Kılıçdaroğlu, ABB Temel Atma Törenine Katıldı
SİYASET 18.04.2023 22:53:00 486 0

Kılıçdaroğlu, ABB Temel Atma Törenine Katıldı

Kılıçdaroğlu,"Türkiye bir yatırım seferberliği başlatacak. Bütün Akdeniz havzasının, bütün Akdeniz’in en güçlü ülkesi haline Türkiye’yi getirmek için çaba harcayacağız." dedi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Etimesgut Turkuaz Küme Evleri’nde düzenlediği Temel Atma ve Proje Tanıtım Törenine katıldı.

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"47 bin 970 konutun temelini atacağız. İnşallah bu evlerde insanlar huzur içinde yaşayacaklardır. Doğanın ortasında, yeşilliği bol olan, dışarıya çıktığı zaman huzur içinde çıkan ailelerle karşılaşacağız. En büyük arzum, her evde huzurun, her evde bereketin olmasıdır. İnsanlar huzurluysa, acaba ev kirasını nasıl öderim diye bir kaygı duymayacaklarsa, evlerinde rahat oturacaklarsa siyaset kurumu görevini yerine getirmiş demektir. Bugün kira fiyatlarındaki olağanüstü artış ve kiracıların hemen hemen her gün medyada çığlıklarını duymak aslında izlenen politikanın ne kadar yanlış olduğunu bize gösteriyor.

Alışmışlar tefecilere para vermeye, sanıyorlar biz tefecilerin peşinde konuşuyoruz. Hayır efendim.

Bakın, size bir rakam vereyim, son 20 yılda bunların ödedikleri faiz 537 milyar dolar. Diyorlar ya ‘biz faize karşıyız’, son 20 yılda ödedikleri faiz 537 milyar dolar. Dolayısıyla biz ülkemize temiz parayı getireceğiz, yatırım yapacağız, iş dünyasının önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Türkiye bir yatırım seferberliği başlatacak. Bütün Akdeniz havzasının, bütün Akdeniz’in en güçlü ülkesi haline Türkiye’yi getirmek için çaba harcayacağız. Bununla ilgili de çok ama çok güzel projelerimiz var onu da yakında kamuoyuyla paylaşacağız. Kimse endişelenmesin, kimse. Onlar bizi anlayamazlar.

Sayın Genel Başkanım söyledi. Efendim tartışma sırasında pek çok laflar ediyorlar, iftiralar atıyorlar gayet iyi biliyorum bunları. Ama onlara Sayın Genel Başkanım, halk inanmıyor zaten. Çünkü bizi biliyorlar zaten. Evimizi biliyorlar, ne yaptığımızı biliyorlar, evlatlarımızı biliyorlar. Halk inanmıyor ama onlar ısrarla bunu söylüyorlar. Pek çok yanlışın altına imza attılar. Kul hakkı yemekten çekinmediler. Ne yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Paralarını yurtdışına götürdüler. Nasıl götürdüklerini biliyorum. Hangi bankalara kaç kuruş, kaç dolar yatırdıklarını biliyorum. Bu millete sözüm var, tamamını söke söke alacağız ve Türkiye’ye getireceğiz. Öyle buradan vakıf kuracaksın, Amerika’da vakfın olacak, buradaki evladın oraya para gönderecek, oradaki evladın parayı alacak, Manhattan’da 35 katlı binalar yapacaksın, diğer ülkelerde paraların olacak, milyar dolarların olacak ve biz de seyredeceğiz bunu. 85 milyonun hakkı nerede? Kul hakkı yemek haram değil mi, kul hakkı yemek günah değil mi? Tamamını getireceğim. Sanıyorlar ki, bunları getiremeyeceğiz. Efendim bu zaten Avrupa Birliğinin öngördüğü konulardan birisidir. Onların öngördüğü şartlardan birisidir. O parayı getireceğiz, talep edeceğiz. O paranın tamamı son kuruşuna kadar Türkiye’ye gelecek ve biz bu millete vereceğiz bu parayı. Haram yemekten hoşlanıyorlar ben bunu da gayet iyi biliyorum.

Sayın Genel Başkanım, rüşvet alandan büyükelçi olur mu Allah aşkına? Rüşvet alandan büyükelçi atadılar. Onları da hemen derhal Ankara’ya çağıracağız ve derhal rüşvet alandan bu ülkede büyükelçi olmaz. İzin vermeyeceğiz bunlara. Büyükelçi aynı zamanda devletin bütün sırlarına hâkim olan kişi demektir. Bunu da gayet iyi biliyoruz. Şimdi yetmedi bize pek çok iftiralar da atıyorlar.

Değerli Ankaralılar, sevgili Ankaralılar, şunu bilmenizi isterim. Bizim iki kırmızı çizgimiz var. Bayrağımız ve vatanımız. Bayrak ve vatan bizim için kutsaldır. Bayrağımız ve vatanımız için gözümüzü kırpmadan ölüme gideriz. Süleyman Şah Türbesini kaçırdılar, bayrağımızı indirdiler. Allah nasip ederse Süleyman Şah Türbesini kendi topraklarına götüreceğiz ve şanlı bayrağımızı da yine kendi topraklarımızda dalgalandıracağız. Görsünler bakalım milliyetçi kimmiş, onu da görsünler. Bunu da yapacağız.

Teşekkür ederim değerli gençler. Sizlere de sözüm var. Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz. İlk kez sandığa gideceksiniz ve oy kullanacaksınız. Yaklaşık 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidecek, ilk oyunu kullanacak. Benden de size söz, göreceksiniz gençlerin bu ülkenin caddelerinde nasıl özgürce dolaştığını ve en önemlisi yeri geldiğinde cumhurbaşkanını nasıl özgürce eleştirdiklerini de göreceksiniz. Kimse kılınıza dokunmayacak, hiç kimse. Buna izin vermeyeceğiz."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,41% 0,09
  • EURO

    34,52% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2381,04% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu