Kansersiz Yaşam Derneği Hatay’da
YAŞAM 16.06.2023 11:20:00 737 0

Kansersiz Yaşam Derneği Hatay’da

9-10 Haziran’da, 16 kanser hastası aileye hijyen koşullarının sağlandığı 2 odalı banyo ve mutfaklı konteyner evler teslim edildi.

Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı Dida Kaymaz, Yönetim Kurulu üyeleri, idari ekip, KAYD Gençlik Komitesi gönüllüleri ve destekçilerinin hazır bulunduğu 16 kişilik heyet Hatay’da yaşayan ve depremde evleri yıkılan 16 kanser hastası için, 2 odalı, banyo ve mutfaklı konteyner evleri ailelere teslim etti. 
Deprem bölgelerine daha önce 8 tır yardım ile destek olan Kansersiz Yaşam Derneği; Sağlık Bakanlığı, Yerel Yönetimler ve Bölge Sahra Hastaneleri ile iletişime geçerek sürdürülebilir yardım çalışmalarına devam etme kararı aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda bölgedeki 6 ilçedeki farklı yerleşim bölgelerinde bulunan kanser hastalarına, hijyen koşullarının sağlandığı, kişiye özel hazırlanmış konteynerler yaptırmaya karar verdi. Yerel yönetimlerin yönlendirmesi sonucu tespit edilen hastalara konteyner evler, eşyalarıyla beraber teslim edildi.
Ayrıca evlerde bulunan hastalara Kansersiz Yaşam Derneği “Aile Yaşam Desteği Fonu” tarafından 1 yıllık burs bağlandı.
Evlerin tesliminde aileleri bizzat ziyaret eden Kansersiz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dida Kaymaz; “Şubat ayında yaşanan afetten duyduğumuz üzüntüyü, çalışmalarımıza dökerek deprem bölgelerinde yaşayan kanser hastası ailelerimiz için sürdürülebilir bir proje haline getirdik. Nisan ayında derneğimiz tarafından düzenlenen iftar davetimizde Aile Yaşam Desteği fonumuz için toplanan bağışları, bu projeyi gerçekleştirmek için kullandık. 16 adet; 2 odalı, banyolu, mutfaklı evlerini teslim ettiğimiz kanser hastası ailelerimize aynı zamanda fonumuzdan aylık nakit burs desteği de vermeye başladık. Hastalığın seyrinin her bir hastada farklı geliştiği ve hali hazırda psikolojik bir travma yaşadıkları için birbirlerinin hastalık seyrinden etkilenmeleri göz önünde bulundurarak konteynerlerin bir arada olmasındansa, onkopsikologların görüşleri neticesinde hastaların dilediği yerlerde, ayrı ayrı bölgelerde bulunmasının daha doğru olacağına karar verildi.
Deprem bölgesindeki yaraları sarabilmek için ilk günden itibaren destekçilerimizden gelen bağışları 8 tır ihtiyaç malzemesi olarak bölgeye iletmiştik. Şimdi ise hayat şartlarını iyileştirmek için birebir 16 kanser hastası aileye dokunabilmek ve onların mutluluklarını görmek paha biçilmez bir duygu. Bundan sonrasında da deprem bölgesindeki kanser hastalarını, yeni kaynaklar yaratarak desteklemeye devam edeceğiz. Bu süreçte bize destek olan Hatay Valiliği’ne, Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanlığı’na ve bizlere depolarını açıp iş gücü desteği veren Özbuğday Un Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aykut Özbuğday’a ve ev eşyalarının alınmasına destek veren Elim Sende Platformunun tüm bağışçılarına ayrıca teşekkür ediyoruz” diye bilgi verdi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı