KAFTANCIOĞLU’NUN MAHKUMİYET KARARINA TEPKİLER
SİYASET 13.05.2022 10:49:00 705 0

KAFTANCIOĞLU’NUN MAHKUMİYET KARARINA TEPKİLER

CHP Genel Başkanı, “Erdoğan; bugün Canan nezdinde vücut bulan halkın sesi, halkın iradesi senden büyüktür. Canan yüreklidir, Canan bizimdir, 21 Mayıs günü Bursa’da miting yapacaktık, mitingi artık İstanbul'da yapacağız," dedi

Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na cumhurbaşkanı ve devlete hakaret ettiği gerekçesiyle verilen mahkumiyetleri ve hapis cezasını onadı. Yargıtay'ın kararı muhalefetin önde gelen isimleri tarafından kınanarak Kaftancıoğlu ile dayanışma mesajları verildi. 

6 Eylül 2019'da Canan Kaftancıoğlu'nun mahkumiyetine karar verilen davanın temyiz süreci tamamlandı. Yargıtay, Kaftancıoğlu'na verilen 5 mahkumiyet kararından 2'sini bozarak 3 suçlamaya ilişkin kararı onadı. 

Buna göre, Kaftancıoğlu'na yönelik "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası kararı Yargıtay tarafından kabul edildi.

Kaftancıoğlu'nun ceza almasına sebebiyet veren eylemleri, yaklaşık 9 yıl önce yaptığı sosyal medya paylaşımları. 

Bu paylaşımlar 31 Mayıs 2013, 25 Ağustos 2013, 26 Aralık 2013, 23 Mart 2014, 2 Ağustos 2014, 12 Temmuz 2014 ve 12 Mayıs 2014 tarihlerinde atılmış olan tweetlerden oluşuyor.

KARARA TEPKİLER

Yargıtay kararının açıklanması sonrası Twitter'da paylaştığı bir video ile açıklama yapan Kaftancıoğlu "Buradaki mesele bu ülkede hukukun geldiği nokta ve hukuksuzluğun hepimize yaşattığı mağduriyet. Sadece Canan Kaftancıoğlu için değil, 84 milyon için hukuku ve hukukun üstünlüğünü yeniden sağlayana kadar çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Muhalefet karara tepki gösterirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP milletvekillerinin tamamını İstanbul il başkanlığı binasına çağırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na hapis cezasının onanması ve siyasi yasak getirilmesi kararının ardından İstanbul’a gitti.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı binası önünde kurulan kürsüye İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte çıkan CHP lideri Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Hep birlikte bu ülkeye çektirilen zulme son vereceğiz. Hep birlikte; doğusu - batısı, güneyi – kuzeyi, vicdanı olan her vatandaşla beraber yol yürüyeceğiz ve Türkiye’yi zulümden ve zalimden kurtaracağız.

Yönetenlere, yönetene, Erdoğan'a sesleniyorum: Erdoğan sen ikiyüzlüsün, sen fırsatçısın, sen bir zorba ve bir manipülatörsün. Ama zulmün, küstahlığın artık son buluyor. Söyleyeyim; artık zulmü, küstahlığı artık son buluyor.

Erdoğan, yaklaşan gök gürültüsünü duyuyor musun?

Bu gürültü mahallelerini sığınmacılara sattığın insanlarımızın gürültüsüdür.

Bu gürültü aç bıraktığın emeklilerimizin gürültüsüdür.

Bu gürültü elektriğini kestiğin 4 milyon insanın karanlıktaki sesidir. Milyonların acısının sesidir bu kulaklarında çınlayan ses.

Geleceğini çaldığın bu kızgın insanların sesini duyuyor musun? Özürlüğün şarkısını söyleyenlerin sesini duyuyor musun?

Yeni bir hayat başlamak üzere bu ülkenin insanları için. Her bir vatandaşın onuruyla ve özgürce yaşayabileceği bir ülke yaratacağız. En karanlık anın şafağa en yakın zaman olduğunu biliyoruz, hep birlikte seslendiriyoruz.

Erdoğan; biz göğe baktığımızda sana rağmen her şeyin daha iyiye gideceğini, bu zulmün de son bulacağını, bir kez daha huzur ve sükûnetin bu ülkeye geri geleceğini hepimiz biliyoruz. Bütün acımasızlıklar senin zayıflıklarından doğuyor. Evet sen zayıfsın, biz güçlüyüz. Sen sırça köşkünde yaşayacaksın biz omuz omuza gelen bir halkız. Cezalandırmaya çalıştığın Canan'ın arkasında koca bir halk var. Bunu bir an bile aklından çıkarma. Yine devam edeyim, unutma Erdoğan; bugün Canan nezdinde vücut bulan halkın sesi, halkın iradesi senden büyüktür. Canan yüreklidir, Canan cesurdur, Canan bizimdir, herkes duysun.

21 Mayıs günü Bursa’da miting yapacaktık. Buradan duyuruyorum; artık mitingin adresi Bursa değil, İstanbul'dur. İstanbul’da yapacağız.

Hiç endişe etmeyin, zalimin zulmü karşısında asla geri adım atmayacağız. Yüreğimizle, aklımızla, mantığımızla ve halka duyduğumuz sevgiyle yolumuza devam edeceğiz. Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek!”

MUHALEFETTEN TEPKİLER

İYİ Parti, Yargıtay'ın kararı sonrası basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, "CHP İstanbul İl Başkanı Sayın  Canan Kaftancıoğlu yargı bir karar vermiştir. Ancak verilen kararın zamanlamasından niteliğine kadar bu kadar tartışılıyor olması bile asıl tehlikeye yani yargıya olan güvenin sarsıldığına işaret etmektedir. İyi Parti olarak asıl ve önemli tehlikenin de bu olduğuna inanıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, basın açıklamasını "Dünün mağdurlarının, bugün mağrur olduğu bu ucube sistem, Türkiye’yi daha fazla taşıyamaz. O sandık gelecek, bu vesayet bitecek. Az kaldı" ifadeleriyle paylaştı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Kaftancıoğlu'na yönelik yargı kararına tepki gösterdi. 

Babacan sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Nereden gelirse gelsin, haksızlığa boyun eğmeyiz. CHP İstanbul İl Başkanı Sayın Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın hedefinde demokratik siyaset olduğunu bilecek kadar deneyimliyiz. Bu adaletsizlikten hep beraber kurtulacağız." dedi.

Türkiye İşçi Partisi de Kaftancıoğlu'na destek mesajı yayımlayanlar arasındaydı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen 'cezayla' ilgili Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerimizi ve dayanışma duygularımızı ilettim. Saray saldırılarına karşı yanlarında olacağız ve omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz." açıklaması yaptı.

HDP'nin Kaftancıoğlu açıklaması ise Grup Başkanvekili Saruhan Oluç'tan geldi. Oluç, "İktidar demokratik siyaset alanını yargı eliyle dizayn etmeye devam ediyor. Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen bu karar hukuki değil siyasidir. Bütün baskı ve hukuksuzluklara rağmen adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise kararın demokratik siyaseti hedeflediğini ifade etti. Sosyal medyadan açıklama yapan Davutoğlu, "Siyasete göz dağı vererek, seçim sürecini etkilemek isteyenleri uyarıyorum: 90’ların yargıyı araçsallaştıran vesayetçi anlayışı ile iktidarda kalamazsınız. Ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar!" dedi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı