İYİ PARTİ
SİYASET 7.02.2021 10:17:00 1804 0

İYİ PARTİ'Lİ KADINLAR YÜREĞİR VE KOZAN'DA ESNAF GEZİSİ YAPTI

Kadın Politikalarından Sorumlu İYİ Parti Yüreğir İlçe Başkan Yardımcısı Gönül Besler, borçlarından ve dertlerinden yakınan esnafın sorunlarını dinleyerek, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in selamını iletti.

Kadın Politikalarından Sorumlu İYİ Parti Yüreğir İlçe Başkan Yardımcısı Gönül Besler beraberinde Kadın Politikalarından sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çiğdem Akça, Sivil Toplum Kuruluşlarından sorumlu Yüreğir İlçe Başkan Yardımcısı Neslihan Bacaksızlar ve kadın üyeler, Yüreğir ilçesinde dükkan dükkan gezerek, vatandaşın derdini dinleyip, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in selamını ilettiler. Besler, Kozan Yolu üzerinde birçok mağaza ve dükkana girip esnafın sorunlarını dinlediklerini, dertlerine bir nebze de olsa derman olmak için çalıştıklarını söyledi.

“HALKIMIZIN PARTİMİZE BAKIŞ AÇISI GENEL BAŞKANIMIZ VE BİZLER SAYESİNDE DEĞİŞİYOR”

Korona virüs salgını dolayısıyla getirilen yasakların esnafı perişan ettiğini belirten Kadın Politikalarından Sorumlu İYİ Parti Yüreğir İlçe Başkan Yardımcısı Gönül Besler, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Türkiye’nin dört bir yanında esnafımızı dinliyor. Bizler de Adana’da; vatandaşımızı çarşıda, pazarda nerede olursa olsun dinliyoruz. Yüreğir’de yaşayan halkımızın partimizi bakış açısı Genel Başkanımız ve bizler sayesinde değişiyor. Her geçen büyümeye devam ediyoruz. Üye katılımına yoğunluk verdik, yaşadığımız bölge itibariyle dar gelirli aileleri buraya dahi gelmeden, ikamet ettikleri mahallede üyeliklerini oluşturuyoruz.” dedi.

“ESNAFIMIZIN DURUMU İÇLER ACISI”

Mahalle çalışmalarını hızlandırarak, vatandaşın sorunlarını sokakta dinlediklerini anlatan Kadın Politikalarından sorumlu İl Başkan Yardımcısı Çiğdem Akça, “Yüreğir’de olduğu gibi Adana’nın her ilçesinde yaşayan esnafımızın sorunlarını dinliyoruz, Seyhan’da Çukurova’da, Kozan da. Genel Başkanımız Meral Akşener’in selamını ileterek girdiğimiz her işletmeci tebessümle bizleri karşılıyor.  Esnafımızın durumu içler acısı; bir dokunup bin ah işitiyoruz.’ Esnaf; dükkan kirası, ev kirası, stopaj ve vergilerini tam ödemek zorunda olduklarını, kapanmalar nedeniyle büyük gelir kaybı yaşadıklarını anlatıyor.’  Vatandaşımızı dinleyerek, Adana’mızın sorunlarının haritasını çıkarıyoruz. Yaptığımız her hizmetin vatandaşımıza dokunmasını istiyoruz. Genel Başkanımızla bugün gerçekleştireceğimiz toplantıda, esnafımızın bu sorunlarını da dile getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“PARTİMİZE GÖNÜL VERMİŞ ÜYELERİMİZLE ÇALIŞIYORUZ”

Esnafın karşılaştığı ekonomik sıkıntıları dinlediklerini ve onların taleplerini aldıklarını anlatan Besler, “Esnafımız, kredi kartının borçları nedeniyle bloke olduğunu söylüyor.  Esnaf, marketlerde yoğunluk yaşanırken küçük işletmelerin kapatılmasının anlamsız olduğunu savunurken zor zamanlar geçirdiklerini anlattılar. Bu anlamda partimize gönül vermiş tüm üyelerimizle çalışıyoruz.  Emek sarf eden tüm İYİ’lere teşekkür teşekkür ediyorum. Üye katılımını her geçen hızlandırıyoruz, artık Genel Başkanımızla iktidara yürümenin zamanı, buna göre mücadele ediyoruz.” dedi.

ESNAF: “İŞSİZLİK ORANI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Besler ve Akça’nın "İşler nasıl gidiyor?" dediği hiçbir esnaftan olumlu yanıt alınamadı.

Sorunlarını dinledikleri kadın esnaflardan biri: konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Üniversite mezunuyum. Üniversitede eğitim alırken aldığım öğrenim kredisini dahi ödeyemedim. Pandemiye rağmen yüksek oranlı aylık gecikme faizleri uygulanıyor. İşsizlik oranının her geçen gün arttığı bu ortamda hacizler durdurulmalı, işleyen faizler sıfırlanmalı ve taksitler revize edilmelidir. Türkiye’de benim gibi 5 milyon kişinin ‘Öğrenim Kredisi' borcu var.” diye konuştu.


İYİ KADINLAR KOZANDA ESNAFI DİNLEDİ

İYİ Parti Adana Kadın Politikaları İl Başkanı Çiğdem Akça ve yönetim kurulu üyeleri Ceyhan ilçe Kadın Politikaları Başkanı Nazife Güven ve Yönetim kurulu ziyaretinden sonra, Kozan İlçesi Kadın Politikaları Başkanı Gülseren Sevimli ve yönetim kurulunu ziyaret ettiler. Kozan da büyük sevinçle karşılaşan il yöneticileri, parti içi eğitim toplantısında İYİ PARTİ Kadın, Çocuk ve Aile Politikasına değindiler. 

Adana Kadın Politikaları Başkanı Çiğdem Akça, Etkin dinleme ve etkili iletişim nasıl olmalı, esnaf ziyaretleri ve ev toplantılarında değinilecek konular, ortak dil oluşturma ve genel başkanın konuşmalarının takibi ile sosyal medyanın aktif kullanılması konularına değindi.

Kozan ilçe Kadın Politikaları Başkanı Gülseren Sevimi öncülüğünde esnafla bir araya gelen Başkan Çiğdem Akça ve il yöneticileri, Kozan Ekspres Gazetesini ziyaretinin sonrasında, kuyumcu, fotoğrafcı, emlakçı, tuhafiye, tekel büfe, bakkal ve çarşı esnafına hayırlı işler temennisiyle sorunlarını ve beklentilerini dinleyip not aldılar. 

Adana Kadın Politikaları Başkanı Çiğdem Akça esnafa, "Bu bilgiler raporlanarak genel merkeze ulaştırılacak ve genel başkanımıza sunulacaktır. Partimizin önceliği önce milletin refahı ve kaliteli yaşamıdır, siyaset bunu sağlamakla yükümlüdür. İnşallah İYİ Parti iktidarında hakta, sözde milletin olacaktır "dedi.

Ziyarette Çiğdem Akça ya başkan yardımcıları Rengin Yücel, Gönül Tolan, Ayşe Efe, Nurgül Şanlı, Sermin Akkuş, Nezihe Kurluk , Gönül Güllü eşlik ettiler.

(fi)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı