?KADIN GİRİŞİMCİ SAYIMIZ 100 BİN BİLE DEĞİL?
GÜNDEM 15.10.2017 12:13:16 507 0

?KADIN GİRİŞİMCİ SAYIMIZ 100 BİN BİLE DEĞİL?

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İşletme Bölümü Başkanı Doç. Dr. Efe Efeoğlu, bugün Türkiye´deki toplam girişimci sayısının 1.2 milyona ulaştığını, ancak bunun sadece yüzde 9´unun kadın olduğunun altını çizdi. Efeoğlu, ?Üzülerek söylüyorum ki, Tür

 Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İşletme Bölümü Başkanı Doç. Dr. Efe Efeoğlu, bugün Türkiye´deki girişimci sayısının 1.2 milyona ulaşırken, bunun sadece yüzde 9´unun kadın olduğuna işaret ederek, ?Ne yazık ki, Türkiye´deki kadın girişimci sayısı hala 100 bine ulaşmış değil. Kadın girişimci sayısını ne kadar artırırsak, bu ülkeye o kadar hizmet etmiş oluruz? yorumunu yaptı.

Adana Güney Rotary Kulübü tarafından organize edilen; ?Fark Yaratan Girişimcilik Buluşmaları´na bu kez Adana Kız Lisesi ev sahipliği yaptı. Moderatörlüğünü Meltem Uzun Aydın üstlendiği oturuma; Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İşletme Bölümü Başkanı Doç. Dr. Efe Efeoğlu ve Günep Grup Genel Müdürü Emine Nargile konuşmacı olarak katıldı.

DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ

Adana Güney Rotary Kulübü Dönem Başkanı Sinan Aydın, Adana Kız Lisesi Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Belkıs Yakıcı ile Adana Kız Lisesi Müdürü Yıldız Akman´ın da katıldığı etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Oturumun açılışını yapan Aydın, kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmaları için ?Dünya Kız Çocukları Günü´nün ilan edildiğini hatırlattı.

6 YILDA 142 BİN ?ÇOCUK GELİN´

Türkiye, Kanada ve Peru tarafından yapılan girişimler sonucunda Birleşmiş Milletler´in, 11 Ekim´in; ?Dünya Kız Çocukları Günü´ olarak ilan edildiğini kaydeden Aydın, ancak bugünün ne yazık ki yanlış anlaşıldığına dikkat çekti. Bugün Türkiye nüfusunun yüzde 29´unu kız çocuklarının oluşturduğunu kaydeden Aydın, son 6 yılda erken yaşta evlendirilen kız çocuğu sayısının 232 bin iken, çocuk yaşta ?anne´ olanların sayısı da 142 bin olduğunu belirtti.

600 BİN KIZ ÇOCUĞU OKULA GİTMİYOR

Meltem Uzun Aydın, ?Düşünebiliyor musunuz? Tam 142 bin çocuk, erken yaşta ?anne´ olmuş. Yine aynı şartlarda okul çağında olmasına rağmen, yaklaşık 600 bin kız çocuğu okula gönderilmiyor. Bu yüzden bu tür buluşmaları önemsiyoruz? yorumunu yaptı. Güney Rotary Kulübü Dönem Başkanı Sinan Aydın da, ?Rotary nedir, ne değildir?´ sorusuna yanıt vermeye çalıştı ve kulüp çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

GELECEĞİMİZİ ÇOK İYİ PLANLAMALIYIZ

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel ise, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Cumhuriyet´in ilanından sadece bir yıl sonra ?Tevhidi Tedrisat Kanunu´nu çıkartarak, kız çocuklarının kendilerini gelişmelerini sağlarken, kadına seçme ve seçilme hakkı tanındığını vurguladı. Tükel, ?Gurur duyduğumuz bir geçmişimiz var. Geçmişimizle gururluyuz, ancak geleceğimizi çok iyi planlamayıp, yatırım yapmalıyız? dedi.

AİLELERİMİZİ SEÇME ŞANSIMIZ YOK

Tükel, konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Ailelerimizi değiştiremiyoruz. Doğmadan önce herhangi bir seçim hakkımız yok ama onlar bizim kıymetlilerimiz. Onları kabullenmek, onlarla gurur duymak zorundayız. Ailelerimize bir katkı yapabileceksek; elimizde bir güç var ve bunu kullanmalıyız. Kendimiz için sağladığımız bir kazancı; ailemiz, çevremiz, topluma ve daha iyi bir dünya yaratmak için kullanabiliriz.?

HEPİMİZDE BİR GİRİŞİMCİLİK RUHU VAR

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İşletme Bölümü Başkanı Doç. Dr. Efe Efeoğlu da, ?Girişimcilik´ konusunda sunum yaptı. Girişimciliğin; bir fikri, bir işe dönüştürme sanatı olduğuna işaret eden Efeoğlu, ?Girişimci doğulur, sonradan olunmaz? yönündeki ifadelerin yanlış olduğunu ve her insanda bir girişimcilik potansiyeli bulunduğunu, ancak sadece düşünmenin yetmediğini ve düşünceyi eyleme dökmek gerektiğini vurguladı.

1.2 MİLYON GİRİŞİMCİNİN YÜZDE 9´U KADIN

Bugün Türkiye´deki toplam girişimci sayısının 1.2 milyona ulaştığını, ancak bunun sadece yüzde 9´unun kadın olduğunun altını çizen Efeoğlu, ?Üzülerek söylüyorum ki, Türkiye´deki girişimci kadın sayısı hala 100 bine ulaşmış değil. Kadın girişimci sayısını ne kadar artırırsak, bu ülkeye o kadar hizmet etmiş oluruz. Fırsatları iyi görüyor, mücadeleci bir kişiliğiniz de varsa, kendinize de güveniyorsanız, fikrinizi hayata geçirebilecek sponsorunuz da varsa o zaman girişimci olmak için önünüzde hiçbir engel yok? dedi.

Günep Grup Genel Müdürü Emine Nargile de, ?Girişimcilik ve Kadın´ konusunda açıklamalarda bulundu, kendi hayat hikayesini anlatıp, tecrübe ve birikimlerini de katılımcılarla paylaştı. Türkiye´nin önde gelen üç mobilya markasının bölge ana bayiliğini yaparken, inşaat ve tarım şirketi de olduğunu anlatan Nargile, 181 kişiyi istihdam ederken, yılsonunda 235 milyon liralık bir ciro hedeflediklerini dile getirdi.  


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı