SİYASET 8.05.2023 19:56:00 1873 0

KILIÇDAROĞLU, ADANA’^DA KONUŞTU:“BAY KEMAL KUL HAKKI YEMEZ VE KUL HAKKI YEDİRMEZ”(VİDEOLU HABER)

Kılıçdaroğlu, konuşmasında Adana Şakirpaşa Havalanının kapatılmayacağı sözünü verdi. Kılıçdaroğlu, “Oy vereceksiniz, Bay Kemal gelecek, Adana havaalanı çalışmaya devam edecek. Sen niye kapatıyorsun?” dedi.

 

VİDEOLU HABER

 

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Meral Akşener'le birlikte Adana'da miting düzenledi.

Uğur Mumcu Meydanını dolduran halka öce CHP Adana Milletvekili adayları, daha sonra İYİ Parti Adana Milletvekilleri adayları tanıtıldı. İYİ Parti'nin adayları Ayyüce Türkeş, Bilal Bilici, Göktürk Boyvadaoğlu, Mehmet Sertaç Durak ve diğer adaylar kürsüye davet edilerek, halkı selamladılar.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ev sahibi olarak ilk konuşmayı gerçekleştirdi. Karalar, Adanalıların meydana sığmadığını belirterek, Adana'ya 300-400 bin kişinin sığacağı meydan yapacağını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşmalarından sonra kürsüye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Çok değerli kardeşlerim 30 yıldır aktif politika yapıyorum. Siyasi bir ailenin kızıyım, 50 yıllık bir hafızam var. Kadınlara bu kadar hakaret eden, kötü bir dil kullanan, gençlere hakaret eden, küfür eden, iftira atan, tehdit eden bir dille ilk defa bir seçime gidiyoruz. Milletine darbeci diyen bir zihniyete hiç şahit olmadım. Milletine işgalci diyen bir siyasi bir dile hiç rastlamadım. Kendimizi anlatmak için gezdiğimiz yerlerde bizi hedef gösteren, muhalefeti hedef gösteren bir dile hiç rastlamadım. Bakın önce kadınlara çürük dendi, sürtük dendi, düşük dendi” diye konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmasına “Adana dönüşüme hazır mı? Alın terinin hakkını vermeye hazır mı? Kadın erkek eşitliğine hazır mı?” diye sorarak başladı. Kılıçdaroğlu, “Öncelikle bütün Adanalı kardeşlerime depremzedeleri bağrına bastıkları için, onlara ev sahipliği yaptıkları için, onları kucakladıkları için, hepinize ama hepinize yürekten teşekkür ederim. Depremde, kardeşlerime söz verdim, onlar zaten vergilerini ödüyorlar. Onlar 23 belgede 43 imzayı gördüler, binaları depreme dayanıklı diye satışına İzin verdiler o da gitti tapuda tek imza attı ve dairesini satın aldı. Dolayısıyla sorunlu varsa o binaların hakkını hukukunu teslim etmeyenlerdir” dedi.

Gençlere de seslenen Kılıçdaroğlu, “Sandıkta oy kullandığınızda dünya siyaset tarihine önemli bir armağan bırakacaksınız” dedi.

Kılıçdaroğlu,”Hiç kimsenin doğalgazı kesilmeyecek hiç kimsenin suyu kesilmeyecek herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye inşa edeceğim. Bundan emin olmanızı isterim. 
İşsizlik sorununu çözülmesi lazım. Bunları tamamını biliyorum. Suyu açarken 4 çeşit vergi ödüyorsunuz, elektrik düğmesine bastığınızda 5 çeşit vergi ödüyorsunuz. Bir daha söylüyorum, her gittiğim yerde söylüyorum. Bay Kemal kul hakkı yemez ve kul hakkı yedirmez. O zaman ben o zaman ben bütün mütedeyyin kardeşlerime seslenmek isterim kul hakkı yemek en büyük günahsa, en büyük günahı ortak olma kardeşim, kul hakkı yiyenlere giderken sandığın başına elini vicdanına koy ve ona göre oyunu kullan” dedi.

“Sözüm söz bütün Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içinde ülkelerine uğurlayacağız” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Onların bütün ihtiyaçlarını karşılayarak Avrupa Birliği fonlarıyla ve bizim müteahhitler yapacak onların can ve mal güvenliğinize sağlayarak kendi ülkelerine göndereceğiz, kendi ülkelerine uğurlayacağız. Arzu ederlerse Türkiye'ye turist olarak gelebilirler, düğünlerini burada yapabilirler, zaten bizim herhangi bir sorunumuz yok.”

Kılıçdaroğlu,”Birleşe birleşe kazanacağız değil mi? Oylarımızı bölmeyeceğiz. Sandığa gideceğiz ve kazanacağız. Bakın biz 6 lider, 6 partinin lideri bir aradayız, tek arzumuz var, Türkiye'nin huzura kavuşmasıdır” dedi.

“ADANA HAVAALANI KAPATILMAYACAK”

Adana havalimanının kapatılacağı iddialarına da değinen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Oy vereceksiniz, Bay Kemal gelecek, Adana havaalanı çalışmaya devam edecek. Sen niye kapatıyorsun? Başka yerde havaalanı yapabilirsin, ama Adana havalimanını niye kapatıyorsun?” diye iktidarı eleştirdi.

"ZEYDAN KARALAR YATIRIM İZNİ ALACAK"

“Göreceksiniz Ekrem Başkan ve Mansur Başkan onlar da Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Zeydan Başkan'a izin verilmeyen bütün olayların bütün yatırımların izini alacak ve Adana'ya hizmet edecek” ifadesini kullandı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Çukurova'yı benden çok daha iyi biliyorsunuz. Çukurova'nın temelinde yazarlarını,şairlerini de biliyorsunuz, öyküleri de biliyorsunuz,romanları biliyorsunuz, sinemalarını biliyorsunuz Burası kadim bir kent. Aynı zamanda insanları, çiftçileri toprağa küstürdüler. Şundan bütün çiftçi kardeşlerim emin olsunlar, dışarıdan ürün almayacağız. Sen üreteceksin, alın terinin karşılığını vereceğiz asla ve asla zarar etmeyeceğin bir modeli getireceğiz. Maliyet artı makul kar, eşittir taban fiyat olacak. Hiçbir çiftçi ektiği ürün dolayısıyla zarar etmeyecek. Bütün bunların tamamını yapacağız. Göreceksiniz bu ülke nasıl büyüyor, bu ülke nasıl kalkınıyor, bu ülkeye huzur nasıl geliyor, her evde nasıl bereket, her evde nasıl huzur oluyor bunların hepsini göreceksiniz.”

Kılıçdaroğlu konuşmasını, “AKP ve MHP’ye oy vermiş bir arkadaşımızı dostumuzu komşumuzu bir şekliyle ikna edeceğiz ve onlarla beraber gideceğiz ve onlara şunu söyleyeceksiniz Türkiye'nin huzura kavuşması için oyunu Bay Kemal'e vereceksin diyeceğiz. Söz mü? Söz mü? Söz mü? Dolayısıyla bütün kadınlar sizlere de güveniyorum. Bütün kadınların evinde huzur olsun istiyorum her şey güzel olacak” şeklinde bitirdi. 

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı