Kılıçdaroğlu, gönüllüleriyle birlikte hedefe yürüyor
SİYASET 19.04.2023 10:33:00 905 0

Kılıçdaroğlu, gönüllüleriyle birlikte hedefe yürüyor

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine artık gün sayılırken, dünyada örneği az görülen bir örgütlenmeyle oluşturulan "Kılıçdaroğlu Gönüllüleri" Adana merkez ve ilçelerinde etkin çalışmalar yürütüyor.

Türkiye genelindeki 30 bin kişinin, “Kılıçdaroğlu Gönüllüleri” Genel Koordinatörü ve CHP Genel Başkan Danışmanı Ahmet Nazif Yücel’in çağrısı ile öncelikle sosyal medyada örgütlenmesi daha sonra da birleşerek sahaya inmeleriyle adını duyuran gönüllüler; hayatında hiçbir maddiyat ve makam beklentisi olmayan; her yaştan ve meslekten insanlardan oluşuyor. Hangi siyasi görüşten oldukları fark etmeksizin Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve çıkmazlara tepki gösterenler “Kılıçdaroğlu Gönüllüleri” çatısı altında buluştukları platform günden güne büyüyor. Gönüllüler vatandaşlarla diyaloglarında asla siyaset yapmıyor, onlara sadece Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları ve çözüm önerilerini anlatıyorlar.

 “Cumhurbaşkanı Gönüllüleri Projesi”, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki yeni sistemin, sadece partilerin yarıştığı bir sistem olmasının ötesinde, Cumhurbaşkanının toplumun tüm kesimlerini kucaklayan ve bütünleştiren bir kişi olarak belirlenebilmesine yönelik olarak Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklanmasından çok önce, geçtiğimiz Haziran ayında hayata geçirilmişti. Başlangıçta Altılı Masa’nın desteklediği adaya oy verecek kitleyi genişletmek ve harekete geçirmek üzere örgütlenen gönüllüler, Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklanmasının ardından “Kılıçdaroğlu Gönüllüleri” adıyla faaliyetlerine hız vermişlerdi. Özetle Kılıçdaroğlu Gönüllüleri, Türkiye’nin sorunlarının ancak Kılıçdaroğlu liderliğinde çözüleceğine ve ülkenin düzlüğe çıkacağına inanan bir platform niteliğinde.

Vatandaşları evlerinde ziyaret eden; çarşıda, pazarda dertlerini dinleyerek onlarla sıcak ilişkiler kurmayı başaran "Kılıçdaroğlu Gönüllüleri" sadece Cumhurbaşkanlığı propagandasının ötesinde, seçim güvenliğinin sağlanmasında da görev yapacak. Bu anlamda gönüllüler içerisinde avukatlar, sağlıkçılar, akademisyenler gibi 25 ayrı meslek grubu oluşturulmuş durumda. 

Adana ve ilçelerinde aktif olarak görevlendirilen ve sayıları 500’ü aşan "Kılıçdaroğlu Gönüllüleri", kapı kapı dolaşıp yurttaşların, “Neden Kılıçdaroğlu” sorularına yanıt veriyorlar. Kılıçdaroğlu’nun toplumun tüm kesimlerinin sorunlarının dile getirilerek çözüm vaatlerini içeren broşürlerini, gece – gündüz, sıcak - soğuk demeden ev ev, sokak sokak gezerek dağıtıyor.

Kılıçdaroğlu’nun broşürlerinde yer alan ve özellikle, ailelerin, kadınların, gençlerin, çocukların, esnaf ve çiftçinin beklentilerini en geniş şekilde karşılayan ve ülkenin genel sorunlarına ne gibi çözümler üreteceğine ilişkin önerileri, halkın her kesiminin yoğun ilgisini çekiyor. Bunların yanında, saray israfının sona erdirilerek özgürlük ve demokrasinin tam anlamıyla tesis edileceğine yönelik söylemleri de takdir topluyor.

 “Kılıçdaroğlu Gönüllüleri” arasında emekliler ve çalışanların yanı sıra, üniversite öğrencileri ve üniversitelerden yeni mezunlar da var. Onlar, siyasete veya tarikat üyeliklerine göre değil, liyakate ve mesleki yeterliliklerine göre iş bulabilecekleri güzel günlerin beklentisi içerisindeler. Bu iktidar döneminde ülkenin içerisinde bulunduğu olumsuz duruma ve geleceklerine yönelik karamsar bakışlarının Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesiyle tersine döneceğine, kendilerine ve kendilerinden sonra gelecek kuşağa  yepyeni bir kapı aralanacağına inanıyorlar.

Kılıçdaroğlu liderliğinde Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne gireceğine, ülkenin ekonomik ve sosyal açıdan uzun yıllardır yaşadığı geriye gidişin tersine çevrilebileceğine, güçlendirilmiş parlamenter sistemin oluşturulmasıyla demokrasinin tam olarak tesis edileceğine ve ekonominin iyileşmesiyle birlikte milli gelirin artarak geleceklerini artık yurtdışında aramak zorunda kalmayacaklarını ifade ediyorlar.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı