Kılıçdaroğlu, Gaziantep
SİYASET 19.01.2023 10:54:00 802 0

Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te Güneydoğu Hemşeri Buluşmasına Katıldı

Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te halk oyunları ile karşılandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra Güneydoğu Hemşeri Buluşmasında katıldı ve CHP’ye yeni üye olan 1278 kişiyi temsilen 15 kişiye rozet taktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra Güneydoğu Hemşeri Buluşmasında katıldı ve CHP’ye yeni üye olan 1278 kişiyi temsilen 15 kişiye rozet taktı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu buluşmada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"ülkemizin pek çok sorunu var, evet dertlerimiz var. Ama bu sorunları çözmek bizim elimizde. Sorunları çözecek kişileri iktidara taşıdığımız zaman, çözülmeyecek hiçbir sorun kalmaz. Bu işin sırrı nedir? Bu işin sırrı şudur. İktidar sahipleri, yani iktidara taşıdığınız kişiler, iktidardayken mal varlığı edinmezse yani zenginleşmezse, o zaman halka hizmet ediyor demektir. Ama iktidar sahipleri iktidar olduktan sonra zenginleşirse, mal mülk sahibi olursa; kendi malını mülkünü korur, vatandaşı korumaz. İşin sırrı budur. O nedenle geçmişte, ‘Benim tek bir yüzüğüm var, başka bir şeyim yok’ diyenler; bugün saraylarda oturuyorsa, şu soruyu kendinize soracaksınız: Nasıl oluyor da tek yüzük sahibi olanlar bugün saraylarda oturuyorlar.

Eğer hepimiz sağduyulu düşünürsek, sandığa giderken elimizi vicdanımıza koyarsak ve oyumuzu adalet için, hak için, hukuk için kullanırsak; evlatlarımızı düşünürsek, komşumuzu düşünürsek, işsiz evladımızı düşünürsek oyumuzun rengini değiştirmek zorundayız. Eski alışkanlıklarımızı bir tarafa bırakmak zorundayız.

Günün 24 saati çalışıyoruz. Her yere gidiyorum. Ama her yere gidiyorum derken şunu bilmenizi isterim, toplumun sahipsiz kaldığı, sahipsiz addettiği veya sahiplenmediği siyaset grubunun sahiplenmediği kişilerin yanına gidiyorum. Onların dertleriyle dertleniyorum ve onların dertlerine çözüm üretiyorum. Bu bölgeden yani Doğu, Güneydoğu’dan Ankara’ya, İstanbul’a, İzmir’e büyük kentlere gidip çöplerden kâğıt toplayanların hakkını, hukukunu savunan bu kardeşinizdir, emin olun bundan, onlarla beraber olup onların sorunlarına çözüm üreten bu kardeşinizdir.

Dolayısıyla görünmeyen, her gün karşılaştığımız ama görmezden geldiğimiz insanların hakkını, hukukunu savunacaksınız. Onlar avukat tutamazlar. Hak talebinde bulundukları zaman belediye zabıtası gelir onları yakalar götürür, haklarını dahi arayamazlar. Eğer siyaset yapıyorsanız onların hakkını hukukunu savunacaksınız. Bu ülkede herkesin karnı doymalı herkesin. Herkesin işi, maaşı olmalı. Hiçbir anne evladını aç yatağa yatırmamalı. Hiç endişe etmeyin. Allah nasip eder, sizlerin oylarıyla iktidara geldiğimizde göreceksiniz, hiçbir aile sosyal devlet nerededir demeden o devlet onun yanında olacak. Sizin yanınızda olacak. Bu ülkede birileri 4 yerden maaş alırken, 5 yerden maaş alırken, 6 yerden maaş alırken sizin üniversiteyi bitiren çocuğunuz yıllardır işsiz geziyor. Onun hakkını kim koruyacak, onun hakkının yanında kim duracak? Endişe etmeyin bu kardeşiniz duracak.

Bir devlet bir kişiye teslim edilemez. Dünyada örneği yoktur. Devleti bir kişiye teslim ettik, yarın sabah ne olacağı belli değil. İşsizlik, hadi Gaziantep bu bölgenin en güçlü illerinden birisi. Bunu biliyorum. Sanayisi güçlü, tarımı da güçlü onu da biliyorum. Ama sadece Gaziantep’te çok sayıda işsizin olduğunu biliyorum. 500 bini aşkın Suriyeli kardeşimiz var burada. Allah aşkına bana söyler misiniz bu Suriye politikası yanlış mı, doğru mu Allah aşkına? Bizim Suriye’yle ne kavgamız var? Niye Suriye’ye girdik biz? ‘Efendim Emevi Camii’nde 24 saatte namaz kılacaklardı.’ 24 saatte girecekleri 3 milyon 600 bin Suriyeli geldi. Bu resmi rakam. Burada yaşayan Suriyeli sayısının 500 bin olduğu söyleniyor. Kimin ne yaptığı belli değil. Biz karnımızı doyurduk, şimdi onların karnını doyuracağız. Irkçılık yapmadan -onları kendi akrabamız olarak biliyoruz- onları en geç iki yıl içerisinde onların iradesiyle Suriye’ye göndereceğiz. Hepsi gidecekler göndereceğiz.

Bir şey söyleyeceğim, siyasete girdiğim gün kendi mal varlığımı internet siteme koydum. Kazandığım, alın teriyle kazandığımdır. Bana söyler misiniz iktidar sahiplerinden hangisi mal varlığını sitesine koyuyor? Buradan milyon dolarları göndereceksin Amerika’ya. Orada var vakfın başında kızın var. Buradan gönderen kim oğlun. Orada yapacaksın gökdelen, hep beraber seyredeceğiz. Size söz veriyorum Doğu ve Güneydoğulu kardeşlerim size söz veriyorum, Türkiye’den çalınıp yurt dışına götürülen o milyon dolarların tamamını ama tamamını Türkiye’ye getireceğim ve size vereceğim. Hiç endişe etmeyin.

Yolsuzluk yapanlar, beytülmale el uzatanlar, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler eğer bu günahsa ya arkadaşlar yüce yaradan bile ‘Her türlü günahla gelin ama kul hakkıyla karşıma gelmeyin’ demiyor mu? Peki kul hakkı yiyenler neden iktidarda? Kul hakkı yiyenlere neden oy veriliyor, neden onlar iktidar yapılıyor? Eğer en büyük günahsa, en büyük günahı işleyenlere neden oy veriyoruz, neden iktidar yapıyoruz? Daha fazla kul hakkı yesinler diye mi? O nedenle söylüyorum, sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. O zaman göreceksiniz Türkiye yeni bir sürecin içine girmiş olacaktır ve büyüyecektir Türkiye. Bundan emin olmanızı isterim.

Bütün komşularımızla kavgalıyız. Niye kavgalıyız? Komşuları bıraktık, Mısır’la kavgalıyız. Şimdi kapı kapı geziyorlar, el etek öpüyorlar. Nasıl barışacağız diye… Yapamazlar. Ama biz yapacağız. Bu ülkeye huzuru getireceğiz, bu ülkeye barışı getireceğiz. Bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir düzeni getireceğiz. Her annenin evladını rahat yatağa yatırdığı bir düzeni getireceğiz. Aile Destekleri Sigortasıyla geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan bütün ailelerde kadın gidecek bankada bir hesap açacak, her ay düzenli işçi gibi, memur gibi, emekli gibi gidip oradan aylığını çekecek, çoluk çocuğunun rızkını sağlayacak. Onun fakir olduğunu, onun fukara olduğunu hiç kimse bilmeyecek. Çünkü bizim inancımız neyi öngörüyor? Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Biz buna inanıyoruz. İnsanın yoksulluğunu afişe edemezsin, insanın onurunu korumak zorundasın. Bunu da yapacağız. Bundan da emin olmanızı isterim. İlk yapacağımız hedeflerden birisi de bu olacak.

Yine en baştan söyleyeyim. İktidar sahipleri iktidar olduklarında zenginleşiyorlarsa bilin ki onlar halk için değil kendileri için çalışıyorlardır. Dolayısıyla halka sahip çıkmazlar, kendi malvarlıklarına sahip çıkarlar. Bu bağlamda hepiniz siyasete atılan kişi zenginleşiyorsa onu siyaset arenasının dışında bırakın, o siyasete girmesin. Onlar haksız yere zenginleşiyorlar. Haksız zenginleşmek birinin hakkını ve hukukunu çalmak demektir. Çalmaya izin vermeyelim. Sandıklar gelecek, 14 Mayıs’ta seçim olacak. Sandığa gideceğiz, Allah’ın izniyle hep beraber yeni bir başlangıç yapacağız. Güzel bir başlangıç yapacağız. Türkiye’yi büyüteceğiz."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı