KILIÇDAROĞLU HDP’Yİ ZİYARET ETTİ: “MİLLET İTTİFAKI’NIN ÇALIŞMALARINI SUNDUK”
SEÇİM 2023 HABERLERİ 20.03.2023 13:20:00 10282 0

KILIÇDAROĞLU HDP’Yİ ZİYARET ETTİ: “MİLLET İTTİFAKI’NIN ÇALIŞMALARINI SUNDUK”

Kılıçdaroğlu, TBMM'de HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ı ziyaret ett ve “Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm adresi TBMM'dir, dedi

TBMM'de, CHP ve HDP görüşmesi gerçekleşti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ı ziyaret etti. Görüşme bir saat sürdü.

Görüşme sonrası konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Kendilerine Millet İttifakı'nın hazırladığı ortak mutabakat metnini ve anayasa değilikliği metnin verdik. Bağımsız ve tarafsız ayrgı mutlaka olmalı, hukuk devleti mutlaka olmalı, gelir dağlımındaki dengesizliğin giderilmesi gerekiyor. Yerel yönetimler üzerinde duruldu. Kayyum uygulamasının olmaması gerektiğini ifade ettik. Seçimle gelen seçimle gider.

"PARTİ KAPATMAK ZORLAŞTIRILMALI"

Siyaset kavga alanı olmamalı. Bu ülke kavgadan bıkmadı mı? Bu akşam yine belirli TV kanallarında belirli şeyler söylenecek. Neden kavga ediyoruz? Toplumu niçin ayrıştırıyoruz? Siyaset sorun yaratmamalı sorun çözmeli. Parti kapatılması... 21. yüzyılındayız hala bunun arayışları doğru değil. Kapatayım da şunun oyları bana gelsin... Parti kapatmanın bizim ortak mutabakat metninde düzenlemeler var. Bunun zorlaştırılması gerekiyor.

Kadına yönelik şiddet son bulmalı. Toplumun duyarlılığı var, siyaset de hissetmeli. kadına yönelik şiddet sonlandırılmalı. Bu konuda siyasetin açık ve net tavır almalı. Kadının toplumun en önemli aktörlerinden biri olduğunu kabul etmeliyiz. Dezavantajlı gruplar için siyaset kurumu üstüne düşeni yapmalı. Hakları elinden alınması gibi yaklaşım siyaset kurumuna yakışmaz. 

Yargının bir sopa olarak kullanılması... Siyasetin üzerinde bir sopa olarak kullanılmasını kabul etmiyoruz. Hakim hukukun üstünlüğüne göre karar verir, kanuna göre değil. Bu olduğu takdirde gerçek demokrasiyi inşa edebiliriz. 

Deprem konusunu da konuştuk. Bu bölge ile ilgili özel bir program yapılmalı. Acil bir onarım programının devreye konulması gerekiyor. 

"KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜM ADRESİ MECLİS"

Kürt sorunu dahil bütün sorunların çözüm adresi TBMM'dir. TBMM'nin varlığı sorunları çözen bir Meclis olmasından kaynaklıdır. Biz milletin sağduyusuna güvenerek var olan sorunların tamamını çözmeye hazırız. Hiçbir sorun çözümsüz değildir. 

Ben özellikle basın mensuplarından istirhamım, toplumu ayrıştıran dilden kaçının. Medya bu sorumluluğun farkına varmalı. Gülmek varken bu kavga neden? Kavgayı bitireceğiz. Bu ülkede kavgayı bitireceğim, söz veriyorum. İnancı kimliği ne olursa olsun insan insandır. Meclis'te konuşma yapılınca bilinmeyen bir dil deniliyor. TRT'nin Kürtçe yayını var. Neden bilinmeyen yazıyorsunuz? Devlete çifte standart yakışmaz. Herkesin diline saygı göstereceksiniz. Bu emperyal güçlerin Türkiye’ye uyguladığı bir oyundur. Bu oyundan kurtaracağız Türkiye'yi. Yeni bir başlangıç yapacağız. Ahlaklı bir başlangıç. Kavgadan arınan bir başlangıç."

BULDAN: “KILIÇDAROĞLU'NU KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜM YERİNİN TBMM ÇATISI OLDUĞUNU GÖSTERMEKTİ”

Kılıçdaroğlu'nun ardından söz alan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Bugün sayın Kılıçdaroğlu'nu ağırlamamızın nedeni, Kürt sorununun demokratik çözümünün TBMM çatısı altında olduğundan yana olduğumuzu göstermekti" dedi. 

Pervin Buldan açıklamasında şöyle konuştu:

"Bugün başkan ve heyetiyle bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye'nin en temel sorunlarını konuştuk. Türkiye toplumunun, Türkiye halklarının bizden beklentisini konuştuk. Sayın başkana teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ancak Sayın Başkanı burada ağırlamamızın nedeni Kürt sorunun çözümünün Parlamento olması nedeniyleydi. Türkiye toplumunun bizden beklentilerini istişare ettik. Kendisine teşekkür ediyoruz."

HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar ise şunları söyledi:

"Deprem yeni bir döneme girmemize vesile oldu ancak keşke bu kadar büyük bir acıyla gündemimize girmeseydi. Partimiz yıkımdan ağır zarar gören kesimlerin onarılması için acil bir programa ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Yeni bir başlangıç özgürlük ve adaletle mümkün olacaktır. Türkiye'nin bütün sorunları burada geniş bir mutabakatla çözülebilir. Burada yaptığımız konuşmalarımızı kurullarımıza taşıyıp, ittifak güçlerimizle paylaşacağız. Birkaç gün içinde basın ve kamuoyuyla kapsamlı bir açıklamada bulunacağız.

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

TMMOB'tan demokrasiye sahip çıkma çağrısı

14 MAYIS SEÇİMİNDE OY VERİRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

23 NİSAN’ 2023’DE BÜYÜK ATATÜRK VE DAVA ARKADAŞLARINA ÖDENMEYEN BORÇLARIMIZ VAR!

YSK’DAN AÇIKLAMA: “64 MİLYON 113 BİN SEÇMEN OY KULLANACAK”

Tarkan Kulak’tan “ Barış ve Kardeşlik” vurgusu        

MUHARREM İNCE 100 BİN İMZAYI TOPLADI

CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARINDAN SEÇİM HAZIRLIĞI

AĞIRALİOĞLU’DAN İYİ PART'İ'YE ADAYLIK DAYATILMASINA TEPKİ

ERDOĞAN İÇİN YSK’YA ADAYLIK BAŞVURUSU YAPILDI

Doğu Perinçek cumhurbaşkanlığı adaylık başvurusunu yaptı

KILIÇDAROĞLU HDP’Yİ ZİYARET ETTİ: “MİLLET İTTİFAKI’NIN ÇALIŞMALARINI SUNDUK”

GEÇMİŞ DÖNEM CHP MİLLETVEKİLLERİNDEN ÖNSEÇİMSİZ ADAY SAPTANMASINA ELEŞTİRİ

SEÇİM TAKVİMİ RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

81 VALİLİĞE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN DEPREM GÜVENLİĞİ TEDBİRLERİ GENELGESİ

"CHP, BAZI İLLERDE İTTİFAK OLARAK ORTAK LİSTE YAPACAK"

YSK, SEÇİM TAKVİMİNİN 18 MART’TA BAŞLAMASINA KARAR VERDİ

KILIÇDAROĞLU’NDAN PARTİSİNİN GEÇMİŞİNE ELEŞTİRİ

ERDOĞAN, HATAY’DA İNCELEMELERDE BULUNDU

DEPREMZEDELER SEÇİM İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ BAŞVURULARINI 17 MART’A KADAR YAPACAK

YSK’NIN SEÇİME İLİŞKİN KARARLARI YAYIMLANDI

"14 MAYIS’TA MİLLETİMİZ CUMHURBAŞKANI VE MİLLETVEKİLLERİNİ SEÇMEK İÇİN SANDIK BAŞINA GİDECEK”

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı