KILIÇDAROĞLU,
SİYASET 12.07.2023 00:42:00 373 0

KILIÇDAROĞLU, "BAĞIMSIZLIĞIMIZ TEHLİKEDE"

Kılıçdaroğlu,"Biliyorsunuz, bir ülkenin bağımsızlığının iki ana damarı vardır; siyasal bağımsızlık, ekonomik bağımsızlık. Ekonomik bağımsızlığınız yoksa siyasal bağımsızlığımız tehlikededir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM CHP Grup Toplantısında Konuştu 
Kılıçdaroğlu,"Biliyorsunuz, bir ülkenin bağımsızlığının iki ana damarı vardır; siyasal bağımsızlık, ekonomik bağımsızlık. Ekonomik bağımsızlığınız yoksa siyasal bağımsızlığımız tehlikededir" dedi.
Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
-“’Asla üye olamazlar’ diye çok açık, çok net ifadeler kullanıldı. İsveç geri adım atmadı, tam tersine İsveç'te bizim kutsal kitabımız Kuran'ı yaktılar. Ona da yeterince tepki göstermedi iktidar kanadı. Sonra ne oldu? Biden telefon etti Erdoğan'a. Erdoğan birdenbire 180 derece döndü, ‘efendim, biz İsveç'in NATO'ya girişine evet diyeceğiz ve Meclis'e getireceğiz’ dedi. Bir devlet böyle yönetilir mi?”

-“Bizi Avrupa Birliği'ne alacak varsa Avrupa Birliği'nin demokratik standartları var. Onları yerine getirmezseniz sizi almazlar. Sayayım: Kendi ülkene demokrasiyi getiriyor musun? Getirirsen tamam. Avrupa Birliği'nin yolu Can Atalay, Osman Kavala, Merdan Yanardağ, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Hakan Altınay... Bunlardan geçiyor. Sen bunları içeri tıktın, sen bunları serbest bırakacak mısın? Avrupa Birliği'nin yolu Selahattin Demirtaş'tan, Emine Şenyaşar'dan, Tweet attı diye gözaltına alınan gencecik çocuklardan geçiyor. Sen bunların gereğini yapacağına bu millete söz verdin mi? Avrupa Birliği'nin yolu Diyarbakır'da tutuklu gazetecilerden ve Cumartesi Annelerinden geçiyor. Sen bunların hakkını teslim edecek misin?”

-“Memleketi borç batağına soktular. Herkes borçlu, borcu olmayan kimse yok. Devlet de gırtlağına kadar borçlu. Satıyorsunuz, dünyanın parasını alıyorsunuz, ayrıca borçlanıyorsunuz, Türkiye'yi borç batağına içine sürüklüyorsunuz. Sonra Düyûn-u Umumiye Kabinesi kuruyorsunuz.”

-“Uluslararası tefeciler neyi, nasıl, ne zaman yapacağını da çok iyi biliyorlar. Hangi koşullarda kendi sözlerinden çıkmayacağını da gayet iyi biliyorlar. Zamanlamayı da ona göre beraber ayarlıyorlar; önce borçlandırdılar, sonra şimdi emir veriyorlar. Bu noktaya geldik.”

-“Türkiye'yi bir şekliyle teslim alan dolar baronları, hükümetin önüne yani var olan tek kişilik hükümetin önüne 85 milyonu mağdur edecek ekonomik soykırım programı koydular. Bu program Türkiye'nin ekonomik anlamda bağımsızlığını büyük ölçüde kaybettiği programdır. Biliyorsunuz, bir ülkenin bağımsızlığının iki ana damarı vardır; siyasal bağımsızlık, ekonomik bağımsızlık. Ekonomik bağımsızlığınız yoksa siyasal bağımsızlığımız tehlikededir.”

-“85 milyonu bir avuç çeteye hizmet eder hale getirdiler. Bu ekonomik soykırım programı ile yağmur gibi zamlar her taraftan yağmaya başladı; iğneden ipliğe, ekmekten suya kadar her şeye zam geldi.”

-“Bahçeli bugün bir açıklama yapmış, diyor ki, ‘Emekliye seyyanen zam kök ücrete de yansıtılmalı…’ Elinden tutan mı var? Verirsin kanun teklifi, Meclis'ten çıkar. CHP olarak ben söz veriyorum, biz de destekleyeceğiz. Getir bakayım! Getirir mi? Saraydan izin alması lazım. Bakmayın öyle biz ayrı partiyiz falan dediklerine, saraydan izin alması lazım.”

-“Bu ekonomik soykırım programının kimin işine geldiğini ben sayacağım, 5 madde halinde sayacağım. Bir; Erdoğan'dan dolarla ihale alanlar. İki; dolarla gelir garantisi verilenler. Üç; dolarla devlete borç para verenler. Dört; kur korumalı mevduat sahipleri. Beş; yurt dışından borç alıp, aldığı borca devletin hazinesini garanti edenler, garanti gösterenler.”

-Türkiye Cumhuriyeti Devleti pek çok uluslararası kuruluşun da üyesidir. Bunlardan birisi NATO'dur, NATO üyesiyiz. Dolayısıyla NATO'da kararlar oybirliğiyle alınır ve bir ülke NATO'ya üye olmak istiyorsa, NATO'ya üye olan ülkelerin hepsinin kabul oyu vermesi gerekir.
İsveç'in NATO'ya üyeliği dolayısıyla terör örgütü mensuplarını koruduğu, ülkesinde tuttuğu, onlara destek verdiği için Türkiye "hayır, biz İsveç'in NATO'ya üyeliğini kabul etmiyoruz" dediler. Gayet açık, gayet net. Değerli arkadaşlarım, "asla üye olamazlar" diye çok açık, çok net ifadeler kullanıldı. İsveç geri adım atmadı, tam tersine İsveç'te bizim kutsal kitabımız Kuran'ı yaktılar. Ona da yeterince tepki göstermedi iktidar kanadı. Sonra ne oldu? Biden telefon etti Erdoğan'a. Erdoğan birdenbire 180 derece döndü, "efendim, biz İsveç'in NATO'ya girişine evet diyeceğiz ve Meclis'e getireceğiz" dedi.
Değerli arkadaşlarım, bir devlet böyle yönetilir mi? Bizi televizyonları başında izleyen saygıdeğer vatandaşlarım, son seçimlerde AK Parti'ye oy veren saygıdeğer kardeşlerim; bir devleti yöneten bir kişi, üstelik Milli Kurtuluş Savaşını vermiş, onuruyla hayatta kalan, onuruyla varlığını sürdüren, onuruyla büyümesini, demokrasisini geliştirmeye çalışan bir devlet böyle yönetilir mi? Dün söylediğinizi bugün neden yalıyorsunuz? Dün söylediğinizi bugün neden inkâr ediyorsunuz? Biden telefon etti... Eminim derhal ayağa fırlayıp esas duruşa geçip "ne emrediyorsunuz" demiştir. Bir devlet böyle yönetilmez.
Kardeşim, bunlar teröristleri serbest bıraktı mı? Senin dediklerini yaptılar mı? Teröristleri hala koruyorlar mı? Peki, sen dün hayır diyordun, bugün neden evet dedin? Kullanılan cümle şu: "Efendim, bize Avrupa Birliği'nde destek verecekler, İsveç, Avrupa Birliği'nde destek verecek." Dünyadan haberi yok... Ya orası NATO kardeşim, Avrupa Birliği değil. Avrupa Birliği ayrı, NATO ayrı. Avrupa Birliği'ndeki toplantılara seni davet ediyorlar mı? Yıllardır davet etmiyorlar. Seni alacaklarını söylediler mi? Hiç söylemediler. Şu geldiğimiz hale bakın. Yalan üzerine politika, üstelik dış politika oluşturuyorsunuz. Bu kabul edilecek türden bir şey değil arkadaşlarım.
Ben söyleyeyim; bizi Avrupa Birliği'ne alacak varsa Avrupa Birliği'nin demokratik standartları var. Onları yerine getirmezseniz sizi almazlar. Sayayım: 84 milyona demokrasiyi getiriyor musun? Kendi ülkene demokrasiyi getiriyor musun? Getirirsen tamam. Demokrasinin yolu, yani Avrupa Birliği'nin yolu Can Atalay, Osman Kavala, Merdan Yanardağ, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Hakan Altınay... Bunlardan geçiyor. Sen bunları içeri tıktın, sen bunları serbest bırakacak mısın? O zaman kim seni Avrupa Birliği'ne alacak?
Yine Avrupa Birliği'nin yolu Selahattin Demirtaş'tan, Emine Şenyaşar'dan, Tweet attı diye gözaltına alınan gencecik çocuklardan geçiyor. Sen bunların gereğini yapacağına bu millete söz verdin mi? Burada da söz vermedin."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı