Kasko İle Trafikte Aracınızı Güvenceye Alın
GÜNDEM 22.07.2023 14:47:00 336 0

Kasko İle Trafikte Aracınızı Güvenceye Alın

Yoğun trafik akışı araç sürücülerinin risk faktörlerini artırır. Bu açıdan, araç sahibinin herhangi bir kazaya karşı trafik sigortası yapması zorunludur.

Yoğun trafik akışı araç sürücülerinin risk faktörlerini artırır. Bu açıdan, araç sahibinin herhangi bir kazaya karşı trafik sigortası yapması zorunludur. Trafik sigortası ile karşı tarafın hasarını karşılama olanağı sunulurken kasko kritik bir önem taşır. Kasko sigortası ile araç sahibi kaza sonrası kendi aracını da güvenceye alarak bütçesini rahatlatır. Bununla birlikte, kasko içeriğini araç sahipleri, istediği gibi genişleterek risk analizini yapma şansı yakalayabilir. Sigorta şirketleri, tüm bu süreçleri yönetebilmek için sizin talep ve isteklerinize en uygun poliçeyi sunar.

Genel Olarak Kasko Türleri Kaç Gruba Ayrılır?

Poliçe kapsamında değerlendirme ölçütlerine bakıldığında araç ve sürücünün durumu doğrudan etkilidir. Her yıl düzenli olarak yenilenen poliçeler Türkiye Sigortalılar Birliği'nin yayınladığı kasko fiyatlarına göre şekillenir. Kapsamı genişleten poliçelerin fiyat aralığı yukarı yönlü artarken bu kıstası müşterilerinin kendisi belirler. Tercihe bağlı şekillenen kasko türleri aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

  • Dar Kapsamlı: Ekonomik değere sahip poliçe içeriği ana teminatların hepsini içermez.
  • Genel Kapsamlı: Ana teminatların tamamını içerirken ek teminatlar poliçe içeriğinde yer almaz. Ayrıca, bu poliçede sigorta firmaları genellikle standart bir fiyat çıkarır.
  • Genişletilmiş Kapsamlı: Ana teminatların tamamı poliçede bulunur, risk payına göre bazı ek teminatlar poliçeye eklenir.
  • Tam Kapsamlı: Araç sahibi risk analizi sonucunda sorunlar görüyorsa ana ve ek teminatların tamamını içeren bu poliçeyi yapar. Örneğin; İstanbul'da deprem tehlikesinin ve suçun çok olduğu bir bölgede oturuyorsa ek teminatların neredeyse hepsi bu poliçede yer alması gerekebilir. Ek teminatlar kısaca, sel ve su baskını, hukuksal yardım, kilit düzeneği, kullanım kaybı, deprem, enflasyon, alevsiz yangın ve ferdi kaza olarak tanımlanabilir.

Poliçe içeriğinde ana ve ek teminatlar sigortanın bedelini belirlerken araç kasko değer listesi de bu süreçte önemlidir. Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği koordinatörlüğünde araç değer listesiyle ilgili tüm bilgiler mevcuttur. Belirtilen değer listesi aracın kimliğini ifade eder. Bu kapsamda, bu listede aracın modeli, motor hacmi, markası ve üretim yılı gibi detaylar yer alır. 

Kasko Sigortasında Hasarsızlık İndirimi Uygulaması

Sigorta poliçeleri her yıl düzenli güncellenir ve araç kaza yapmadan yılını tamamlarsa poliçe belirli bir oranda indirimden yararlanır. Burada, kritik unsur aracın 1 yıl hasar almamış olması ve kesintisiz poliçenin devam etmesidir. Bu doğrultuda, aracın yıllara göre hasarsızlık indirim oranları aşağıdaki gibi listelenebilir:

  • Aracın trafiğe çıktığı ilk yıl hasarsızlık indirimine tabii değildir ve 0. basamak olarak ifade edilir.
  • 1. Basamak: Araç bir yılını hasarsız tamamladığı taktirde %30 indirim avantajı kazanır.
  • 2. Basamak: Araç ikinci yılını hasarsız tamamlarsa %40 indirim elde eder.
  • 3. Basamak: Araç üçüncü yılını hasarsız geçirirse %50 indirim hakkı kazanır.
  • 4. Basamak: Araç dördüncü yılını hasarsız tamamlarsa en yüksek indirimi oranı olan %60 indirim uygulanır.

Kasko Tekliflerini Belirleyen Durumlar Nelerdir?

Sigorta şirketlerinin müşterisine poliçe teklifleri verirken araç ve sürücü hakkında bir ön raporlama hazırlaması gerekir. Bu raporun içeriğinin oluşmasında araç sürücüsünün kaza geçmişi, aracın yer aldığı şehir, araç yaşı, hasarsızlık indirimi, sürücü bilgileri, aracın markası gibi bilgilere sahip olunması önemlidir. Sadece araba için değil aynı zamanda motosiklet kaskosu yapılırken de poliçeyi şekillendirecek bu bilgilerin olması talep edilir. Sonrasında sigortalının ihtiyaçlar ve talepleri de göz önünde bulundurularak poliçenin ana ve ek teminatları son halini alır. 

Tüm bu detayları dikkate alarak arabanız ya da motorunuz için en ideal kasko teklifi almak ve farklı şirketlerden kasko değer sorgulamasını yapmak istiyorsanız güvenilir bir platform olan Sigortayeri ile tanışabilirsiniz. Türkiye'de lider sigorta firmalarını bir araya getiren Sigortayeri size en uygun teklifleri alternatifleriyle beğeninize sunar.


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı