KILIÇDAROĞLU,
SİYASET 16.03.2022 07:37:00 727 0

KILIÇDAROĞLU, "KOLTUK İÇİN SİYASET YAPILMAZ""

CHPi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Erdoğan'a"Seni bu milletin elinden kimse kurtaramaz kardeşim. Sen sandığı getireceksin, demokratik yollarla seni paşa paşa göndereceğiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Milli iradenin Meclis'e yansımasını istiyoruz" dedi.
Kılıçdaroğlu,Cumhur İttifakını eleştirerek,"Seçim barajı yüzde 3 olsun diyoruz. Niye korkuyorsun? Niye korkuyorsun? "Efendim, MHP barajı aşamaz, onun için 7'ye indirelim." Bir parti için... "Efendim koltuklardan gideriz, acaba olduğumuzu nasıl koruruz?" diye. Koltuk için siyaset yapılmaz, siyaset vatandaş için yapılır, ülke için yapılır; ülkenin geleceği için, refahı için, huzuru için yapılır" dedi.
Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
"Yolsuzluk yaptım, köşeyi döndüm, paralar tamam, her şey mükemmel, servetler yurtdışında. Biraz daha soyalım. Nasıl yapacağız, soyacağız? Seçim geliyor. O zaman öyle bir kanun çıkaralım ki, koltuğumuzu koruyalım." Hiçbir güç seni o koltuğa mahkum etmez. Hiç meraklanma, seni oradan paşa paşa göndereceğiz, hiç endişe etme sen!
Yurtdışı seçim çevresi; verin, önergeyi verin. "Yurtdışında çalışan işçilerimiz var, niye onlar milletvekili çıkarmıyorlar?" Onlar da olsun. En kıdemli hakim bugüne kadar sandık başkanıydı. "En kıdemli hakim olmasın da, bizim hakim olsun." İster sizin hakim olsun, ister Anayasa Mahkemesi'ne atadığın şaibeli üye olsun, ister senin yandaşın olsun; seni bu milletin elinden kimse kurtaramaz kardeşim. Sen sandığı getireceksin, demokratik yollarla seni paşa paşa göndereceğiz. Bunu bilmenizi isterim.
Değerli arkadaşlarım; çürüme ve çöküş... 20 yıllık sürecin sonunda finansal sistemimizin çöktüğünü görüyoruz. Birincisi bu; 20 yıllık sürenin sonunda finansal sistemimiz çöktü. Türk lirası değer kaybetmeye devam ediyor; yabancı paralar değerlendirirken, Türk lirası değer kaybediyor. Var olan bir paramız vardı Merkez Bankası'nda, 128 milyar dolar arka kapıdan kimlere satıldı kimse bilmiyor ve bugün Merkez Bankası'nın kasasında kendisine ait 1 sent bile yok, kendisine ait 1 sent bile yok. Yabancılardan topladıkları paralarla orada duruyorlar. Bakiyesi eksi 43 milyar dolar, eksi 43 milyar dolar. O kadar büyük bir sıkıntının içine soktular ki Türkiye'yi, kapı kapı Afrika'daki, Ortadoğu'daki ülkeleri geziyorlar, "acaba bize birileri borç para verebilir mi?" diye. "Acaba borç para versin de, Merkez Bankası'nın kasasına koysak da, hiç değilse durumu idare etsek mi?" diye. Düne kadar kendi medyalarında ve kendi söylemlerinde en ağır hakaretleri yaptıkları kişilerin ayağına gittiler, el etek öptüler.
Şimdi Sayın Bahçeli'ye sormak istiyorum: Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı bu kadar ağır laflar edenin ayağına Erdoğan gittiği zaman, neden iki cümle kuramadın? Bu ülkenin şerefi yok mu? Bu ülkenin itibarı yok mu? Oturuyorsun, günün 24 saati CHP... Evet, Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin teminatıdır. Evet, Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin geleceğidir. Evet, Cumhuriyet Halk Partisi milletin partisidir, halkın partisidir; bunu hiç kimsenin unutmamasını isterim."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı