KILIÇDAROĞLU ADANA´DA İŞ DÜNYASININ TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU
SİYASET 18.10.2015 11:33:31 1115 0

KILIÇDAROĞLU ADANA´DA İŞ DÜNYASININ TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) ve Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun iş dünyasıyla bir araya geldiği toplantıda kentin önceliklerinin başında enerji

Adana Sheraton Otel´de ?CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İş Dünyası ile Buluşuyor´ başlıklı toplantıya CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP İl Başkanı Gökhan Yağ, Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin´le birlikte iş dünyası temsilcileri katıldı. 

Toplantı öncesi Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, Adana Sanayici İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Bekir Sütçü, Adana Genç İşadamları (AGİAD) Başkanı Sefa Noyaner, Adana TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rana Dal, İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Belgin Özçelik ve bazı işadamlarıyla özel görüşme yapan Kılıçdaroğlu, üretim yapan her iş insanının CHP iktidarında önünün açılacağını söyledi. 

Adana iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP İl Başkanı Gökhan Yağ, CHP´yi Adana´da birinci parti, Türkiye genelinde iktidar yapmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını söyledi.

ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez de 1990 yılında kurulan ve bu yıl çeyrek yüzyılını kutlayan ADSİAD´ın TÜİK tahminlerine ve ADSİAD Üye Potansiyelini Tespit Anket sonuçlarına göre; 2014 yılı ihracatı 2 milyar dolar olan Adana´nın  ihracatının 1,4 milyar dolarını gerçekleştirerek yüzde 70´ini oluşturduğunu, 2014 Türkiye İhracat yapan başarılı firmalar arasında ilk 500?de 4, İkinci 500?de 7 ADSİAD üyesinin yer aldığını vurguladı.

Arap Baharı´nın tesir ettiği coğrafyalarda yarattığı nüfuz mücadelesine dayalı?Vesayet Savaşları?nın çeşitli ad ve görünümler altında Doğu Akdeniz´in güvenliğini olumsuz yönde etkilemeye devam ettiğini ifade eden Sönmez., ?Ortadoğu´nun son yüzyıldaki en büyük değişim süreci olan ve küresel anlamda üçüncü soğuk savaş dönemi olarak adlandırılan bu dönemde bölgesel dengeler yeniden şekillenmektedir. Bu şekillenme sürecinde uluslararası aktörler tarafından Ortadoğu´yu küçük ama savaşan devletlere bölmek ve bu durumu sürdürülebilir kılmak arzusu ile körüklenen etnik ve mezhepsel esasa dayalı?çapraz savaşlar?, son yüzyılın en kanlı ve en karışık Ortadoğu´sunun oluşmasına neden olmuştur.  Ne yazık ki bu kan ülkemize de sıçramıştır. Diyarbakır, Suruç ve ardından başkent Ankara´nın orta yerinde patlayan bombalar yüreklerimizi dağlamıştır? dedi.

Adana´da kurulması planlanan Ceyhan Enerji ihtisas Endüstri Bölgesi´nin içinde yer alması gereken rafineri, petro-kimya tesisleri, petrol ve doğalgaz depolama tesisleri, liman ve tersane projelerinin bir an önce hayata geçirilmesinin sadece bölge insanı için değil, ülkemiz ekonomisi için de lokomotif bir güç olacağı gerçeğinden hareketle; hem Ceyhan´ın hem de ülkemizin enerjideki söz sahipliğinin önemini artıracağını proaktif olarak tanıtım ve altyapı projelerine başlanması gerektiğini dile getiren Sönmez, şunları söyledi:

?Ceyhan bölgesinde ´yeni yatırımlar olacak, binlerce kişi istihdam edilecek´ şeklindeki beklentiler de henüz gerçekleşmemiş ve Adana sadece petrolde değil, doğalgaz sevkiyatında da Akdeniz´de önemli bir üs olma hedefi ile ilgili herhangi bir aşama kaydedememiştir. Ülkemizin en büyük 6 ili arasında yer alan Adana´daki gerçek işsizlik oranı yüzde 20´ler civarındadır. Geçmişten bu yana tarım ve sanayi şehri olarak bilinen Adana´da bu durumu tetikleyen en önemli etkenlerden biri teşvik sisteminin yanlışlığıdır. Bölgemizin potansiyeli merkezi idareler tarafından doğru anlaşılamamış, birçok yanlış politika nedeniyle tekstil çevre illere kaymış, yan sektörlerle birlikte istihdam payı azalmış, tarıma dayalı sanayi geliştirilememiş, dolayısıyla bölgenin öz kaynakları bölge ve ülke ekonomisine kazandırılamamıştır.?

Sönmez, Adana´nın geleceğinin tarım ve enerji sektöründe aranması gerektiğini dile getirdi. Sönmez, Diyarbakır, Suruç ve ardından Ankara´da yaşanan terör saldırılarını kınadı. 

/resimler/2015-10/18/1136063035159.jpg

BAŞKANLAR KONUŞTU

Ekonomide yaşanan daralmadan yakınan Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atilla Menevşe ise Adana ve Türkiye´de ticari yaşamın yeniden canlanmasının şart olduğunu söyledi. 

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç da Adana sanayisinin gerilediğine işaret etti konuşmasında odalar ve borsayla birlikte Adana´nın sorunlarını belirleyen bir rapor hazırladıklarını, raporda çözüm önerilerine de yer verdiklerini söyledi. Tüm milletvekili adaylarına bu raporu sunduklarını ifade eden Kıvanç, çözüm konusunda çaba sarfetmeye devam edeceklerini belirtti.

 Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç ise beyaz altın olarak bilinen pamuk ekim alanlarının daraldığını, pamuğun yerini mısırın aldığını söyledi. Bilgiç, pamuk ekim alanlarının artması gerektiğini söyledi. Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Bekir Sütcü de AOSB´nin Türkiye´nin gözde bölgelerinden biri olduğunu söyledi. Sütcü, işinin ehli ve doğrusunu yapan sanayici ile yanlış yolda olanların aynı görülmemesini, ülke ekonomisine katkı sunan iş insanlarının şartlarının ağırlaştırılmaması gerektiğini vurguladı. 

KILIÇDAROĞLU, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE DİKKAT ÇEKTİ

Konuşmacıların tamamını dikkatle dinleyen ve not alan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, CHP iktidarında üretim yapmak kaydıyla tüm iş insanlarına büyük kolaylıklar sağlanacağını söyledi. Türkiye´nin dünya genelinde söz sahibi olabilmesi için sağlıklı ve tutarlı bir strateji izlemesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, tüm siyasi partilerin ortak hedef belirleyeceği bir stratejiye dikkati çekti. Hukukun üstünlüğü, üretim, güçlü sosyal devlet ve kazanımların sürdürülebilirliğine işaret eden Kılıçdaroğlu, sürekli kendini yenileyen, reform yapan, üniversiteleri çalışan, iş dünyası çalışan, uluslar arası dünyada rekabet eden, gücüne güvenen ve özgüveni yüksek bir toplumun sürdürülebilir olması halinde başarının kendiliğinden geleceğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

?Siyasetçi kısa vadeli düşünüyor. Kısa vadeli düşüneni iktidara taşımayın, siyasetçinin vizyonu olması lazım, geleceği görmesi lazım. Ne işimiz var bizim Suriye´de? 2 milyon Suriyeli neden bizim topraklarımızda? Sayın Merkel gelecek. Neden gelecek biliyor musunuz? Bize açıkça rüşvet teklif edecek. ?Size para verelim, kampları burada kurun ki bize gelmesinler´ diyecek. Türkiye, bu sorunun temel anahtarı durumundadır ana yanlış yaptık. Dış politikada hata yaparsanız bedelini ülke öder ve bedelini ödüyoruz. Hollanda, Konya´dan küçük. Türkiye´nin tarım geleri Hollanda´nın tarım gelirinin yarısını bile bulmuyor. Bizim neyimiz eksik? Suyumuz var, insanımız var, ürünümüz var, genç çalışanlarımız var. Planlama yapamıyoruz. Tarım topraklarımız satılıyor, çiftçi borcu nedeniyle topraklarını satıyor.?

/resimler/2015-10/18/1137039129943.jpg

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında üreten bir ekonomiyi ayağa kaldırarak yılda en az 1 milyon kişiye istihdam imkanı sağlayacaklarını KOBİ´lere ödedikleri vergi ve sigorta primi tutarında faizsiz işletme kredisi vereceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, Kılıçdaroğlu´na Adana´nın tarihi yapılarını simgeleyen tablo hediye etti.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı