İYİ PARTİ
SİYASET 29.07.2020 18:10:00 439 0

İYİ PARTİ'Lİ TÜRKKAN,"AKP ÖZGÜRLÜKLERE ENGEL KOYUYOR"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, sosyal medyaya ilişkin kanun ile getirilen müeyyidelerin hiçbirisinin kolay kolay bir platform sağlayıcısının uygulayabileceği şeyler olmadığını savunarak, "Bunu bizim kadar AK Parti de biliyor" dedi.

Türkkan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin kişisel özgürlükler ve ifade özgürlüğünün önüne engel koymakta hiçbir beis görmediğini, insanların nefes almak için son kale olarak baktığı sosyal medyayı kapattığını öne sürdü.

Türkiye'nin Çin, Kuzey Kore ve İran'dan sonra bunu uygulayan dördüncü ülke olduğunu savunan Türkkan, "Bu, Türkiye'nin karanlıklara koşuşunun miladıdır. Bunu milletimiz not etsin. Bundan sonra hiçbir şey Türkiye'de eskisi gibi olmayacak." diye konuştu.

Getirilen müeyyidelerin hiçbirinin kolay kolay bir platform sağlayıcısının uygulayabileceği şeyler olmadığını savunan Türkkan, "Bunu bizim kadar AK Parti de biliyor. Zaten istediği o, uygulayamasınlar ve gitsinler. Türkiye, biraz daha karanlığa, biraz daha belirsizliğe hızla koşsun. Diledikleri buydu. Bugün sabah bunu maalesef gerçekleştirdiler." dedi.

AK Parti milletvekillerinin, bu düzenlemenin sosyal medyanın ahlaksız paylaşımlardan korunması için olduğunu söylediklerini aktaran Türkkan, bununla ilgili bir yasanın zaten var olduğunu söyledi.

Lütfü Türkkan, dünyada yasaklarla başarılı olmuş hiçbir yönetim olmadığını vurgulayarak, "Göreceksiniz, bu yasa iktidarın ömrünü çok daha fazla kısaltacak. Bu zaten korkunun tezahürü ile ilgili yapılan bir düzenleme. Korkmayan insanlar bunu yapamaz." ifadelerini kullandı.

Temel hak ve özgürlüklerde Almanya'nın beşinci, Türkiye'nin 123'üncü sırada olduğunu dile getiren Türkkan, "Siz nasıl Almanya ile Türkiye'yi kıyaslayabiliyorsunuz?" diye sordu.

Türkkan, "İstibdat dönemini, cumhuriyetten önce yaşadık. Cumhuriyetle beraber bazı kazanımlarımız oldu. Bu kazanımlarımızı yüz yıldır devam ettirmeye çalışıyoruz. Ama bir gecede bunların hepsini yerle yeksan eden bir kanunla beraber Türkiye'yi bu hale getirdiler." yorumunu yaptı.

Lütfü Türkkan, Kurban Bayramı haftasında olunmasına rağmen piyasada yaprak kıpırdamadığını savunarak, işçisine maaşını ödemek isteyen işverenlerin, bankaların "Bayram öncesi kredi kullandıramıyoruz." cevabıyla karşılaştıklarını aktardı.

Bayramdan sonrası için de esnafın umudu olmadığını öne süren Türkkan, 2 yılda 2 milyon kişinin işini kaybettiğini belirtti.
Türkkan, "Türkiye, 2023'ü görmeden bir seçime gidecek. Önümüzdeki Ramazan Bayramı'nda daha huzurlu, ondan sonraki Kurban Bayramı'nda da daha bereketli bir bayram yaşayacak Türkiye. Bereketini kaçıran AK Parti iktidarı tarihe karışmış olacak." iddiasında bulundu.

Türkkan, vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutlayarak, bayramın hayırlar getirmesini diledi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı