Kenan Doğan ?Kaza halka değil, ranta hizmetin sonucudur?
GÜNDEM 1.07.2016 13:03:50 402 0

Kenan Doğan ?Kaza halka değil, ranta hizmetin sonucudur?

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, Adana´daki bir AVM´nin ek bina inşaatında meydana gelen ve 7 işçinin yaralandığı kazanın ardından açıklama yaptı.

Doğan geçen yıl aynı AVM´de yağışlar sonucu bölgenin suni göle dönüştüğünü anımsatarak ?Bu gibi eksiklikler tamamlanmadan hızla ek bina yapılması, halka değil, ranta hizmetin bir göstergesidir? dedi.

?ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE HALKIN SAĞLIKLI ORTAMDA DOLAŞMASI SAĞLANMALIDIR?

Birçok mağazanın içinde yer aldığı Öğretmenler Bulvarı üzerinde yer alan Alışveriş Merkezinin, gün içerisinde binlerce kişinin zorunlu olarak ziyaretine maruz kaldığını ifade eden Doğan, ?Yıllardır Adana halkı üzerinden palazlanıp, gücüne güç katan zihniyet, çalışanların insani yaşam standartlarına erişebilmesi açısından neler yapmıştır? Yapı bütünlüğü içerisindeki mağazalardan aldığı ücretin takipçiliğinden öte, merkez içerisinde boş bulduğu alanı sata sata bitirememiştir. Bu durum; alan içerisine giriş yapan halkın sağlıklı ve rahat bir şekilde dolaşmasını bile engeller duruma gelmiştir? dedi.

?TİCARİ REKABET NEDENİYLE EK İNŞAAT HIZLA TAMAMLANMAYA ÇALIŞILMIŞTIR?

Benzer zihniyetlerdeki farklı türevde rakiplerin Adana´da yeşermeye başlamasıyla, AVM´de ek bina inşaatının ATM´lerin hemen ön kısmındaki otopark alanında başladığını belirten TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, şöyle devam etti;

? Yapılan inşaat, dev tabelalarla kapatılıp, tabelaların üzerine inşaat sonrası durum resmedilmeye çalışılmıştır. İnşaatın yapımı sürecinde, iş sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin alınmış olacağını umut ediyoruz. İş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmış olsa dahi, büyük bir hızla inşaatın yapılarak bitirilmeye çalışılmak istenmesi, birçok kazaya da davetiye çıkarılması demektir. Akşam saatlerinde de işçilerin çalıştırılıp tablanın kurulması ve neticesinde beton dökülmesi, inşaatın ne denli hızlı yapıldığının bir göstergesidir. Tablanın dökülen beton ağırlığını kaldırmaması ve çökmesi, yürütülen işte iş sağlığı açısından ciddi eksiklikler olduğunu göstermektedir?

?ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI YÖNETİCİLERİ BU GİBİ OLAYLARIN TAKİPÇİSİ OLACAKTIR?

Geçen yıl aynı yerde yağışların ardından yaşanan su baskını olayını da hatırlatan TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, sözlerini şöyle tamamladı;

?Ayrıca inşaatın yapımının devam ettiği otopark alanı, geçen sene ilimizde meydana gelen yağışlar neticesinde bir suni göle dönmüştü. Mevcutta birçok sorun devam ederken, onlar giderilmeyip ek bina yapılması halka değil, ranta hizmetin bir sonucudur. İnsan odaklı olmayan anlayış, iş güvenliği tedbirlerini de, emekçilerin canını da göz ardı edebilmektedir. Odamız bir emekçinin yaralanması ve zarar görmesini, tüm bu zihniyetlerin tamamından ve hırslarından daha önemli görmektedir. İlimizde bulunan diğer alışveriş merkezlerinde ve il genelinde, benzer durumların takipçisi olacağımızı tüm halkımızın bilgisine önemle sunarız?(CO)




Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı