İYİ Parti’li Dayanıklı,“Vatandaşın talepleri var”
YEREL 11.11.2022 13:59:00 779 0

İYİ Parti’li Dayanıklı,“Vatandaşın talepleri var”

İYİ Parti Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Dayanıklı, Sarıçam ve Adana halkının birtakım sorunları olduğunu acilen çözülmesi gerektiğini kaydederek söz aldı.

Kürsüde ana başlıklarıyla sorunları dile getiren Dayanıklı; “Ben Millet İttifakı’nın Sarıçam ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin tek meclis üyesiyim, sürekli halkın içindeyim ve halkın rahatsız olduğu bazı talepleri var onları size anlatmak istiyorum” diye konuştu.
Dayanıklı, Sarıçam otobanının trafik nedeniyle kilitlendiğini, elektrik, doğalgaz, telefon kablo döşemeleri nedeniyle yolların kazı kazana çevrildiğini, yaşlı, engelli insanların toplu taşımada rencide edildiğini, kaldırımların işgal altında olduğunu, milletin bu kaldırımlarda canlarını tehlikeye attığını vurguladı. 10 Kasım nedeniyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, minnetle ve şükranla andı.
Dayanıklı, Adana Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı oturumda söz alarak kürsüde 6 maddelik sorun paketini kamuoyu adına paylaşarak şunları söyledi:
“1.sorun Sarıçam’da Otobandan çıkınca Senem Marketle Merkez Camii arasında 2 km. yol, trafik nedeniyle kilitleniyor, müthiş kalabalığa yol açıyor ve millet bu yolu bir saatte anca bitirebiliyor. 
Buradaki otoban girişi ile havaalanı kavşağı arasındaki mesafe 12 km. Bu kavşakta 12 giriş çıkışı var. Bütün yükü çeken Sarıçam otoban girişinde giriş çıkış yol yok, sayın Zeydan Karalar ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Başkan’dan çözüm bekliyoruz. 
2. sorun, vatandaşlar şikayetçi. Yaşlı, engelli insanlarımız dolmuşa ve toplu taşıma canlara alınmıyor. Çok saygısızca şeyler yaşanıyor. Devlet bunu hak görmüşse, toplu taşıma yapan sürücü vatandaşa yüklenemez, nahoş cümleler kullanamaz. Toplu taşımayı kullanan sürücünün psikolojik testten geçmeleri ve meslek içi eğitim şart. 
3. Sorun, Sarıçam’da yol sorunları bitmiyor, adeta kazı kazan vaziyette. 
Nedeni basit, doğalgaz, telefon ve elektrik hatlarının çekilmesi nedeniyle yollar o şekilde bırakılıyor. Kış aylarına giriyoruz, şiddetli yağışlarda olan yine olan vatandaşlara olacak. Gelen şikayetler nedeniyle, bende İYİ Partili olarak Millet İttifakı’nın tek Sarıçam Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesiyim, bu şikayetler son bulmalı. 
4. sorun Adana Büyükşehir Belediyesi’nde yaklaşık 12 bin kişi çalışıyor. İşçi alacakları ve promosyon nedeniyle bir beklenti içerisinde olan emekçi kardeşlerimizin alın terleri kurumadan bu çalışmanın acilen yapılarak ödemeleri yapılmalı.
5. sorun kent kart yıllık veriliyor, her değişimde fotokopi nedeniyle 8 lira bir ücret ödeniyor, artık bu çileye bir son verilmeli. Belediye oraya bir tarayıcıyı koymalı ve vatandaşa hizmet ise ala hizmet bu şekilde olur ve bu mağduriyet giderilmeli. 
6. sorun buradan zabıtalara seslenmek istiyorum. Şu kaldırımlar neden var? Tabi ki öncelikli yayaların geçmesi için. Kaldırımlar özgür bırakılmalı, dükkanı var, ama bir o kadarda bu dükkan kaldırımlara taşmış, çarşı içerisinde kaldırımlar işgal altında ve vatandaş trafiğin içinden kendine yol arıyor bu çok tehlikeli bir durum.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü 10 Kasım’da rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Onun fikirleri, eylemleri, devrimleri Türkiye Cumhuriyeti var oldukça ilelebet sürecektir.” 
(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı