KILIÇDAROĞLU : ? 24 HAZİRAN´A KADAR HİÇ BİR İL VE İLÇE BAŞKANI RAHAT UYUMAYACAK?
SİYASET 28.04.2018 22:44:34 383 0

KILIÇDAROĞLU : ? 24 HAZİRAN´A KADAR HİÇ BİR İL VE İLÇE BAŞKANI RAHAT UYUMAYACAK?

Kılıçdaroğlu, ?Hangi partiden olursak olalım beraber bu ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz. Huzurumuzu bozdular, ağzımızın tadını kaçırdılar, demokrasiye kumpas kurdular, kumpas kurmaya devam ediyorlar. 12 Eylül, 12 Mart, 28 Şubat sürecinden daha zor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kayseri´de yapılan İl Başkanları Toplantısında şu satırbaşlarını vurgulayarak konuştu:

- "15 yıldır ülkeyi yönetenler Türkiye´yi 5 temel sorunla karşı karşıya getirdiler. Nedir 5 temel sorun? Birincisi eğitim, ikincisi dış politika, üçüncüsü toplumsal barış, dördüncüsü demokrasi, beşincisi ekonomi" 
- "2017´de bir milyon 970 bin 439 çocuk okula gitmedi. 2 milyona yakın çocuk okula gitmiyorsa bu ülkede ne olacak 2 milyon okur-yazar olmayan insan düşünün, ne olacak bu insanlar? Nasıl iş bulacak bu insanlar? Kendi çocuklarını geleceğe hazırlamayan bir iktidar ne vaat edebilir?
- "İnsan Allah´ın yarattığını en değerli varlıktır ve bizim başımızın üzerinde yeri vardır, nokta. Bunu söyleyeceksiniz. Her insanın kimliğine, inancına, yaşam tarzına saygı göstermek bizim görevimizdir"
- "Biz demokrasiyi savunuyoruz, savunmak da en çok Cumhuriyet Halk Partisi´ne yakışır. 15 milletvekiline ´gidin kardeşim bu kumpası bozun´ dedim, kıyamet koptu"

Kiliçdaroğlu konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

?Bakın bizim 24 Haziran´a giderken Türkiye´nin 5 temel sorunundan söz ettim, bunları unutmayacaksınız. İşsizlikten kendisini gelip yakıyor, rahmetli Ecevit zamanında Başbakanlığın önünde yazarkasa atıldı. Ya kimse kendisini öldürmedi. Şimdi yazarkasanın ötesine geçtik. İnsanlar 2 yıldır, 3 yıldır, 4 yıldır işsiz ve kendilerini yakmak zorunda kalıyorlar. Gidiyorlar nerede yakıyorlar? TBMM´nin önünde yakıyorlar, gazetelerde haber olmuyor. Ne zaman haber oldu biliyor musunuz? Ben konuştuktan sonra beni eleştirmek için haber yapmak zorunda kaldılar. Bizim üstlendiğimiz görevin ne kadar önemli olduğunu hepinizin bilmesini isterim. Medyanın bu kadar kontrol edildiği bir süreçte bize büyük görev düşüyor.

Bakın şunu da söyleyin, vatandaş gene size derse ki, ya işte bunlar iyidir falan filan. Şu soruyu sorun, kardeşim mecliste çoğunlukları var mı? Var. İstedikleri kanunu çıkarıyorlar mı? Çıkarıyorlar. Hatta hiç meclise gitmeden kanun hükmünde kararnameyle istedikleri değişiklikleri yaparlar mı? Yaparlar. İstediği hakimi, savcıyı görevden alır mı? Alır. İstediğini hakim, savcı yapar mı? Yapar. Partisinin il başkanını, ilçe başkanını da hakim, savcı yapabiliyor. İstediği hocayı üniversiteden atar mı? Atar. Her türlü yetkiye sahip mi? Her türlü yetkiye sahip. Bürokrasiyi kontrol ediyor mu? Bürokrasinin yüzde yüzünü zaten kendisi atıyor. Peki niye erken seçim? Bu soruyu sorun. Zaten yetkilerin tamamı verilmiş daha ne istiyorsun sen? Yönetemediğinin farkında, o da biliyor. Baskıyı daha da artırmak istiyor. Toplum üzerindeki baskıyı daha da artırmak istiyor. Bunun için istiyor. Vatandaşa söyleyin, eğer çocuğunun daha kötü okula gitmesini istiyorsan oyunu vereceksin. Ben düşüncemi açıklamayım, korkudan sesimi keseyim diyorsan açık oy gidip vereceksin. Çoluğum çocuğum işsiz kaldı önemli değil nasıl olsa üç, beş kuruş bir yerlerden gelir sosyal yardım onlar köşeyi dönerler diyeceksen gidip oyunu vereceksin. Ama bu ülkede demokrasi olsun, ama bu ülkede üretim olsun, ama bu ülkede istihdam olsun, ama bu ülkede yoksulluk olmasın, ama bu ülkede bizim çocuklarımız en iyi okullara gitsinler, ama bu ülkede bizim çocuklarımız okula giderken sadece sabah, öğlenci falan da değil, sabah gidecek, akşam çıkacak, öğle yemeğini bedava yiyecek, bütün eğitim harcamalarının tamamını sosyal devlet karşılayacak diyorsan oyunu değiştir kardeşim. Oyunu bozacağız ve biz hep beraber bu mücadeleyi yaptığımız zaman Türkiye´yi aydınlığa çıkarmış olacağız. Yolu 24´ündedir.

24 Haziran´a kadar hiçbir il başkanı, ilçe başkanı rahat uyumayacak. Sokak sokak, cadde cadde gezecek, anlatacak. Efendim ben rahatıma düşkünüm öğleden sonra çalışacağım diyorsanız il başkanlığını, ilçe başkanlığını bırakın oraya başka birisi gelsin. Gayet açık, gayet net söylüyorum. Ben size bütün il, ilçe başkanlarına söz veriyorum, 24 saat 24 saat, 36 saat 36 saat asla ve asla. Türkmenlere söz verdim, Yörüklere söz verdim, Yörük Ali Efe nasıl çalışıyorsa onun gibi çalışacağım. Mücadele böyledir, mücadele farklı bir mücadeledir. Bilgiye dayalı söylem. Bakın soru geldiğinde eğer o sorunun yanıtını bulamıyorsanız derhal telefon açacaksınız Genel Merkeze. Size bütün rakamları vereceğiz bütün rakamları. Gittiğiniz her yerde büyük bir özgüvenle bütün rakamları konuşturarak Türkiye´nin geldiği noktayı anlatacaksınız ve diyeceksiniz ki Türkiye bunu hak etmiyor. Biz aydınlık bir Türkiye istiyoruz, beraber yaşamak istiyoruz, huzur içinde yaşamak istiyoruz. İster AK Partili olsun, ister MHP´li olsun, ister Saadetli olsun, ister İYİ Partili olsun, DSP´li olsun, Vatan Partili olsun, hangi partiden olursak olalım beraber bu ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz. Huzurumuzu bozdular, ağzımızın tadını kaçırdılar, demokrasiye kumpas kurdular, kumpas kurmaya devam ediyorlar. 12 Eylül, 12 Mart, 28 Şubat sürecinden daha zor bir sürecin içine Türkiye´yi soktular.

Ve şunu söyleyin, son cümle söyleyin. Bu ülkede hiç kimse günaha ortak olmasın. Bu ülkede hiç kimse günaha ortak olmasın. Tefeciye para ödemek günahsa, tefeciye teslim olmak günahsa hiç kimse harama ortak olmasın, günaha ortak olmasın. Verdiğim rakamlarda bir dolar ya da bir kuruş eksikse vallahi görevi bırakacağım. Bakın, bir kuruş veya bir dolar eksikse görevi bırakacağım. Bu kadar eminim. Çünkü tamamı devletin rakamları.

Mütedeyyin kardeşlerimize de seslenin, senden toplanan vergi tefeciye gidiyor kardeşim. Yakayı tefeciye kaptırmışlar kardeşim deyin. Rakamları verin, inanmıyorsa, güvenmiyorsa size hazinenin ya da maliye bakanlığının internet sitelerinden o rakamları alıp tamamını size verebiliriz, tamamını gönderebiliriz. Türkiye bunu hak etmiyor. Kendi ülkemizde rahat ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Biz tefeciye faiz ödeyen bir Türkiye değil, yakasını tefeciye kaptırmış bir Türkiye değil, üreten Türkiye istiyoruz üreten. Üretecek, güçlü bir Türkiye istiyoruz.?

Her şeyi sattılar. Bir adam düşünün, Kayserili kardeşlerime sesleniyorum, ticaretten en iyi onlar anlarlar. Şöyle bir adam düşünün, asgari ücretle çalışan bir işçi, fabrikada çalışıyor, gitti bir tefeciden borç aldı yeni evlenmiş tefeciden borç aldı. Dedi ki, bana borç ver evi düzelteceğiz. Tamam, aldı parayı, buzdolabı aldı, çamaşır makinası aldı, mobilyalarını aldı, bir sürü malzemeyi aldı. İki ay sonra parayı ödeyeceğim dedi. E asgari ücret tamamını ödeyemiyorsun, her seferinde biraz daha faiz, her seferinde biraz daha anapara artacak. Türkiye´nin geldiği durum budur. Fabrikaları satıyorlar tefeciye faiz ödemek için. Cumhuriyetin kuruluşunda Sümerbankları, Etibankları, bankaları hepsini sattılar tefecilere faiz ödemek için. Tefeciden faiz almadan, para almadan artık ekonomiyi götüremiyorlar, yönetemiyorlar ekonomiyi, bunu artık herkesin bir şekliyle anlatması lazım.

O nedenle söylüyorum, bütün mütedeyyin kardeşlerime sesleniyorum, bu iktidara vereceğin her oy günaha ortak olman demektir. Tefeciye faiz ödemeye ortak olmak demektir. Eğer ben tefeciye faiz öderim, bu Müslümanlıkta makul bir olaydır diyorsan sözüm sana değil istediğine ver. Ama ben mütedeyyin bir insanım ve ben tefeciye bir hükümet yakayı kaptırmışsa bu doğru değildir, buradan Türkiye´yi kurtarmamız lazım diyorsan dönüp yüzünü halka bakacaksın, halkın partisine bakacaksın, namuslu insanlara bakacaksın, faize karşı çıkanlara bakacaksın, tefeciye karşı çıkanlara bakacaksın. Bankacılık evet bankacılık olacak, makul faiz evet makul faiz olacak veya faizsiz bankacılık sistemi var o da olacak. Ama yaka tefeciye kaptırıldıysa o ülke iflah olmaz. Geldiğimiz nokta budur.?

KILIÇDAROĞLU´NUN KONUŞMASININ TAM METNİNE AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ULAŞILABİLİR:

 

 

http://www.chp.org.tr/Haberler/38/chp-genel-baskani-kemal-kilicdaroglunun-kayseride-il-baskanlari-toplantisinda-yaptigi-konusma-28-nisan-2018-70464.aspx


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı