Kılıçdaroğlu: Erken seçim çağrısı yapmayacağız
SİYASET 29.07.2019 10:41:00 360 0

Kılıçdaroğlu: Erken seçim çağrısı yapmayacağız

Türkiye'nin çok ağır bir ekonomik bunalımdan geçtiğini ifade eden CHP lideri, "İktidar 'çözeceğim' diyor, zaman tanımak lazım. Yangını söndürüyorlarsa buyursun söndürsünler. Hiçbir engel çıkarmıyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin çok ağır bir ekonomik bunalımdan geçtiğini hepimiz kabul ediyoruz. Böyle bir ortamda seçime gitmeyi doğru bulmuyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP lideri, Afyonkarahisar'da düzenlenen Belediye Başkanları Çalıştayı'nın ardından bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Yerel yönetimlerde ortak politika oluşturma noktasında güzel bir çalıştay gerçekleştirdiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanları bizi iktidara taşıyacak ana aktörler. Onlar ne kadar iyi çalışırlarsa, CHP'ye duyulan güven de o kadar artacaktır" dedi. Kılıçdaroğlu, partinin il, ilçe yönetimlerinin, belediye başkanlarına 'bizim adamlarımızı işe alın' diye baskı kurmalarına izin vermediklerini söyleyerek, "Böylece belediye başkanlarını örgütten gelen siyasal baskıdan kurtarmış oluyoruz" diye konuştu.

'Engel çıkarmıyoruz'

Kılıçdaroğlu, yönetim sistemi ve erken seçim tartışmaları konusunda şu mesajları verdi: "CHP olarak biz erken seçim çağrısı yapmayacağız. Çünkü Türkiye'nin çok ağır bir ekonomik bunalımdan geçtiğini hepimiz kabul ediyoruz. Böyle bir ortamda seçime gitmeyi doğru bulmuyoruz. İktidar 'bu sorunu çözeceğim' diyor. Onlara zaman tanımak lazım. Gerçi 17 yıldır ülkeyi yönetiyorlar ama bu halden bakalım çıkaracaklar mı çıkaramayacaklar mı? Vatandaş bunu görmeli. Vatandaş dönüp onlara şunu diyor: Sorunumuzu çözün. Sorunu çözemedikleri sürece, sorunu çözme konusunda iddialı olan bir başka partiye yüzünü dönüyor. Yerel yönetimlerde bize döndü. Şimdi bekliyoruz. Yangını söndürüyorlarsa buyursun söndürsünler. Hiçbir engel çıkarmıyoruz. Bu konuda parlamentoya yasa getiriyorsanız onu da destekleyeceğiz dedik. Ama getirdikleri yasa fakirin fukaranın sorununu çözen bir yasa değildi. Bir avuç batan şirkete yeniden kaynak vermeydi. Sonrası gelecek, nasıl olsa bu ülkede bir seçim olacak biz bütün gerçekleri anlatacağız."

'İrade bir kişide'

Kılıçdaroğlu, CHP'nin yönetim sistemi tartışmalarına yönelik görüşünün sorulması üzerine, "Erdoğan'ın egolarını tatmin etmek için bir sistem getirildi. Adına tek adam rejimi diyoruz. 23 Nisan'da 6 madde halinde CHP'nin bu konudaki görüşlerini açıkladım. 6 maddeyi yapmayı düşünüyorlarsa gelsinler. Ama AK Parti bunları yapabilir mi; hayır. Çünkü AK Parti lider eksenli bir parti. Bir kişinin iradesi var, devasa AK Parti'nin iradesi yok" ifadelerini kullandı.

Eski bir AK Partili bakan ile bir araya geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Görüşürken, 'bunları Erdoğan'a hiç anlatmadınız mı?' diye sordum, şunu söyledi: 'Benim dışımda Erdoğan'a gerçekleri anlatan yoktu. Bu nedenle en kötü adamdım.' Aşağıda rahatsızlıklar var, ancak bu Erdoğan'a söylenemiyor" dedi.

Kürt sorunu raporu

CHP'nin "Kürt sorunu" başlıklı bir rapor hazırlama çalışmalarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Yaklaşık üç-dört yıl önce 22 soru 22 cevap diye Kürt sorunu ile ilgili hazırladığımız bir raporumuz vardı. Gelişen olayları da dikkate alarak güncellemek istiyoruz. Onunla ilgili çalışma var" dedi.(Öİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı