KILIÇDAROĞLU, CHP  MİLLETVEKİLLERİNE:
SİYASET 23.09.2022 14:55:00 1010 0

KILIÇDAROĞLU, CHP MİLLETVEKİLLERİNE:"SİZ GERÇEKTEN BENİMLE BİRLİKTE MİSİNİZ?"DİYE SORDU

CHP'nin 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM gurubu üyelerine, "siz gerçekten benimle birlikte misiniz? diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Seferihisar’da CHP TBMM Grubu tarafından düzenlenen 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, parti gurubuna, "siz gerçekten benimle birlikte misiniz? diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben sürekli yürümeye ve ilerlemeye kararlıyım ve hiçbir şey beni inandığım yoldan geri çeviremez. Bu ülkeyi seven insanların, gerçek vatanseverlerin umutları ve duaları her yerde bizimle birlikte yürüyor buna inanın. Ve yine buna inanın bu mücadelede halk düşmanlarını birlikte yeneceğiz ve özgürlük, doğruluk, adalete susamış halkımıza kurtuluşu beraber getireceğiz. Şunu da artık bilmek zorundayım, siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor, bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Artık karar verin. Bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz?" dedi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Bütün arkadaşlarımın şundan emin olmasını isterim. Bizim kitabımızda umutsuzluğa yer yoktur. Biz umudu büyütmek zorundayız. Dolayısıyla derin bir yoksulluk var evet ama umutsuzluk yoktur. En zor koşullarda Türkiye’yi aydınlığa çıkaran bir gelenekten, bir partinin üyesi olmaktan onur duyduğumuzu bilmemiz gerekiyor. Dolayısıyla biz umudu büyütmek, umudu yeşertmek, hiç kimsenin karamsarlığa kapılmayacağı bir ortamı yaratmak ve bunun mücadelesini vermek zorundayız.
Türkiye’yi yönetemiyorlar evet. Türk lirasının eridiğini hep beraber biliyoruz ve görüyoruz. Türkiye’de tasarruf mevduatının yüzde 60’lara ulaşan oranda yabancı paraya dayandığının da farkındayız hepimiz biliyoruz bu rakamları. Merkez Bankasının banka olmaktan çıktığını ve Merkez Bankasının artık başka işlerle uğraştığını, kendisinin TBMM tarafından Merkez Bankasına verilen görevin Merkez Bankası tarafından yerine getirilmediğinin de farkındayız. Hayat pahalılığını biliyoruz. Hatırlarsanız biz 128 milyar dolar nerede diye afişler asmıştık ve bu konuda geniş kitlelerin dikkatini çekmeye çalışmıştık. 128 milyar dolar buharlaştı ama yılbaşından buyana 75 milyar dolar daha buharlaştı. Artık sormamız gereken soru; 203 milyar dolar nerede ve kimlere verildi? Kimlere arka kapıdan satıldı. Merkez Bankası neden bu süreçte devre dışı bırakıldı bunun sorulması lazım değerli arkadaşlarım.
Bütün bunları yaptılar fiyatlar düştü mü? Düşmedi. Enflasyon indi mi? İnmedi. Bütçe açığı kapandı mı? Bütçe açığı kapanmadı. Dış ticaret açığı kapandı mı? Kapanmadı. Şunu herkesin bilmesi lazım. İktidar sahiplerinin de bilmesi lazım. Kurt geçirdiği kışı bilir ama yaşadığı ayazı unutmaz. Dolayısıyla bu millet aslında her şeyin farkındadır ve bizlerde bunun farkındayız. Bilinmeyenlere ışık tutuyoruz, geniş kitlelerin onu bilmesini istiyoruz, çaba harcıyoruz ve o çerçevede bütün arkadaşlarımla beraber çalışacağız, çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Son bir konu, son bir uyarı yapacağım. Bakınız, Türkiye tarihinin en büyük borsa manipülasyonlarına şahit oluyoruz hep beraber. Küçük yatırımcı soyuldu soyuluyor. Piyasada yatırımcının buharlaşan parası dün itibariyle 5 – 5,5 milyar dolardı dün itibariyle. Aracı kurumların teminat açığı şeklinde ortaya çıkan batıkları ise 3 – 4 milyar lirayı buldu. Bir SPK yetkilisi Bloomberg’e sistematik risk yok diyor. Açık ve net söylüyorum, Sermaye Piyasası Kurulu yalan söyler mi? Maalesef yalan söylüyor. Sistematik bir risk var. Bakın uyardım, daha önce uyardım. İzliyorum sizi dedim, notumu alıyorum dedim. Derken blöf yapmadığımı da ifade ediyorum. Küçük yatırımcıyı soyanları isim isim biliyorum. Sadece ben değil, bu işin namuslu uzmanları da isim isim, firma firma bütün bunları biliyor. Hepsini bir kez daha uyarıyorum. Bu çaldığınız kütük küçük yatırımcının paralarıdır. Açıkça söylüyorum, bu paraları burnunuzdan fitil fitil getireceğim yazın bir yere. Sermaye Piyasası Kurulu aklını başına alsın ve görevini yapsın. Yolsuzluk yapanları, küçük tasarrufçuları soyanlara asla ve asla izin vermemeli. Manipülatör gruplarını temizlemek zorundadır Sermaye Piyasası Kurulu. Ahlakı, etik değerleri egemen kılmak zorundadır ve tekrar ediyorum son kez Sermaye Piyasası Kurulunu uyarıyorum."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı