KILIÇDAROĞLU AYDIN’IN KURTULUŞ BAYRAMINA KATILDI
SİYASET 7.09.2019 17:38:00 541 0

KILIÇDAROĞLU AYDIN’IN KURTULUŞ BAYRAMINA KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Millet ittifakına bağlıyız. Hiçbir zaman millet ittifakından vazgeçme gibi bir düşüncemiz de yok." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen etkinliklere katıldı. Kılıçdaroğlu, günün anlam ve önemine ilişkin düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye verdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 7 Eylül Şehitler Abidesi'ne karanfil bıraktı. Daha sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde vatandaşlara hitap eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, şehitlerin ve gazilerin anılmasının en temel görevlerden olduğunu söyledi.

Efelerin milli kurtuluş tarihinde özel bir yeri olduğunu, işgale karşı ellerinde silahla ilk direnenlerin Efeler olduğunu belirten Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Birlikte mücadele edenler onlardır. Anadolu'nun aydınlanmasında, kurtulmasında, bir anlamda her türlü mücadeleyi veren bizim aydınlarımız Efelerimizdir. Eğer bir kişi toplumun geleceğini görüyorsa, milli mücadele veriyorsa o aynı zamanda bu ülkenin aydınlarının bir parçasıdır." dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu yeniden başkan seçtikleri için vatandaşlara teşekkür eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, Çerçioğlu'nun bütün çabasını Aydın'a adadığını, Türkiye'ye örnek olacak bir sosyal belediyeciliği yaptığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanının tarafsız olmadığını savunan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Aydın'dan çağrı yapıyorum. Cumhurbaşkanının tarafsız olması lazım. Bunun için yeri geliyorsa anayasanın değişmesi lazım. Diyorsanız ki vatandaşın bilgisine sunalım, gelin referandum yapalım. Soralım, cumhurbaşkanı taraflı mı olsun tarafsız mı olsun. Vatandaş diyorsa ki 'cumhurbaşkanı taraflı olsun', söz bir daha bir şey söylemeyeceğim. Ama 'cumhurbaşkanı tarafsız olsun' diyorsa o zaman değiştirelim bunu." ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Asla umutsuzluğa kapılmayacağız. En zor koşullarda bile Türkiye Cumhuriyeti devletini aydınlığa çıkarmış ant içmiş bir partiyiz. Biz mirasımızı Mustafa Kemal'den devraldık. Umutsuzluğa yer yok. Çıkışı hep beraber yapacağız. Demokratik yollarla Türkiye'ye aydınlığa çıkaracağız. Hep beraber yapacağız. Bu süreçte sizden düşünmenizi istiyorum ve anlatmanızı. Her birimizin bu ülkeye, torunlarımıza, çocuklarımıza karşı sorumluluğu var. Bu ülkede hepimiz huzur içinde, birlikte yaşamak istiyoruz. Bunu gerçekleştirecek olanlar da bizleriz."

Aydın, İstanbul, Mersin, Adana, Ankara ve Tekirdağ gibi illerde sosyal belediyeciliğin yapıldığını dile getiren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Buralarda yapıyorsak Türkiye'de de yapabiliriz. Neden yapmayalım. Akıl var mantık var. Efendim 'para yok'. Para var arkadaşlar. Türkiye'de para var. Hiç kimse para yok demesin. Bütün mesele parayı halk için yerinde ve zamanında harcayacaksınız. Millet ittifakına bağlıyız. Hiçbir zaman millet ittifakından vazgeçme gibi bir düşüncemiz de yok. Destek veren demokrasiden yana olan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU EFELER BELEDİYESİNDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ı makamında ziyaret etti, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sonrası Efeler Belediyesi önünde vatandaşlara hitap eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Çok uzun bir konuşma yapmayacağım. Havanın sıcak olduğunu biliyorum, güneş de var. Dolayısıyla olabildiğince kısa ve öz konuşacağım. Başkanı dinlediniz ben de dinledim, ayrıca yukarıda da dinledim, neler yapacağını tek tek anlattı. Kreş yapacak, Matematik Parkı yapacak, üstelik çok büyük bir park, kendi alanında en iddialı olan parklardan birisini yapacak. Tabi en büyük desteği de sizin Topuklu Efenizden alacak. O da büyük bir keyifle dinledi zaten.

Jeotermal konusunda… Kadın kardeşlerim var, onlar da, evet onlar da jeotermal istemediklerini söylüyorlar. Buranın, yani Aydın’ın doğasını bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Olağanüstü güzel bir doğası var ve o doğanın sizlere verdiği, bizim de zaman zaman tatma fırsatını bulduğumuz güzel meyveleri var. İncir gibi, üzüm gibi olağanüstü güzel meyveleri var. Bunları yok etmek doğru değil. Çünkü bunlar sadece bizim değil, bizim, aynı zamanda çocuklarımızın, torunlarımızın da bütün bu meyveleri tatması lazım. Üstelik sağlıklı meyveler olması lazım, tabiatın korunması lazım. Bu konuda üstümüze düşen bütün görevleri yapacağız. Sadece siyaset olarak değil, sivil toplum örgütleri, köyde oturan, yaşayan kadınlar zaten bu konuda gerekli tepkileri gösteriyorlar. Bize düşen görev de onlara her türlü desteği vermektir. O desteği de kendilerine vereceğiz. Ben vereceğim sözlü olarak, arkadaşlarım verecekler, sade vatandaşlar verecekler, kentte oturan ama daha güzel meyveler yemek isteyen vatandaşlar verecekler. Bütün bunların hepsi olacak.

İşin özü şu, bir yol ayrımındayız. Türkiye’nin nereye gittiğini ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz. Hep beraber huzur içinde yaşamak istiyoruz. En büyük arzum o, hep beraber huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kavgasız, gerilimsiz yaşamak istiyoruz. Evet demokrasi sonuna kadar, düşünce özgürlüğü sonuna kadar, iş, aş sonuna kadar. Çiftçi de hayatından memnun olmalı, esnaf da hayatından memnun olmalı. Sanayici de hayatından memnun olmalı, işçi de hayatından memnun olmalı. Eğer böyle sorunlardan arınmış bir Türkiye’yi yaratabilirsek hepimiz mutlu olacağız. Bizim görevimiz ne? Sorunlardan arınmış bir Türkiye. Bunu yapabilir miyiz? Evet yapabiliriz. Ben yapabilir miyim? Tek başıma hayır, beraber yapacağız. Çünkü demokrasilerde gücü milletten alacağız, yani sizden alacağız. Siz güç verdiğiniz sürece ben bunu yapmaya hazırım. Ben huzurdan, aştan, işten, çiftçinin derdinden, emeklinin derdinden, esnafın derdinden söz edince bana kızıyorlar niçin bunu söylüyorsun diye. Emin olun sonuna kadar gideceğim ve bunların tamamı gerçekleşinceye kadar, bu memlekete huzur gelinceye kadar bunun mücadelesini yapacağım.

Defalarca uyardım, söyledim yanlış yapıyorsunuz Suriye’de yanlış yapıyorsunuz. Suriye batağına niye girdiniz, Suriye batağında sizin ne işiniz var? Şimdi hep beraber Suriyelilere kızıyoruz vay bizim ülkemize niye geldiler, 40 milyar doları niye harcadı. Asıl kızmamız gereken Suriyeliler değil, Suriyelileri buraya getirene kızmamız lazım. O getirdi buraya, bataklığa o sürükledi. Suriyelinin günahı ne? Kendi ülkesinde yaşıyordu, aç tok bir şekliyle kendi ülkesindeydi. Ama birden bire oraya silah gönderdik, terör unsurları gittiler oraya yerleştiler, onlara silahlar verildi ve bunlar birbirlerini öldürüyorlar. Öldürenlerin tamamı Müslüman, iki taraf da Müslüman, silahı bir grubun eline Rusya, bir grubun eline Amerika veriyor, beyler birbirinizi öldürün diyor, bak size yeni modern silahlar getirdim, tüfekler var, tabancalar var, roket atarlar var öldürün birbirinizi. Altta petrol var benim derdim petrol diyor. Buna kim alet oluyor? Sarayda oturanlar. Asıl sorunumuz bu. Biz bütün bunları biliyoruz ve çözeceğiz. Ama çözmek için en büyük desteği sizden almak zorundayız. Beraber yapacağız bu işi. Kadınıyla, erkeğiyle, esnafıyla, sanayicisiyle, çiftçiyle, işçisiyle, emeklisiyle beraber yapacağız.

Sizi çok seviyorum, size inanıyorum, size güveniyorum, sizin için, bu ülkede herkesin mutlu olması için ne gerekiyorsa sonuna kadar yapacağım ve mücadele edeceğim. Hiçbir güç beni durduramaz, hiçbir güç, bundan emin olmanızı istiyorum. Sadece ve sadece güvenin diyorum. Yola beraber çıktık, birlikte bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Bu ülkeye gerçekten demokrasiyi getireceğiz, düşünce özgürlüğünü getireceğiz, insanlar düşüncelerini söylesin, insanlar rahatlıkla istemedikleri şeyleri ifade edebilsinler. Vatandaşın derdi nedir, neyi anlatmak istiyor, bütün bunların hepsinin dinlenmesi ve bilinmesi lazım. Onu yöneticiler yapacak ama bu yöneticiler yapamıyorlar. Bu yöneticiler Türkiye’nin başını beladan belaya soktular. Biz bunu kurtaracağız. Umutsuz olmaya hakkımız yok.

Sizden sadece şunu istiyorum. Sakın ola ki, umutsuzluğa kapılmayın. Bakınız, en zor koşullarda bile bu ülke kendi bağımsızlığını sağlamıştır kadınıyla, erkeğiyle. Bakın bugün sizin kurtuluş gününüz. O yılların mücadelesini düşünün, o yılların yoksulluğunu düşünün, o yılların perişanlığını düşünün. En zor şartlarda mücadeleyi yaptılar. Biz o döneme baktığımızda o kadar zor koşullarımız yok. Hayat standardımız daha iyi, okuryazarımız daha fazla, dünyayı daha iyi gözlemliyoruz, dünyayı daha iyi ölçüp tartabiliyoruz. Demek ki umutsuzluğa kapılma hakkımız yok. Yeter ki demokrasiye inanalım, yeter ki beraber hareket edelim, yeter ki, bizim gibi düşünmeyenleri de yanımıza alalım, beraber yürüyelim, tıpkı adalet yürüyüşünde olduğu gibi. Yolumuz hak yoludur, yolumuz adalet yoludur. Hakka, hukuka ve adalete inandığımızda bütün sorunları aşmış oluruz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,28% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2412,09% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli