“KAT MÜLKİYETİ HUKUKUNDA GÜNCEL SORUNLAR VE ÇÖZÜM YOLLARI” KONFERANSI
GÜNDEM 16.03.2021 12:21:00 1000 0

“KAT MÜLKİYETİ HUKUKUNDA GÜNCEL SORUNLAR VE ÇÖZÜM YOLLARI” KONFERANSI

Adana Barosu tarafından düzenlenen “Kat Mülkiyeti Hukukunda Güncel Sorunlar ve Çözüm Yolları” konulu çevrimiçi konferansımız yapıldı.

Konferansın açış konuşmasını ve Moderatörlüğünü Baro Başkanı Av. Veli Küçük yaptı.

Konuşmasında Türkiye’de ve dünyada son dönemde pandemi nedeniyle vaka sayılarının artmasıyla durumun pek iç açıcı olmadığını ancak aşılama ile en kısa sürede eski olağan günlere dönmeyi beklediklerini vurguladı.

Programının içeriğinde; İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı Av. M. Şeref Kısacık, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Ayar ve İstanbul Barosu mensubu Av. Özlem Kaya tarafından Yönetim Planı (Önemi, İçeriği, Hazırlanması, Değiştirilmesi İptali) Genel Kurullar (Kat Malikleri Kurulu / Temsiciler Kurulu, Toplantı Zamanı, Toplantı ve Kurul Yeter Sayıları, Genel Kurul İptal Davaları, Pandemi Döneminde Genel Kurullar) Kat Maliklerinin Hak ve Yükümlülükleri hakkında tebliğde bulundular ve izleyicilerden gelen soruları cevapladılar.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ulaşılmaz sanılan her şeye, bilgiyle ve birikimle teknolojik imkanlarla ulaşılacağını belirterek, sorunların çözümlerine konferansımızın bilgilendirici olduğunu ifade etti.

Sunumlarıyla konferansa değer katan Av. M. Şeref Kısacık, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Ayar ve Av. Özlem Kaya’ya, katılımları için avukatlara, stajyer avukatlara, katılım gösteren tüm ziyaretçilere ve emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür etti.

 

“KADIN HAKLARI ALANINDA YASALAR VE UYGULAMALARI" KONULU VİDEOKONFERANS YAPILDI.

Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerine dair “Kadın Hakları Alanında Yasalar ve Uygulamaları" konulu video konferans yapıldı.Moderatörlüğünü ve açış konuşmasını Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Bahar Melek Dizdar’ın yaptığı video konferansa Kadın Hakları Aktivisti ve İstanbul Barosu mensubu Av. Mevhibe Canan Arın ve Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez katılarak sunumlarını gerçekleştirdiler.

Son yıllarda siyasi iktidarın İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere uluslararası yükümlülüklerinden vazgeçme eğilimi göstermesi, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde dahi kadına yönelik şiddet olaylarındaki artışa değinildi.Çağdaş medeniyet seviyesine erişilme yolunun kadınların her alanda erkeklerle eşit temsil haklarına kavuşmasından geçtiği vurgulandı.

“AV. ÜLCAZ OLGUN ŞAHİN BAŞARI” ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

Adana Barosu tarafından her yıl belirlenen “Av. Ülcaz Şahin Olgun Başarı ” Ödülleri de sahiplerini buldu. Pandemi nedeniyle verilemeyen 2020 yılı ödülü Av. Mevhibe Canan Arın’a,  2021 yılı ödülü ise Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez’e  takdim edildi.

Adana Barosu’na teşekkür eden Av. Arın ve Av. Suiçmez, çalışmalarının takdir edilmesinden, ödüle layık görülmelerinden ötürü onur duyduklarını ve çok özel bir ödül olduğunu söylediler.Programa sonradan dahil olan Baro Başkanı Av.Veli Küçük ödüllerin en kısa sürede sahiplerine ulaştırılacağını tüm kadınlara 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle birlik, dayanışma ve mücadele duygularını iletti.Programa sunumlarıyla katkı sunan değerli konuşmacılara ve programın düzenlenmesine büyük katkı sağlayan her bir meslektaşına ayrı ayrı teşekkür etti.Her günün kadınların kendilerini eşit, mutlu ve huzurlu hissettiği, kadınlar günü farkındalığına ihtiyacın olmadığı bir ülke ve dünya temennisinde bulundu.  Konferansa katılan Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Sinem Tanrısınatapan da kadınlarımızın iş, eğitim ve yaşam hakkına kavuştuğu günlerde buluşma özlemiyle “mücadeleye devam!” edeceklerini ifade ederek programı kapattı.

AV.ÜLCAZ OLGUN ŞAHİN ANISINA BUGÜNE KADAR ÖDÜL ALAN KADIN HUKUKÇULAR;

-2008 Yılında Av.Elife Kumak,-2010 Yılında Av.Gazanfer Şahin, 2012 Yılında Av.Özlem Kara,-2013 Yılında Av. Yücel Akan Ve Av. Aysen Akçal,-2014 Yılında Av.İnci Özlüşen,-2015 Yılında Av.Yurdagül Gündoğan,-2016 Yılında Av.Muhal Leventeli İkikardeş,-2017 Yılında Av.Yücel Akan,-2018 Yılında Av.Türkan Eşli,2019      Yılında  Av.Müjde Tozbey Erden

(vş)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı