İYİP
SİYASET 25.09.2022 10:10:00 1120 0

İYİP'Lİ AKÇA, "KAPI ÇALIYOR GÖNÜL ALIYORUZ"

İYİ Parti Adana İl Başkan yardımcısı, Adana Kadın Politikaları Başkanı Çiğdem Akça, yaklaşık 2 senedir sahada olduklarını söyledi.

 
İYİ Parti Adana İl Başkan yardımcısı, Adana Kadın Politikaları Başkanı Çiğdem Akça, yaklaşık 2 senedir sahada olduklarını ev ev dolaşarak kadınlarla konuştuklarını, yaşadıkları sorun ve isteklerini not ettiklerini, ama son 4 aydır gördükleri ve duydukları nedeniyle ilimizin giderek daha çok yoksullaştığını tespit ettiklerini yazılı açıklamayla belirtti.
 
 Akça; ''İYİ Parti olarak yaklaşık 4 aydır Genel Merkezimiz koordinatörlüğünde Türkiye'deki 81 il ve ilçelerinde yürütmekte olduğumuz #KapıÇalmaGönülAlma siyaseti ile sahada karşılaştığımız kadın ve çocukların yaşadığı derin yoksulluğun tehlikeli boyutlara ulaştığını büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz.
"Derin Yoksulluk" kişilerin açlık sınırı altında olup en temel haklarına dahi erişemediği sosyal dışlanma ve ayrımcılığın sebep ve sonuç olduğu bir yoksulluk halidir
Bu durumu yaşayan kadın ve çocuklara özellikle, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam merkez ilçelerimizin hemen hemen % 70 hanesinde karşılaşmak mümkün hale gelmiş durumda. Çaldığımız hemen her kapıda ekonomik açıdan yoksunluk önümüze çıkıyor.
Üniversite mezunu çocuklarımızın işsizliği üst boyutlarda yaşanırken, yeni literatüre giren ev gençleri tanımlaması yürek burkuyor. Okul çağındaki çocukların kırtasiyeleri aileler tarafından alınamazken, çocuğa harçlık vermek veya beslenme çantasına yiyecek koymak neredeyse imkansız hale gelmiş durumda.
Sokaktan pet şişe toplayarak çocuklarını geçindirmek zorunda olan kadınlara rastladık, pazarlar dağıldıktan sonra bırakılan yiyecekleri toplamaktan utanmadıklarını, çocuklarının aç olduğunu kendilerinin ise çaresiz bırakıldıklarını söylediler.
En sıkıntılı kesimlerin başında resmi nikahlı olan ama babaları tarafından bakılmayan çocuklar ile boşanamadıkları için devlet yardımı alamayan kadın trajedileri.
 Ülkemizde kadınlar ataerkil toplumsal yapının ağırlığı altında ezilirken, eğitim, istihdam gibi fırsatlardan erkeklere oranla çok daha az faydalanabilmektedirler. Bu da kadınları toplumda yoksulluğu temsil eden kesimler arasına yerleştirirken, bu yoksulluğun nesiller arası bir mirasa da dönüşmesini sağlamaktadır. 
İYİ Parti olarak birinci önceliğimiz insandır. İnsan haklarının topluma getireceği refah altında, hak ve özgürlüklerini tam olarak yaşayan bir toplum inşa etmektir. Kadını, çocuğu, genci, engelliyi kapsayan projelerimizle toplumu kucaklayacak, huzur ve refah ortamı içinde bir yaşam sağlamak hedefiyle çalışacağız. Rüzgar Gülü Projemiz bunun en güzel örneğidir.
Bu da gösteriyor ki, İYİ Parti gelecek için ayağı yere basan tam olarak uygulana bilir projeleri ile Kadın ve çocuk başta olmak üzere tüm toplumu kalkındıracak, israfı durdurup bu kaynağı halkın refahı için kullanacaktır.''dedi.
...(vş)

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı