KILIÇDAROĞLU: ´İKTİDARA MUHALİF OLANLAR HAPİSTE´
SİYASET 16.01.2018 15:29:58 428 0

KILIÇDAROĞLU: ´İKTİDARA MUHALİF OLANLAR HAPİSTE´

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu´na yüklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a tepki gösterdi. "İl başkanımız bugün onun cevabını verecek" diyen Kılıçdaroğlu, "Dünyadan korkmam diyor, Bay Kemal´in

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu´nun açıklamalarından satır başları şöyle:
Bugün, daha önceki saatlerde konuşan Genel Başkan, bizim İstanbul İl Başkanımız ile ilgili bir sürü laflar etmiş. İstanbul İl Başkanımız bugün onun cevabını verecek. Benimle ilgili bir şeyler söylemiş. Sevgili Erdoğan, benden niye korkuyorsun? Sen daha uzun boylusun, gel karşıma, bana söyleyeceğini adam gibi karşıma çık yüzüme söyle.
´DEDİKODUYLA MEMLEKET Mİ YÖNETİLİR?´
Türkiye´nin gereksiz polemiklere ihtiyacı yok. Söyleyecek lafın varsa, bütün televizyon kanalları, gazeteciler senin emrinde. Ne arkamdan dedikodu yapıp duruyorsun. Dünyadan korkmam diyor, Bay Kemal´in dediğinden korkuyor. Doktorlarını, politikacılarını yanına al, vallahi tek başıma çıkacağım. Sana yarım saat versinler, 10 dakika bana yeter. Kim haklı kim haksız milletin önünde hesaplaşalım. Dedikodu ile memleket mi yönetilir? Ne derlerse desinler, bu millet şunu söylemeli: İyi ki varsın CHP.
Türkiye dünyanın en güzel coğrafyasında yer alıyor. Petrol boru hatları, doğalgaz boru hatları buradan geçer. Bu toprakların bir başka sorunu var. Komşular. Acı var, dinmiyor.
´RUSYA´YI DA, AMERİKA´YI DA UYARMAK ZORUNDAYIZ´
Bölge bir devletin tek başına yapılandığı bir bölge olmaktan çıkmış durumda. Suriye´de benzer bir olay yaşanıyor. 3.5 milyon Suriyeli sadece Türkiye´de. Bugün Ortadoğu aktörlerin yönlendirdiği bir Ortadoğu. Oradaki devletlerin elindeki ipler çıkmış durumda. Bir ucunda Türkiye, bir ucunda Rusya, bir ucunda İran, bir ucunda Amerika var.
Bugün geldiğimiz noktanın en kötü aktörlerinden ve kaybedenlerinden birisi Türkiye. Silah göndermeyin terör örgütlerine dedik, silah gönderdiler. Aynı olayı Amerika yapıyor. Buradan uyarmak bizim namus borcumuzdur. İnsanlık bizim temel forumumuzdur diyorsanız ne PKK´ya ne onun uzantılarına, ne IŞİD´e ne onun uzantılarına silah göndermeyin. Biz Rusya´yı da Amerika´yı da uyarmak zorundayız.
PKK terör örgütünün Türkiye´de neler yaptığını bütün dünya biliyor. Türkiye´nin 30 yılı aşkın süredir verdiği mücadeleyi bütün dünya biliyor. Terörden kurtulmak için her türlü çabayı göstermek bizim de görevimiz, İran, Rusya, Amerika´nın da görevi. Buradan hükümete sağduyu çağrısı yapmak bizim görevimizdir. Diplomaside hamasetin geçerliliği yoktur. Diplomatik kanalların sonuna kadar zorlanması lazım.
El Bab´daki şehit sayımız 70´i aştı. 3 hamle ötesini görmezseniz dış politikada diğer aktörlerin oyuncağı olursunuz. Elbetteki Türkiye, kendi geleceğini güvence altına almak zorundadır. Bunlara söylenecek hiçbir lafımız yok. Bu noktaya gelinceye kadar izlenen politikalar Türkiye´yi bir batakla karşı karşıya getirdi.
´TEHDİT ETME, CEVAP VER´
Ege adalarını soruyoruz. Ada bize mi ait Yunanistan´a mı ait? Ben soruyorum başka bir zat cevap veriyor. "Kim teslim etti onlara sor" diyor. Ağzını aç diye, konuş diye sana soru soruyorum. Çık adam gibi cevap ver. Keçi Adası bize mi Yunanistan´a mı ait, bu kadar basit. Tehdit etme, cevap ver. Ben mangaldan atmam. Türkiye´nin taşına toprağına biz sahip olacağız. İstanbul kongresinde söyledim. 2019´da geleceğiz, Süleyman Şah Türbesi´ni yeniden kendi topraklarımızda dikeceğiz. Dış politika hamaset edebiyatı yapılacak bir alan değildir.
´İKTİDARA MUHALİF OLANLAR HAPİSTE´
Enis Berberoğlu davası bugün görüşüldü tutukluğuna devam kararı alındı ve ertelendi. Berberoğlu´na sevgilerimizi selamlarımızı gönderiyoruz. Bir mahkeme karar verdi ama mahkemenin kararı iktidarın hoşuna gitmediği için gece yarısı operasyonu ile 2 hakimi değiştirildi. 11 bin kişi ByLock kullandığı diye ya hapse atıldı ya görevden alındı. Bugün yanlış yapmışız dediler bıraktılar. Ergenekon´da, Balyoz´da da aynı şey yaşandı. İktidara muhalif olanlar, yazarlar, çizerler, milletvekilleri herkes hapiste.
´AYM´Yİ DİNLEMEYEN HAKİMLERE SİZ NE YAPACAKSINIZ?´
Her darbe döneminde yargı çalışmaz, bu darbe döneminde de yargı çalışmıyor. Mehmet Altan ve Şahin Alpay kararları? AYM bir karar verdi. Alt mahkeme ´ben senin kararına uymam´ diyor. Ben gücümü nereden alıyorum, siyasi otoriteden alıyorum. Adın AYM´ymiş, ´saray talimat verdi, ben ona aynen uyacağım.´ Bu kararı veren hakimlere sesleniyorum. Siz yarın çocuklarınızın yüzüne bakamayacaksınız. Böyle bir sistemin içinde Anayasa askıdaysa hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Darbe dönemlerinde anayasa askıda olur.
HSK´ya bir seslenmek isterim. ByLock dolayısıyla iki hakim karar vermişti. Dedikleri için sürüldüler. Anayasa´yı dinlemeyen, AYM´yi dinlemeyen hakimlere siz ne yapacaksınız, niye toplanmıyorsunuz, niye karar vermiyorsunuz? O zaman o koltukları terk edin.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu