KILIÇDAROĞLU GENÇLERE İTİDAL ÇAĞRISI YAPARKEN AKP İKTİDARINI SUÇLADI
SİYASET 9.09.2015 16:46:36 309 0

KILIÇDAROĞLU GENÇLERE İTİDAL ÇAĞRISI YAPARKEN AKP İKTİDARINI SUÇLADI

Artan terör olaylarının nedeninin iktidarın gelişmeleri görmezden gelmesi olduğunu kaydeden CHP Genel Başkanı, ?Şimdiki Sayın Cumhurbaşkanı; ?Çözüm sürecini bunlar silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler´ diyor. Bu silah stoklamaları yapılırken

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu terör olaylarındaki tırmanış nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, ?Bugün zor bir süreçten geçiyoruz. Bir toplumsal barış sınavından geçiyoruz. Terörü elbette lanetleyeceğiz, hiçbir sorunumuz yok ama bütün bunları yaparken terör örgütünün beklentilerine uygun davranışlardan özenle kaçınacağız,? diye konuştu.

 

Siyasi partilere saldırıları değerlendiren Kılıçdaroğlu, ?Bir siyasi partiyi beğenmeyebilirsiniz. Düşüncesini de beğenmeyebilirsiniz ama yakıp yıkmak sadece ve sadece terör örgütünün değirmenine su taşımak anlamına geliyor. Bu provokasyonlar çok tehlikelidir. Ben isterdim ki bu uyarıları bu ülkenin Cumhurbaşkanı yapsın. Ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü savunsun. Kardeşliği savunsun? dedi.

 

?Türkiye´deki bütün siyasi partilerin terör örgütüyle aralarına net çizgi koymaları lazım? ifadesini de kullanan Kılıçdaroğlu, ?Açık ve net amasız lakinsiz fakatsız. Bunları kabul etmiyoruz. Terör insanlık suçudur. Hep beraber teröre karşıyız. Terörü lanetleyeceğiz. Teröre karşı ortak çaba harcayacağız. Bunları yaptığımız zaman işte biz biz oluruz. O zaman biz değerlerimize sahip çıkmış oluruz? şeklinde konuştu.

 

Terör örgütü 30 yıldır bizi ayrıştırmaya çalıştığını,  bizi biz yapan bütün değerlerimize elbette sahip çıkacağımızı kaydeden Kılıçdaroğlu, ?Ama eğer terör örgütünün beklentilerine uygun davranır ve provokasyonlara neden olursak farklı bir yöne Türkiye çekilir. 77 milyonun bu konuda oldukça duyarlı olması lazım,? uyarısında bulundu.

Özellikle gençlere seslenmek istediğini söyleyen CHP Genel Başkanı, ?Sizin vatan sevginizden kimsenin en ufak bir şüphesi yok. Ne olursunuz provokasyonlara asla izin vermeyin. Bundan özenle kaçının. Onlar bölüyor siz böldürmeyin. Yolcu otobüslerini taşlamak asla doğru değil. Bu vatan hepimizin. Plaka üzerinden ayrıştırma olmaz, o plaka da bizim,? dedi.

?Ben isterdim ki bu uyarıları Cumhurbaşkanı yapsın, "Bu memleket hepimizin" desin. İstisnasız bütün siyasi partilerin terör örgütü ile aralarına net çizgi koyması lazım. Açık ve net, lakinsiz, amasız , fakatsız. Kin ve ön yargı ile değil akıl ve mantıkla bütün sorunlarımızı çözebiliriz,? diyen Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Medya üzerine baskıyı asla kabul etmeyeceğiz. Medya özgürce yayınını yapacak. O genç arkadaşlarımıza sesleniyorum; havuz medyasına saldırı yapıldığında ilk telefon açan, geçmiş olsun diyen benim. Kırmak, dökmek asla doğru değil. Sizinle birlikte bir siyasetçi gelip asın kesin diyebilir. O siyasetçinin terörden farkı yoktur. Birbirimizi eleştirebiliriz ama birbirimizi öldürmek, yaralamak, kırmak doğru değil. Terör örgütü yıllardır bunun için çabalıyor.

Yüzlerce doçka silahı terör örgütü tarafından tepelere konuşlandırıldı. Kimin zamanında nasıl konuşlandırıldı? Bu doçka silahlar oraya konuşkanırken bu ülkeyi kim yönetiyordu. İstihbarat örgütü neredeydi? Bu soruları soracaksınız. 

2 tonluk bombalar zırhlı araçları patlatıyor. 1 tonluk, 2 tonluk bombayı tespit edemiyorsunuz. Siz nasıl hükümetsiniz diye soru sorma hakkın var genç arkadaşım. 

Terör örgütü mensupları kimlik kontrolü yapıyor, belli kentlerin merkezlerini kendi kontrolüne alıyor. Yine soracaksın genç arkadaşım bunlar olurken kim iktidarda idi?

22 Ağustos 2013 dönemin başbakanı konuşuyor. "Hazmedilemeyen bazı durumlara rağmen operasyon yapmıyoruz" diyor. Şu soruyu sormalıyız o hazmedilemeyen durumlar ne idi?

Şimdiki Sayın Cumhurbaşkanı; "Çözüm sürecini bunlar silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar" diyor. Bu silah stoklamaları yapılırken siz neredeydiniz? Bizi terör örgütü kandırdı mı diyeceksiniz? Siz çocuk musunuz? Şehitlerimiz geliyor. Bu şehitlerin kanlarından kim sorumlu? Bu ülkeyi yönetenler nasıl yönetiyor? Bu ülkede devlet yönetiliyor mu? 

Bütün bunlara rağmen hala 400 milletvekili arayışında olanlar var. Buradan söz veriyorum, açık ve net terörü bitireceksen o 400´ü ben tamamlayacağım. Söz veriyorum. O annelerin feryadı akşam yatarken de kulaklarımda. 

Böyle bir tabloyu Türkiye hak etmiyor. Ayakları yere basmayan siyasetçiler bu ülkeyi yönetemez. Bir sonraki seçimi düşünüp vatandaşlarını ateşin içine atanlar bu ülkeyi yönetemez.

Bu sorunu çözmek için bir masa kurulacaksa o masanın parlamentoda olması lazım. Onlar ortak akla değil üst akla inanıyor, o üst akıl da Türkiye´yi bu hale getirdi.?

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı