?KIBRIS DAVASINDA GARANTÖRLÜK HAKKIMIZDAN VAZGEÇMEK İHANET OLUR?
SİYASET 27.09.2016 11:48:56 394 0

?KIBRIS DAVASINDA GARANTÖRLÜK HAKKIMIZDAN VAZGEÇMEK İHANET OLUR?

CHP İzmir Milletvekili Çıray, ?Şimdi her yerde sıkışan AKP Hükümeti çıkış için Kıbrıs´ta taviz vermeyi bir çıkış olarak görüyor olabilir ; Kıbrıs´ta kotarılmakta olan müzakerelerin gidişatı nedeniyle bu kez 4 Nisan 2004´deki kadar şanslı olmayabiliriz,?

CHP İzmir Milletvekili, Dr. Aytun Çıray FETÖ Darbesinin etkileri, derin ekonomik kriz, Güneydoğu´da durdurulamayan terör saldırıları ve TSK´nın Suriye´nin derinliklerine doğru çekilmesi sonucu ortaya çıkan iç karartıcı dış gelişmelerle iyice bulanan siyasi gündem kullanılarak Kıbrıs´ta yaşanan çok kritik gelişmelerin Türk kamuoyunun dikkatinden kaçırıldığı uyarısında bulundu.

?AKP 14 Yıllık iktidarı boyunca Kıbrıs´ı dış destek sağlamakta kullanılacak ucuz bir pazarlık konusuna indirgendi. Türk Milletinin genel çıkarlarına tamamen aykırı olan bu politika bizi 24 Nisan 2004 tarihinde yapılan Annan barış Planı referandumunda kaybettiklerimizle mukayese edilemeyecek kadar kötüye götürür,? diyen Çıray, Annan Plânı referandumu sonrasında Türkiye´ye verilen sözler tutulmadığı gibi, Rumlar AB´ye sokularak AB sürecinde Türkiye´nin önüne büyük engel konulduğunu hatırlattı.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray sözlerini şu uyarı ile sürdürdü:

?Sayın Gül ve Sayın Erdoğan Annan referandumunda Kıbrıs  Türklerini hem Türkiye´nin, hem de Kıbrıs Türklerinin genel çıkarlarına tamamen ters düşen bir plana ?evet´ oyu vermeye yönlendirdiler. Eğer Rumlar ?hayır´ oyu verirlerse Kıbrıs sınırlarımıza dahil olur, dediler. Türk Milletini ancak Girit´in elden çıkmasıyla karşılaştırılabilecek feci bir kayıp sürecine soktular. Bizi ve Kıbrıslıları aldattılar.

Doğu Akdeniz´in Kıbrıs´la İsrail arasında yer alan kısmında muazzam doğal gaz yatakları bulunduğunu dikkate almalıyız,. Şimdi her yerde sıkışan AKP Hükümeti çıkış için Kıbrıs´ta taviz vermeyi bir çıkış olarak görüyor olabilir ve Menderes´in elde ettiği garantörlük haklarımızdan vazgeçebilir. Ancak unutulmamalıdır ki bunu kim yaparsa hain olur. Kıbrıs´ta kotarılmakta olan müzakerelerin gidişatı nedeniyle bu kez 4 Nisan 2004´deki kadar şanslı olmayabiliriz,?

?ANNAN PLANININ BİR BAŞKA VERSİYONU SAHNEYE KONULUYOR?

Çıray  daha sonra şu görüşleri gündeme getirdi:

?Annan Planına destek veren ve referandumda Kıbrıs Türklerini evet oyuna yönlendirenler, şimdi de  Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Anastasiadis arasında yürütülen müzakereleri yönlendirmek için harekete geçtiler. Bunun Türkiye´nin bozulan imajını tamir etmek ve AB müzakerelerini ilerletmek açısından son derece önemli bir fırsat olduğu görüşünü işlemeye başladılar.  Kıbrıs´la İsrail arasında bulunan petrol ve doğal gaz yataklarından sanki bunlar çoktan işletmeye alınmış gibi hemen faydalanacağımızı ve enerjide Rusya´ya bağımlılıktan kurtulacağımızı iddia etmeye giriştiler. Ancak bu propagandada kritik noktayı müzakerelerin 2017 yılı içinde Kıbrıs Rum kesiminde yapılacak genel seçimlerden tamamlanması gerektiği görüşü oluşturmaktadır. Bu görüş tam bir tuzaktır ve Kıbrıs Türklerini karar verirken ?iki ayaklarını bir pabuca´ sokmayı hedeflemektedir. Kıbrıs´ta yürütülen müzakere süreci, AKP´nin rezil olduğu dış politika faciasını telafi etmeye hizmet edecek bir alete dönüştürülemez. Türkiye´nin başta garantörlük olmak üzere sözleşmelerden kaynaklanan kazanılmış haklarını korumak ve Kıbrıs´ı ikinci bir Girit felaketine dönüşmesine müsaade etmemek boynumuzun borcudur.? 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı