Kılıçdaroğlu Tokat
SİYASET 20.10.2022 14:34:00 435 0

Kılıçdaroğlu Tokat'tan Erdoğan'a seslendi: "Meydan Okuyorsan Karşıma Çık!"

Kılıçdaroğlu, "Senin dünya kadar yandaş televizyonun var, o televizyonlara çıkalım. Ama karşıma çıkmaya cesaret edemiyor. Bulmuş AK Parti milletvekillerini, bana oradan meydan okuyor. Sen kim, meydan okumak kim? " dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Bütün demokrasilerde iktidar ve muhalefet partilerinin Genel Başkanları beraber televizyonlara çıkarlar. Eskiden de böyleydi. Rahmetli Ecevit, Turgut Özal, Süleyman Demirel çıkarlardı beraber, uygar insanlar gibi oturur, gazeteciler soru sorar, bunlar da cevap verirlerdi. Şimdi benden kaçıyor, çıkmıyor karşıma. Dün Osmaniye’den meydan okudum; şimdi Tokat’tan, esnafın arasından, vatandaşların huzurunda yeniden Erdoğan'a meydan okuyorum: Yüreğin varsa, cesaretin varsa, hesap verecek hiçbir şeyin yoksa gelirsin karşıma. Devletin bütün imkanları elinde. Sen istersen tek başına, istiyorsan bakanlarını al, istiyorsan danışmanlarını al, arzu edersen prompterını da al. Vallahi de billahi de tek başıma çıkacağım, tek başıma. Dün söyledim, akşam bekliyorum, hangi televizyonda istiyorsan. Senin dünya kadar yandaş televizyonun var, o televizyonlara çıkalım. Ama karşıma çıkmaya cesaret edemiyor. Bulmuş AK Parti milletvekillerini, bana oradan meydan okuyor. Sen kim, meydan okumak kim? Meydan okuyorsan karşıma çık!"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Yeniyol Meydanında toplanan Tokatlılara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Tokat’tayım, kadim bir şehirdeyim. Teşekkür ederim. Benim umudum da sizlersiniz, bu ülkenin gençleri, bu ülkenin insanları.

Türkiye'nin içinde bulunduğu durum hoş değil. Herkes kafasında ciddi bir sorun taşıyor. Ne olacak diye bekliyor. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmasını istemem. Sağımızda, solumuzda esnaf kardeşlerim var. Onların kazanması lazım, onların huzur içinde görev yapması, vatandaşıyla ilişki kurması, alışverişini huzur içinde yapması lazım, Ahi Evran geleneğini sürdürmesi lazım. Herkesin kazandığı, herkesin ürettiği, herkesin alın teri döktüğü bir Türkiye güzel Türkiye’dir. O Türkiye’de ancak huzur olabilir. Ama esnafa vermiyorlar, çiftçiye vermiyorlar, emekliye vermiyorlar, işçiye vermiyorlar; 5'li çeteye veriyorlar. Onlardan, o 5’li çetelerden hak etmedikleri paraların tamamını alacağım, esnafa vereceğim.

Diğer yerlerde söylüyorum, burada da söylüyorum. Ben esnafın, çiftçinin, emeklinin, işçinin, tarlada çalışanın, ev kadınının herkesin ama herkesin alın terine değer veren birisiyim. Beni şöyle tanımlayın. Ey Kılıçdaroğlu sen kimin adamısın? Ben de diyorum ki ben ezilenlerin, ben garibanların, ben işsizlerin, ben esnafın, ben çiftçinin, ben emeklinin, ben sanayicinin adamıyım. Ben 5'li çetelere hizmet eden birisi değilim. Bunu herkesin bilmesini isterim.

Ayrıca bunlar kendilerine biz milliyetçiyiz diyorlar. Bizim milliyetçilik anlayışımızla, bunların milliyetçilik anlayışı arasında siyahla beyaz kadar fark var. Bizim milliyetçiliğimiz vatanseverliktir, bizim milliyetçiliğimiz bayrağımızı sevmektir, bizim milliyetçiliğimiz herkesin kimliğine, herkesin inancına, herkesin yaşam tarzına saygı göstermektir. Bizim milliyetçiliğimiz Türkiye’nin itibarını ve çıkarlarını korumaktır. Onlar İdlib'te 33 askerimiz şehit olduğunda o şehitlerin hakkını soramadılar, koşa koşa Putin'in ayağına gittiler, ben ettim sen etme dediler. Biz bunu yapmayız. Biz Türkiye'nin itibarını koruruz.

Gittiler askeri hastanelerin tamamını kapattılar. Dünyada hastanesi olmayan tek ordu Türk Silahlı Kuvvetleri. O hastanelerin GATA dahil tamamını alacağız, Allah nasip eder iktidar olduğumuzda bir hafta içinde şanlı ordumuza teslim edeceğiz. Yetmedi, şanlı ordumuzun elinden Tank Palet Fabrikasını aldılar, götürdüler Katarlılara verdiler, yandaşlara verdiler. Kendi ordusundan Tank Palet Fabrikasını alıp yabancılara teslim edenlerden hem hesabını soracağız, hem de o fabrikayı alacağız, yine ordumuza teslim edeceğiz. Bir hafta içinde yapacağız bunu, hiç kimse endişe etmesin.

Milliyetçilik vatanseverliktir dedim. Milliyetçilik toprağına sahip çıkmaktır dedim. Süleyman Şah Türbesi… Kendi toprağımızdan yani vatanımızdan bayrağımızı indirdik, Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdık. Kendi toprağından kaçtılar, kendi bayraklarını indirdiler. Geleceğim. Allah nasip ederse Millet İttifakı olarak geleceğiz. Süleyman Şah Türbesi'ni yine toprağımıza götüreceğiz. Bayrağımız orada yeniden dalgalanacak. Bunu şunun için anlatıyorum. Hep CHP’yi suçluyorlar. Açık ve net söylüyorum, burada söylüyorum, onların yüzüne de söylüyorum ama onlar bunu anlamıyorlar. Gidip başka anlatıyorlar. Başka yerlerde başka şeyler ifade ediyorlar. Milliyetçilik vatanseverliktir, milliyetçilik bayrağına sahip çıkmak demektir. Milliyetçilik ordusuna sahip çıkmak demektir, güvenlik güçlerine sahip çıkmak demektir. Milliyetçilik Türkiye’nin itibarına sahip çıkmak demektir. Tokat’ta güçlü bir milliyetçilik damarının olduğunu biliyorum. Onun için bunu açıklıyorum, onun için söylüyorum.

Siz kim, milliyetçilik kim? Aldılar Türk Telekom’u Hariri ailesine verdiler. Türk Telekom Hariri ailesine gitti. Nasıl gitti? Bizim bankalardan krediyi çektiler, aldılar götürdüler yatırdılar, Türk Telekom’u aldılar, binalarını sattılar, bakır kablolarını sattılar, inşaatlarını sattılar. Arkasından borç ödemeye gelince, alın sizin olsun dediler, borçlar da sizin olsun dediler. Ve biz şu anda Avrupa’nın en yavaş ve en pahalı internetini kullanıyoruz. Maliyeti bu oldu. Zararı bizim sırtımıza, yine milletin sırtına yıktılar. Bay Kemal buna karşı sessiz mi kalacak? Kalır mıyım? Bu milletin hakkını ve hukukunu sormak zorundayım. Alın terinin hakkını ve hukukunu sormak zorundayım."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı