Kadın Girişimciliği Semineri
EKONOMİ 18.02.2016 11:43:35 525 0

Kadın Girişimciliği Semineri

Üniversite mezunu ya da üniversitede okuyan ve girişimci olmak isteyen kadınları hedef alan seminerlerin ikinci gününde, kadınların girişimcilik dünyasındaki rolü ele alındı.

Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından yürütülen DEKA (Gelişen İstanbul´un, Değer Yaratan Kadınları) projesi kapsamındaki Kadın Girişimciliği Seminerleri´nin ikinci gününde üniversite mezunu ya da üniversitede okuyan ve girişimci olmak isteyen kadınları hedef alan seminerler ve paneller devam etti.

18 Şubat Perşembe günü sona erecek etkinliğin bugünkü birinci oturumunda konuşan Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı Genel Müdürü Selim Güven, vakfın faaliyetleri konusunda katılımcılara bilgiler verdi. Güven, ?Hem sağlık hem eğitim alanında faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Sosyal girişimciliği eğitim alanına da taşıyoruz. ?Değerli Öğretmenim´ projesi ile öğretmenlerimize hem sosyal girişimcilik hem proje eğitimleri veriyoruz. Bugüne kadar, 23.000 gence burs verdik.  Bu sene 73.000 burs başvuru aldık. Gençler günümüzde ne iş yapacaklarının ve hatta nerede staj yapacaklarının kaygısını taşıyor. Biz de burs vermemizin yanı sıra gençler için mentorlük projelerimizi de hayata geçirdik.? dedi. Güven, kadınları ekonomik olarak daha bağımsız bir hale getirip Türkiye´nin da böylece ileride daha bağımsız olmasına katkıda bulunmak istediklerini de sözlerine ekledi.

?Bilgiye erişim en büyük sorun?

Güven ardından söz alan Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı Proje Koordinatörü Dilruba Memişoğlu Işıklar da konuşmasında bilginin önemine değindi. ?Girişimci; hayalleri ve kendine özgüveni olan, risk alabilen, fırsatları gözlemleyen, gerekli bilgi ve beceriye sahip kişidir.? diyen Işıklar, kadın girişimcinin farkını ise şu şekilde özetledi: ?Kadın girişimcinin farkı başlattığı işi; kişisel, ailevi ve sosyal yaşamına entegre ederek devam ettirmesidir. Kadınlar erkeklere oranla bu konuda daha güçlü. Kadınları girişimciliğe iten faktörlerin başında yetersiz aile geliri, ek gelir ihtiyacı, boşanma ya da eşlerin ölümü, günümüzdeki çalışma koşullarının olumsuzluğu, kadın-erkek arasındaki ücret adaletsizliği gibi faktörlerdir. Ayrıca sosyal hedefler ve hırs, yaşam memnuniyetini ve kalitesini arttırma arzusu gibi faktörler de kadınların girişim dünyasına atılmasını sağlıyor.?

Etkinliğin ikinci oturumunda RecontactYapımcısı Simay Dinç, Türkiye Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül, Endeavor Derneği Özel Projeler Müdürü Alev Ertem söz alırken üçüncü oturumda KomşuköyKurucu Ortağı Özden Akyıldız, BinYaprak Kurucu Ortağı Aslı Caner ve Leo& Yaz kurucusu Gizem Öztimur Toprak söz aldı.Utku Tuncay´ın moderatörlüğünü yaptığı ?İlham almak işe başlamanın en büyük fırsatı? konulu dördüncü oturumda iseNovida KurucusuIşık Aydın, RafineraKurucusu Didem AltınbaşakTulgan, Surgitate Kurucu Ortağı Özge Akbulut ve Notos Kitap Yayınevi´nin Ortağı Dilek Emir konuyla ilgili bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Akyıldız konuşmasında, ?Kadın olmak girişimcilik için bir avantaj çünkü biz çok cesaretliyiz. Yüksek motivasyon ve yaratıcılık da gerekli. Bunlar olmadan olmuyor. İnançlı ve cesaretli olmanız lazım.? derken Caner, esneklik özelliğinin kadınlara katkı sağladığını ve bu sayede kadınların değişen koşullara daha hızlı adapte olabildiklerini ifade etti.

Cerrahlara simülasyon ameliyat ortamı olanağı sunmak amacıyla sentetik deri, damar ve meme gibi organlar üreten Surgitate´in Kurucu Ortağı Özge Akbulut konuşmasında, ?2012´den beri akademisyenim.Cerrahların üzerinde çalışabilecekleri sentetik modeller üretiyoruz. Kadınların biyolojik farklılıklarını bir kenara bırakmamız gerekiyor. Biyolojik farklılık var ancak devlet tarafından bunun gereğinin yasalar ile yapılması gerekiyor. Bunu pozitif ayrımcılık olarak istemiyorum, eşitlik istiyorum.? dedi.(Haber Merkezi)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı