İYİ Partili Subaşı’ndan
GÜNDEM 8.02.2023 11:30:00 938 0

İYİ Partili Subaşı’ndan "kardeş şehir" çağrısı BİRLİK OLMA ZAMANI!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, 10 büyükşehirin deprem felaketinde yıkıma uğrayan 10 şehirle “kardeş şehir” olup yaralarını sarma önerisinde bulunarak, “Şimdi milletçe birlik olup yaralarımızı sarma zamanı” dedi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, yazılı açıklamasında Türkiye’nin tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşadığına dikkat çekti.
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 ilde vatandaşların canlarını ve mallarını kaybettiğini belirterek, “Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da son resmi verilere göre, 6 bin 234 vatandaşımız yaşamını yitirdi, 37 bin 11  vatandaşımız yaralandı. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımız var” ifadelerini kullandı.

10 BÜYÜKŞEHİR 10 İLİMİZLE “KARDEŞ ŞEHİR” OLSUN
Deprem sonrası kurtarma çalışmalarında yetkililerin yetersiz kaldığına işaret eden Subaşı, yaraların ancak dayanışma ile sarılabileceğine vurgu yaparak şunları söyledi: “10 büyükşehir, depremde zarar gören 10 ilimizi, ‘kardeş şehir’ kararı alıp elden geldiğince sahiplenmeli. Kendi illerinin hizmeti yanı sıra afetten zarar gören kardeş illerden ellerini çekmeden, barınma, sağlık, gıda, inşai faaliyet gibi çeşitli destekleri elden geldiğince sürdürülebilir olmalıdır.
Bu konuda en hazırlıklı ve halka uzanan en yakın kamu eli, yerel yönetimlerdir. Gönüllü olarak desteğe hazır olduklarını bildiğimiz büyükşehir belediyelerimizin kardeş belediyecilik ilişkisi yararlı olacaktır. İllerindeki bağış ve yardımların iletilmesi içinde sağlıklı kurumsal ilişki kurulmuş olacaktır. Ayrıca dayanışmanın hazzı, milletçe birlikteliğimize katkı sağlayacaktır.
Dönemimde, Antalya ve Nürnberg belediyeleri arasında kurduğumuz "kardeş belediye" ilişkisi geçtiğimiz günlerde 30. Yılını tamamlamış ve sağlıklı ve yararlı bir şekilde sürdürülmektedir. Kendi şehirlerimiz arasında ve yaşadığımız büyük felaket nedeniyle kuşkusuz daha anlamlı ve yararlı olacaktır.
Türk Milleti her felakette dayanışmanın en güzel örneğini göstermiştir. Deprem felaketinin ardından yaralar da dayanışmayla sarılacaktır. Depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.”    (Fİ)


 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı