Kaliteli Üniversite Neye Göre Belirlenir?
EĞİTİM 28.07.2023 10:38:00 1202 0

Kaliteli Üniversite Neye Göre Belirlenir?

İstanbul Arel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ergül Berber bir üniversitede de kurumsal akreditasyon ve program akreditasyonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Uzun ve zorlu bir çalışma temposunun ardından üniversite hayali kuran öğrenciler aynı zamanda kariyer yolculuklarında önemli bir tercih yapacaklar. Peki öğrenci ve veliler uzmanların önerdiği kaliteli üniversiteyi neye göre belirleyebilirler? İstanbul Arel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ergül Berber üniversite seçme konusunda önemli açıklamalarda bulunarak Yükseköğretim Kurumu Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından verilen “Kurumsal Akreditasyon” ile ilgili bilgiler verdi. 

Prof. Dr. Ergül Berber Yükseköğretim Kurumu tarafından verilen “Kurumsal Akreditasyonu”nun önemini anlatarak Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yapılan kurumsal akreditasyon değerlendirmeleri ile ülkemiz yükseköğretim kurumlarının hedeflerine ulaşmayı garanti altına alacak kalite güvencesi sisteminin varlığının, işlerliğinin değerlendirildiğini belirtti. 

“Kurumsal Akreditasyon Almış Bir Üniversite Hedeflerini Güvence Altına Almıştır”

Prof. Dr. Ergül Berber; “Bir üniversitede kalite güvencesi sisteminin, o üniversitenin hedeflerine ulaşmayı güvence altına aldığı bir sistem olduğunu, ülkemizde Yükseköğretim Kalite Kurulunun üniversitelerde kalite güvence sistemini değerlendirerek akredite bir üniversite olup olmayacağına karar verdiğini ifade etti. 

Prof. Dr. Ergül Berber; “YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon belgesi almış bir üniversite demek, o üniversitede temel faaliyet alanlarında hedeflerine ulaşmayı garanti altına almak için gerekli sistem oluşturulmuş demektir. Üniversitenin karar alma mekanizmalarına; iç ve dış paydaşların katılımını önemsediğini, öğrenci geri bildirimlerinin dikkate alındığının, öğrenci merkezli öğrenme anlayışı temeli içinde öğretim programlarını sistemli bir biçimde güncellediğinin ve diğer faaliyetleri sistematik bir biçimde izleyerek iyileştirdiğinin belgelenmiş olması anlamına gelmektedir. Kurumsal Akreditasyonda en önemli hususlardan birisinin de kalite kültürünün kurum içinde yayılmış olmasıdır.” ifadelerini kullandı.

“Akredite Bir Üniversiteden Diploma Almak Öğrenciyi Bir Adım Öne Getirir”

Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında Kurumsal Akredite edilen bir üniversiteden diploma almanın önemli avantajlar sağladığına dikkat çeken İstanbul Arel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ergül Berber akredite edilmiş üniversite öğrencilerinin diplomalarının görünürlüğünün arttığını belirtti. 

Prof. Dr. Ergül Berber; “Bir kurumun Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından akredite edilmesi özetle eğitim, öğretim, araştırma, geliştirme, toplumsal katkı gibi temel fonksiyonlarını da vadettiği hedefleri yerine getirebilmesi için gerekli kalite güvencesi sistemini kurmuş olduğunun göstergesidir. Yine bir üniversitenin Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından akredite edilmesi tüm süreçlerine, akademik ve idari personelini, öğrencilerini, mezunlarını ve hatta dış paydaşlarını dâhil ettiğinin, onlarla etkileşim içinde olduğunun, geri bildirimlerini önemsediğinin belgelenmesidir. Bu da öğrencilerin diplomalarının daha görünür, daha tercih edilir olmasını sağlamaktadır. Bununla beraber bazı burs kuruluşları yalnızca akredite üniversitelerin öğrencilerine burs vermektedir. 

Kurumsal Akreditasyon almayı başaran İstanbul Arel Üniversitesi olarak program akreditasyonunu da önemsiyoruz. Yakın zamanda sosyal, beşeri ve temel bilimler alanında da akreditasyon almayı hedefliyoruz. Ayrıca Rating Derneği tarafından İktisadi İdari Bilimler Fakültemizde 3 programımız akreditasyon değerlendirmesi sonucunda akredite edilmesinin gururunu yaşıyoruz.

İstanbul Arel Üniversitesi olarak aday öğrencilerimizi Üniversitemize davet ederek kalite sürecinde ekibimize katılmalarını yürekten istiyorum. Üniversite sürecinde yapacakları tercihle geleceklerini belirledikleri için bilinçli tercih yapmalarının önemli olduğunu, istemedikleri bölümleri tercih etmemeleri gerektiğini unutmasınlar. Ben bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı. 

(vş)

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı