Kılıçdaroğlu:
SİYASET 5.05.2023 12:45:00 630 0

Kılıçdaroğlu: "En Düşük Memur Maaşını Asgari Ücretin 2,5 Katına Çıkaracağım"

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bu gece Twitter hesabından “Kamu. Memurlar” isimli yeni bir video yayınladı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “2012 yılında en düşük memur maaşı, asgari ücretin 2,5 katıydı. Şu anda bu oran 1,4’lere kadar geriledi. İşte bu yüzden, iktidara gelir gelmez en düşük memur maaşını asgari ücretin 2,5 katına çıkaracağım. Yani bugünün tutarlarıyla söyleyecek olursam; en düşük memur maaşı net 21 bin 265 lira seviyesinde olacak… 15 Mayıs’tan sonra 100 bin yeni güvenlik personeli atayacağız. Atama bekleyen 100 bin öğretmenimizi öğrencileri ile buluşturacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bu gece Twitter hesabından “Kamu. Memurlar” isimli yeni bir video yayınladı. Videoda memurlara ve atama bekleyenlere ilişkin vaatlerini açıklayan CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Sevgili halkım; kısa, net bir video daha.

Memurlar perişan edilmişler. Açıkça söylemek gerekirse tarumar edilmiştir. Evleri barkları viranedir. Borca sürüklenmişlerdir. Ben, bu haksızlığa seyirci kalamam. Ben, rakam insanıyım. Rakama bakarım, kararı veririm.

2012 yılında en düşük memur maaşı, asgari ücretin 2,5 katıydı. Şu anda bu oran 1,4’lere kadar geriledi. İşte bu yüzden, iktidara gelir gelmez en düşük memur maaşını asgari ücretin 2,5 katına çıkaracağım. Yani bugünün tutarlarıyla söyleyecek olursam; en düşük memur maaşı net 21 bin 265 lira seviyesinde olacak.

Sevgili memur kardeşlerim; Bay Kemal, hayatının 27,5 yılını devlette geçirdi. Memurlara baharı getirecek biri varsa inanın bana, o da Bay Kemal’dir. Şunu da ekleyeyim; memurlarımızın tek sorunu maaş da değil. Birçok sorunla cebelleşiyor, boğuşuyorlar. Hepsini biliyorum. Mesela polislerin çalışma saatleri günde 12-13 saati, ayda 240-250 saati buluyor. Polis intiharlarının arkasında yatan sebeplerden biri de bu. 1 milyon 200 bin öğretmenimiz, geleceğimizin teminatı, evlatlarımızı emanet ettiğimiz kıymetlilerimiz. Kalabalık sınıflardan okullardaki hijyen sorununa ve malzeme sıkıntısına kadar pek çok imkansızlıklar içinde görevlerini yapmaya çalışıyorlar.

Bugün Denizli mitingimizde de söyledim; 15 Mayıs’tan sonra 100 bin yeni güvenlik personeli atayacağız. Atama bekleyen 100 bin öğretmenimizi öğrencileri ile buluşturacağız. Sözleşmeli öğretmen, ücretli öretmen, kadrolu öğretmen gibi ayrımları ortadan kaldıracağız. Tüm öğretmenler kadrolu olacak.

Daha neler yapacak neler bu Bay Kemal. Bekleyin, görün.”

DENİZLİ'DE KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Millet İttifakı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli, mitinginde,“Baskıyla değil, şiddetle değil, halkın iradesiyle geleceğiz. Demokrasi içerisinde geleceğiz ve demokrasi içerisinde ülkemizi büyüteceğiz.Hiçbir yoksul ailenin elektriği, doğalgazı, suyu asla kesilmeyecek. Bunlar insan hakkıdır. Bu üç temel hizmetin, hiçbir koşul aranmadan aileye sunulması lazım. Sosyal devlet, fakirin fukaranın yanında duran devlettir. Beşli çetelerin yanında duran devlete, sosyal devlet denmez. Onun adı olsa olsa saray devletidir" dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

-“Benim saraylarda oturmak gibi bir alışkanlığım yok. Allah nasip eder, siz seçerseniz saraya değil Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankaya’sına gideceğim. Halk gibi yaşayacağız ve topluma örnek olacağız.”

-“Benim milliyetçiliğimi sorgulamaya kalkıyorlar. Siz kimsiniz, milliyetçilik kim? Bizim yani CHP’nin iki temel kırmızıçizgisi vardır. Bir vatanımız, iki bayrağımız. Nokta. Biz, vatanımız ve bayrağımız için gözümüzü kırpmadan ölüme gideriz. Tarihin bize yüklediği bir sorumluluktur bu. Çünkü biz Milli Kurtuluş Savaşı sonrası kurulan bir partiyiz. Biz, avukatların bürolarında dilekçeyle kurulan bir parti değiliz. CHP, tarihsel kökleri olan bir partidir. Bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten miras olan bir partidir.”

-“Polis kardeşlerim 12 saat, 13 saat, 14 saat görev yapıyorlar. Bazen 24 saat evlerine bile gidemiyorlar. Polis dediğimiz kardeşlerimiz de birer insan, onların da aileleri var, onların da çocukları var, onlar da evlerine huzur içinde gitmek isterler, onlar da tatil yapmak isterler, onlar da günün 8 saati çalışıp diğer saatlerde istirahat etmek isterler. O nedenle bunu gayet iyi biliyorum. Polis kardeşlerime de sözüm var, 100 bin güvenlik görevlisi alacağız ve polisler daha rahat, 8 saat görev yapacak, sonra evlerine gidecekler.

-“Beni istemeyen iki grup var onu da söyleyeyim. Bir, beşli çeteler; iki, uyuşturucu baronları. İkisiyle de mücadele edeceğim. Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım.”

-“Havza bazlı planlama yapacağız, kim neyi ekeceğini önceden bilecek. Devletin kaça satın alacağını da önceden bilecek. Havza bazlı planlamada, hiç kimsenin zarar etmeyeceği bir modeli inşa edeceğiz. Formülümüz şu; Allah aşkına bir tarafa yazın yani bir kağıda yazın. Maliyet… Ne üretiyorsanız, buğday, arpa, yulaf, kekik neyse; maliyet artı makul kar, eşittir taban fiyat olacak. Yani hiç kimsenin, hiçbir üreticinin zarar etmeyeceği bir modeli getiriyoruz.”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı