Kadın Kızılaycılardan atık ve çöp toplama kampanyası
YEREL 27.05.2021 09:51:00 1100 0

Kadın Kızılaycılardan atık ve çöp toplama kampanyası

Türk Kızılay Adana Kadın Kolları, “Geri Kazanıyoruz Şenlendirme Projesine” park, sokak, sahil, mesire alanlarında atık ve çöp toplama etkinliği ile başladı.

Adana'nın Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Kozan İlçelerinde eş zamanlı başlayan etkinliklere, Kızılay Şubelerinin Kadın Kolları ve Genç Kızılay ekipleri katıldı. 

 Atıklar konusunda farkındalık oluşturmak, toplumu bilinçlendirmek ve çevrenin temiz tutulmasını teşvik etmeyi amaçlayan etkinlikte toplanan atık ve çöpler,  ayrıştırılarak geri dönüşüme yönlendirildi.

 Proje kapsamında Geri Kazanım Atölyesi düzenlenecek ve örnek Yağmur Suyu Hasat sistemleri oluşturulacak. Atölye çalışması kapsamında Kızılaycı Kadınların katılımıyla evlerde oluşan atık malzemeler değerlendirilerek kullanıma hazır hale getirilecek. 

 Su kıtlığına ve su israfına dikkat çekmek ve çözüm odaklı su kaynağı oluşturmak amacıyla da çeşitli binalara örnek Yağmur Suyu Hasat Sistemleri kurulacak.Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı, konuya ilişkin açıklamasında, Proje koordinatörü Kızılay Kadın Kolları Başkanı Tülay Kümber başta olmak üzere  emeği geçen tüm Kızılaycılara teşekkür etti. 

 Saygılı, “2030 vizyonumuzda yer alan "Daha Yaşanabilir Bir Çevre İçin Çalışacağız" stratejik hedefimiz kapsamında oluşturulan bu proje farkındalık yaratmak ve doğru alışkanlıklar oluşturmak açısından önemli. Katılmak isteyen herkes gonulluol.org internet sitemizden kayıt yaptırarak Kızılay'a gönüllü olabilir ve çalışmalarımıza destek verebilir. Çok yönlü bir yardım organizasyonu olduğumuz için gönüllülerimizle gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

  Proje koordinatörü Kızılay Kadın Kolları Başkanı Tülay Kümber ise destek veren tüm Kızılaycılara, Şube Başkanları, Genç Kızılaylar ve Kadın Kolları Gönüllülerine teşekkür etti. 

 Tülay Kümber, "Kızılay insana ihtiyaç duyduğu zaman yardım eden bir iyilik hareketi. Bunun yanı sıra da toplumsal ve çevre konularına da duyarlı bir yapıyız. Çevrenin geri dönüşü olmayan tahribatına, su kaynaklarının kısıtlı olmasına dikkat çekmek istedik. Çöpe attığımız her malzeme çöp değil, geri dönüştürülebilir malzemeler var. Hepimiz evlerimizde atık malzemeleri ayırarak geri dönüşüme kazandırabiliriz. Bu aynı zamanda ekonomik de bir kaynak. Herkesi çevre konusunda duyarlılığa davet ediyorum. Bu dünya bizim ve başka dünya yok, çocuklarımıza bırakacağımız bir emanet" dedi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı