Kılıçdaroğlu
SİYASET 29.04.2023 08:18:00 2625 0

Kılıçdaroğlu "Savunma Sanayii Milli Meseledir; Sağcısı, Solcusu, Ortacısı Olmaz"

Kılıçdaroğlu“Şehir hastaneleri açtılar, merkezdeki hastaneleri kapattılar ve sizler hastaneye gidemiyorsunuz, uzak bir yerdeki hastaneye gitmek zorunda kalıyorsunuz. Size söz, Bay Kemal sözü, o hastaneler yeniden açılacak"dedi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Diyorlar ya, ‘Efendim gelince İHA’ları, SİHA’ları yok edecekler...’ Yok öyle bir şey! Niye yok edelim? Akıl var, mantık var. Kim daha çok çalışırsa her türlü desteği vereceğiz. Kim daha fazla üretirse her türlü desteği vereceğiz. Savunma sanayii, milli bir meseledir. Bir parti meselesi değildir. Milli meselenin sağcısı, solcusu, ortacısı olmaz, milli mesele önemli bir meseledir" dedi.

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Kocaeli’de düzenlenen mitinge katıldı. CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, mitingde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bazen bizi suçluyorlar, gidiyorlar başka partilerin gençlik kolları sahte broşürler basarak CHP’yle ilgili bir sürü yalanlar söylüyorlar. Öyle diyeyim daha yumuşak bir ifade. Yalanlar söylüyorlar.

Sevgili Kocaelililer, terör bir insanlık suçudur. Kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin, aklı başında olan herkes teröre karşı onurlu duruşunu göstermek zorundadır. Açık ve net.

İki; bizim iki kırmızıçizgimiz var, bayrağımız ve vatanımız. Onun dışında kimsenin kimliğiyle uğraşmayız. Herkes anne, babasıyla iftihar eder. Ben anne, babamı seçme hakkına sahip değilim ki. Ama annemle, babamla gurur duyarım. Hiç kimsenin kimliği, hiç kimsenin inancı, hiç kimsenin yaşam tarzı siyasete konu olmaz. Siyaset nedir? Vatandaş memnun mudur değil midir? Vatandaşın işi var mıdır, gücü var mıdır? Üniversite bitirdi oğlu kızı, bunlar iş buldu mu, bulmadı mı?

Gençlerimiz bakın umutsuz. Geleceği yurtdışında arıyor. Acaba gidersem biraz para kazanabilir miyim, orada iş bulabilirim diyor. Neden biliyor musunuz? Bunu da araştırdım. Onlar araştırmazlar ama ben araştırırım. Gençler, bugün Türkiye’de asgari ücretle iş bulsalar dahi, sigortalı bir iş bulsalar dahi ne araba sahibi olabilirler, ne ev sahibi olabilirler. Ev fiyatları yüzde 300, yüzde 400, yüzde 500 arttı. Evleri, parası olan yabancılara veriyorlar, bir de vatandaşlık veriyorlar. Söz verdim, hiçbir yabancıya ev satılmayacak kardeşim. Çok net. Dolayısıyla gençler ne ev sahibi, ne araba sahibi olabilir bu ücretlerle. Ama diyor Almanya’ya, Fransa’ya, Japonya’ya, Kanada’ya gidersem asgari ücret alsam dahi bir süre sonra arabam, ondan bir süre sonra evim olabilir diyor. Türkiye’de ne ev, ne araba sahibi olmak mümkün değil. O zaman geleceğini yurtdışında arıyor. Onlara sözüm var. Gençler, size sözüm var. Hiç endişe etmeyin, bu harami düzenini bitireceğim. Ben saraylarda asla ve asla oturmayacağım. Gazi Mustafa Kemal’in Çankaya’sı var, oraya gideceğiz.

Ve dolayısıyla sizden isteğim; sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun, vicdanınızın sesini dinleyin ve ondan sonra oy kullanın. Birileri beşli çetelere çalışırken, uyuşturucu baronlarına çalışırken, birileri ceplerini doldururken, Amerikalarda, İngilterelerde dünyalıklarını edinirken, gökdelenler inşa ederken, çiftlikler satın alırken…

Bir sözüm daha var; buradan kaçırdıkları paraların tamamını son kuruşuna kadar alacağım. ‘Efendim nereden alacaksın’ diyorlar. Bay Kemal, kimin ne kadar para kaçırdığını, hangi bankaya yatırdığını gayet iyi biliyor. Hiçbir uluslararası mahkeme, bir devletin soyulmasına evet demez. Dolayısıyla buradan para çalınıp gitmişse o paraları getireceğim. Kul hakkı yiyenlerle mücadele etmek benim görevim.

Ben sizden destek istiyorum. Sadece o. Destek istiyorum. Desteği verin, Türkiye’yi değiştirelim, herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye’yi inşa edelim.

Bizim Ekrem Başkanın güzel bir sözü var. Her şey çok güzel olacak. Emin olun, her şey çok güzel olacak. Size baharları getireceğim, huzuru getireceğim, bereketi getireceğim, kardeşliği getireceğim. Ayrımcılığı bitireceğim. Beraber yaşayacağız, birlikte yaşayacağız. ‘Komşu komşunun külüne muhtaçtır’ deriz. Komşuluk ilişkilerini büyüteceğiz. Başı açığı, başı kapalısı herkesle dost, herkesle kardeş ve herkesle kucaklaşacağız. Türkiye kamplaşmayacak, Türkiye kucaklaşacak. Bütün hedefimiz; daha büyük, daha zengin, daha güzel bir Türkiye, herkesin aşının, işinin olduğu güzel bir Türkiye."


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı