vatandaşı değil de cebini düşünürse halk yoksullaşır. Ben onlar gibi 10-13-20 yıl değil sadece 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yılda sözüm söz hiç bir kimse yatağa aç girmeyecek. Hiç bir aile ben yoksulum demeyecek. Hiç bir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Sosyal devleti yeniden güçlendireceğiz. Herkesin işi aşı olacak. Türkiye o zaman yaşanacak Türkiye olur. Asgari ücrete 1000 lira diyorlar. Öğrensinler, asgari ücret 949 lira. 5 kişilik bir aile sabah akşam simit yese çay içse günlük 30 lira eder. Ayda 900 lira geriye kalır 49 lira. 49 lirayla bu adam ne yapsın? Asgari ücret 1500 lira olacak dedim, Maliye Bakanı diyor ki, `Asgari ücreti 1500 lira yapmak işçiye zulümdür`. Ben soruyorum o beyefendiye, sen ayda 14 bin lira alırken zulüm olmuyor da işçiye 1500 lira verince mi zulüm oluyor. Onlar asgari ücretin ne olduğunu, halkı unuttu, sadece ceplerini düşünüyorlar. Onların sadece yandaşları var." 

“HORTUMCULAR ZARAR EDECEK”

Çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Koro halinde bağırıyorlar parayı nereden bulacaksın. Eski alışkanlıkları depreştirmeyeceğiz diyorlar. Sevgili Adanalılar ben maliyeciyim devlet nasıl yönetilir bilirim. Harcamalar nasıl yapılır bilirim. Sizlerin oylarıyla CHP iktidar olduğunda bunlara bir kurs açacağım. Öğreteceğim onlara. Bakınız petrol dışarıdan geliyor doğrudur kar konuyor istasyona gidiyor doğrudur. Peki, fiyat ne 1.21 kuruş. Biz 1,5 liradan vereceğiz. Kim zarar edecek hortumcular zarar edecek. 1.5 liradan vereceğiz dedim” dedi.

Oğluna hiçbir zaman ‘paraları sıfırladın mı’ demeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Bir gerçeği bilmenizi isterim. Oğluma sabahın altısında `Paraları sıfırladın mı?` demeyeceğim. Telaşları oradan, malı götürüyorduk engel oluyor Kılıçdaroğlu. Malı götürmeyeceksin. Onu hortumculara yedirmeyeceğim. İçinizde taşeron işçi var mı bilmiyorum. Dedim ki taşeron işçiliği kaldıracağım. Olmasın böyle bir şey dedik. Ömür boyu asgari ücrete mahkum. Bazıları onun da altında alıyorlar. Dedim olmasın böyle bir şey, çalışıyorsa kadrolu çalışsın kıdem tazminatı hakkı olsun dedim. Ankara`daki beyler de duysunlar.  Taşeron parayı alırken sadece işçi ücretini mi alıyor hem karını hem KDV alıyor. Ben ne diyorum o köle tüccarını kaldıracağım diyorum. Kadrolu olsun toplu sözleşme hakkı olsun. Zarar eden var mı? Yok. 800 bin taşeron işçisine sesleniyorum. CHP iktidarında hepinize kadro vereceğiz. Hiçbir ayrım yapmayacağız. Çünkü bir kul hakkı yemeyiz. Çünkü bir bu bereketli topraklarda bereket olsun isteriz. Aramızda çok sayıda genç var. Ülkenin sorunlarına sahip çıkın gençler. Mademki slogan atıyorsunuz. Siyasete kulak kabartın. CHP`yi Mustafa Kemal`in partisini unutmayın."
ERDAL EREN’İ UNUTMADI
Mısır`da Temmuz 2013`teki askeri darbeyle devrilen seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında idam kararı istenmesini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Siyasi idamlar hiç bir topluma yarar getirmemiştir. Siyasi idamlar toplumda derin yaralar açmıştır. Asla kabuk bağlamamıştır. Siyasi idamlardan vazgeçmelerini istiyorum. Toplumu kucaklamak, barış ve huzuru sağlamak idamlardan geçmiyor. Türkiye`ye bakın siyasi idamlar oldu. Bu toplum kaldırmıyor. Deniz Gezmiş ve arkadaşları idam edildi hala anıyoruz. Erdal Eren idam edildi, idamların topluma bir faydası yok. Mısır`daki hükümet yetkililerine sesleniyorum. İdamlar size de tarihinize de geleceğinize de yarar getirmez. Tam tersine toplumu ayrıştırır. Türkiye`nin tarihine bakın idamlardan ötürü toplum bir süre sonra pişmanlık içerisine girmiştir. Aynı duyguyu Mısırlı kardeşlerimizin de yaşamasını istemiyorum” diye konuştu.


Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Adana Milletvekili Adayları Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Mustafa Kemal Özkan, Müzeyyen Şevkin, Rıza Mete, Ahmet Adıgüzel, Sedat Doğan, Rukiye Alpay Çinkılıç, Mustafa Bilgilioğlu, Yüksel Karaaslan, Kemal Derin ve Mehmet Şuyun’u alandakilere tanıttı. 

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı