Kılıçdaroğlu,
SİYASET 11.05.2023 07:35:00 794 0

Kılıçdaroğlu, "Seçimin kaderini gençler ve kadınlar belirleyecek"

Kılıçdaroğlu,Kütahya'da "Gençler bir tweet attığında annesi babası uyarır aman ha oğlum, aman ha kızım ne yapıyorsun; tweet attın başına bela gelecek. Gençler size sözüm var sözüm. İstediğiniz gibi tweet atın, hiç endişe etmeyin"

 

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kütahya ve Aydın'da gerçekleşen Millet Buluşması'nda konuştu. 
Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
"Çiftçiler, üretenler… Üretenlerin de hakkını teslim edeceğim. Üretenler… Bakın Allah aşkına ya çok güzel bir ülkemiz var. Dağları var, ovaları var, yaylaları var, çalışkan insanlarımız var, güneşimiz var, bereketli yağmurlarımız var, nehirlerimiz var. Ama ne oluyor? Et dışarıdan geliyor, canlı hayvan dışarıdan geliyor, buğday dışarıdan geliyor, arpa dışarıdan geliyor, yulaf dışarıdan geliyor, mercimek dışarıdan geliyor. Her şey dışarıdan geliyor niçin? Bunları biz üretemiyor muyuz? Biz üreteceğiz. Çiftçiyi toprağa küstürmeyeceğiz ve çiftçinin hakkını ve hukukunu teslim edeceğiz. Hiçbir çiftçinin, hiçbir üreticinin zarar etmeyeceği bir modeli inşa edeceğiz göreceksiniz.
Size rakam vereyim. Biliyorum şimdi özelleştirmeler oldu. Taşeron işçiler var biliyorum. Hiç meraklanmayın bütün taşeron işçilere kadro vereceğiz. Devlet taşeron çalıştırmaz. Devlet ya işçi çalıştırır, ya memur çalıştırır. Öyle ücretli öğretmen, kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen… Bu da olmaz. Öğretmen, öğretmendir. Başımızın üstünde yeri vardır. Her öğretmene bu toplumun saygı duyması lazım. 
Bakın rakam… Asgari ücret, 8 bin 506 lira. Açlık sınırı 9 bin 752 lira. Milyonlarca kişi açlık sınırının altında ücret alıyor. Biliyorum, emeklilerin durumunu da biliyorum, diğerlerini de biliyorum. Oysa devletin imkânları var. Türkiye, düşündüğünüzden daha zengin bir ülke. Türkiye’nin her türlü imkânı var, Türkiye’nin kaynakları birilerine gidiyor, birilerine peşkeş çekiliyor. Onların tamamını düzelteceğim hiç endişe etmeyin. Bu ülkeye huzuru, bu ülkeye bereketi getireceğim hiç endişe etmeyin. Ama bunu ben tek başıma yapamam. Beraber yapmak zorundayız, birlikte yapmak zorundayız. Birlikte çalışmak zorundayız.
Bu seçimin kaderini kim belirleyecek? İki temel grubumuz var. Gençler ve kadınlar. Seçimin kaderini gençler ve kadınlar belirleyecek. Çok açık, çok net söylüyorum, seçimin kaderini gençler ve kadınlar. Gençler bir tweet attığında annesi babası uyarır aman ha oğlum, aman ha kızım ne yapıyorsun; tweet attın başına bela gelecek. Gençler size sözüm var sözüm. İstediğiniz gibi tweet atın, hiç endişe etmeyin. Özgürlüğü vereceğim size özgürlüğü. İstediğiniz gibi atabileceksiniz.
Bir uzman ekibimiz var, 22 yılda ne kadar para götürdüler yurtdışına diye hesapladılar. 418 milyar dolar… O parayı son kuruşuna kadar getireceğim. O nedenle beşli çeteler beni sevmezler. Aman ha bu cumhurbaşkanı olmasın diye kampanyalar açarlar. Gazeteler kiralarlar, yazarlar kiralarlar, türlü iftiralar atarlar. Şundan emin olun, ben o 418 milyar doları son sentine kadar getireceğim ve bu ülkede bu millete vereceğim.
Gençler, emin olun hayatımda soğanın bu kadar pahalı olacağını hiç düşünmemiştim, emin olun. Ya nasıl bir ülke? Nasıl yönetiliyor? Akıl alacak şey değil. Ama dediğim gibi, gençler ve kadınlar bunların ezberini bozacak. Yeni bir Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz.
Evet, bir daha. Her şey çok güzel olacak. Her şey çok güzel olacak; çünkü Bay Kemal kul hakkı yemez, kul hakkı yedirmez. "

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı