SİYASET 15.04.2022 12:35:00 581 0

"Kadınların mücadelesi durdurulamaz"

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, “Biz kadınlar olarak bugüne kadar asla yalnız yürümedik, bundan sonra da asla yalnız yürümeyeceğiz ve kadın cinayetlerini durduracağız” dedi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ne, 'kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek' suçlamasıyla kapatma davası açıldı. Davaya tepki gösteren CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, “Bu davayı açanlar da, kadın mücadelesini durdurmak isteyenler de bilsin ki kadınlar susturulamaz. Kadınların mücadelesi durdurulamaz. Biz kadınlar olarak bugüne kadar asla yalnız yürümedik, bundan sonra da asla yalnız yürümeyeceğiz ve kadın cinayetlerini durduracağız” dedi.

Yıllardır kadın cinayetleri verisi toplayan ve kadına yönelik şiddet davalarını takip eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne yönelik, "kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek" suçlaması ile fesih davası açıldı. CHP Parti Meclisi Üyesi, Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, platforma açılan fesih davasına tepki gösterdi. Dr. Yüceer, “Kadın cinayetlerini durdurmak, İstanbul Sözleşmesi'ni uygulamak yerine, yıllardır kadınların sesi ve kadın cinayetlerinin takipçisi olmuş bir derneğe kapatılma davası açılması kabul edilemez. Kadınların her gün vahşice katledildiği, katillerin cezasızlıkla korunduğu Türkiye’de ‘Kadın Cinayetlerini Durduracağız’ diyen dernek kapatılmak isteniyor. Bu ülkemiz için utanç kaynağıdır” dedi.

DAVA KADIN MÜCADELESİNE AÇILMIŞTIR

Platforma açılan kapatma davasını kadın mücadelesine açılmış bir dava olarak nitelendiren Dr. Yüceer, “Derneğe, ‘kadın haklarını savunmak kisvesi altında aile mevhumunu yok sayarak aile yapısını parçaladığı’ gibi somut hiçbir olguya dayanmayan yazılı başvurular nedeniyle açılan davanın hiçbir hukuki dayanağı bulunmuyor. Hukuksuz ve hiçbir dayanağı olmayan iddialarla kadın mücadelesini sekteye uğratmak isteyenler başarılı olamayacaklar” diye konuştu.

KADINLAR SUSTURULAMAZ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun kurulduğu günden bu yana kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin durdurulması için yaptığı çalışmaların önemine dikkati çeken Dr. Yüceer, “Birçok kadın cinayetini engellemiş, tehdit altındaki kadınları korumuş ve destek vermiş Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun yanındayım. ‘Ölmek istemiyorum’ diyen kadınların dilekçelerini dikkate almayanlar, onları görmezden gelenler, asılsız iddialar içeren dilekçeleri dikkate alarak açtıkları bu davayla dertlerinin kadın cinayetlerini durdurmak olmadığını bir kez daha göstermiş oldu. Ama bu davayı açanlar da, kadın mücadelesini durdurmak isteyenler de bilsin ki kadınlar susturulamaz. Kadınların mücadelesi durdurulamaz. Biz kadınlar olarak bugüne kadar asla yalnız yürümedik, bundan sonra da asla yalnız yürümeyeceğiz ve kadın cinayetlerini durduracağız” ifadelerini kullandı.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli