Kılıçdaroğlu,
SİYASET 11.04.2023 09:02:00 549 0

Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kuracağız"

CHP Lideri "Bizim bir hedefimiz var Ortadoğu için, Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurmaya karar verdik. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı; Türkiye, İran, Irak ve Suriye. Niçin bir araya gelmiyoruz?"dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi’nin parti genel merkezlerinde düzenlediği ‘Geleneksel İslam Ülkeleri Büyükelçiler İftarı’na katıldı.
CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Temel Bey’le beraber Türk siyasetinde yeni bir anlayışı egemen kılmaya çalıştık: Birlikte olmak, beraber olmak. Güzellikleri toplumun her kesimine anlatmanın bu topluma büyük bir yarar, fayda sağlayacağına inanıyoruz. Kavgadan bir şey çıkmadı, çekişmeden bir şey çıkmadı. Ama beraber olduğumuz, birlikte olduğumuz zaman, ülkenin güzelliklerini toplumun her kesimine rahatlıkla aktarabiliriz. Ne benim, ne Temel Bey’in özel bir arzusu yok. Eğer bir arzu varsa, bu ülkenin huzur içinde yoluna devam etmesidir. En büyük arzumuz bu.
Bir soru ile başlayayım. İslam ülkelerinde neden acı var, neden gözyaşı var? Bu soruyu, aklı baliğ olan herkesin kendi vicdanında sorgulaması lazım. Aslında bilimde çığır açan İslam dünyası; sosyolojiden tutun, matematiğe kadar, tıptan tutun, uzay bilimlerine kadar. İslam dünyasının İslamiyet’ten hemen sonra gerçekleştirdiği bilimdeki olağanüstü gelişmeler, Ortaçağ’da Rönesans’ın başlamasına yol açtı. Bilimde ve teknolojide bu kadar ileri adımlar atan İslam dünyası 21‘inci yüzyılda neden geride? Bunu sorgulanması lazım, hepimizin. 
Adaleti de kendi ülkemize ve bütün İslam dünyasına getirmek zorundayız. Sayın Karamollaoğlu, Filistin ve Filistin’de yaşanan dramı da net bir şekilde dillendirdi. Yıllardır devam eden bir dram var orada, hakları yenen insanlar var orada, hakları gasp edilen insanlar var orada. O zaman eğer biz hakkın ve haklının yanında duracaksak, elbette ki Filistin ve Filistin davasının yanında durmak zorundayız. Aksi halde biz, bize öğretilen inancı reddetmiş oluruz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytansa, haksızlık karşısında susmayacağız, bir yerde haksızlık varsa ona karşı çıkacağız. Bu benim yakınım, akrabam veya hiç tanımadığım birisi de olabilir. Dolayısıyla hakkı, hukuku ve adaleti İslamiyet bize zaten öğretiyor. Hak, hukuk ve adaleti öğretiyor.
Bizim bir hedefimiz var Ortadoğu için. Ortadoğu’nun kaderi hep acı, hep kan ve gözyaşı oldu. Neden? Yeraltında büyük bir zenginlik var ama o zenginlik ülkeler için hep felakete dönüşebiliyor. Bunu bir şekli ile çözmek gerekiyor. Barışı egemen kıldığınız zaman, toplumsal dayanışmayı güçlü kıldığınız zaman, pek çok sorunu çözebilirsiniz. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurmaya karar verdik. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı; Türkiye, İran, Irak ve Suriye. Niçin bir araya gelmiyoruz? Ortadoğu’da olanlar karşısında neden birbirimize farklı bakıyoruz? Pekâlâ, sorun çözülebilir. Pekâlâ, bir araya gelebiliriz. Pekâlâ, burada insanların acılarını en azından gidermek konusunda özel bir çaba harcayabiliriz. Bunların hepsi olabilir, bunların hepsini bir şekilde yapabiliriz."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı