SİYASET 22.07.2023 21:57:00 396 0

'İttifak kurulmayacakmış gibi hazırlık yapın'

Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanları Toplantısı’na Başkanlık Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen CHP’li Belediye Başkanları Toplantısı’na başkanlık etti. Kılıçdaroğlu belediye başkanlarına 'ittifak yokmuş gibi hazırlık yapın' dedi

Başkanlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Hazırlıklarınızı, ittifak olmayacakmış gibi yapın, olursa bizim için artı olur” dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından CHP’de yerel seçimlere yönelik ilk kapsamlı toplantı bugün Genel Merkez’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katıldığı toplantıya CHP’li tüm il, ilçe ve belde belediye başkanları katılırken, 36 belediye başkanı mazeret bildirerek toplantıya gelmedi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın açış konuşmasını yaptığı toplantıda İmamoğlu ile bazı belediye başkanları da söz alırken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da belediye başkanlarına önümüzdeki dönemde izlenecek yol haritasına yönelik uyarılarda bulundu.

‘İttifak kurulmayacakmış gibi hazırlık yapın’

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde ittifak kurulup kurulmayacağı ile ilgili, partinin tek başına yol izleme kararı aldığını belirterek, belediye başkanlarından çalışmalarını ittifak kurulmayacakmış gibi yapmalarını istedi. Kılıçdaroğlu’nun “İttifak kurmayacakmış gibi hareket edelim, ittifakın gündeme gelmesi halinde ittifak yapılacak illerde bizim için artı olur” ifadelerini kullandığı da öğrenildi.
Altılı masada ittifakın en büyük ortaklarından İYİ P de geçen günlerde Divan ve Genel İdare Kurulu toplantılarında yerel seçimler için ittifaksız yol yürüme anlayışı benimsenmiş ve partinin yetkili isimleri de kamuoyuna yaptıkları açıklamalarda bu yönde ifadeler kullanmıştı.

'Bakanlıklara takılan projelerde ortak hareket edilsin'

Kılıçdaroğlu’nun ayrıca belediye başkanlarından belediyelerin ekonomik ve sosyal projelerini ön plana çıkarmalarını, vatandaşın cebine dokunacak projelerin de halka iyi anlatılmasını istediği belirtildi. Kılıçdaroğlu ayrıca belediyelerin bakanlıklara takılan proje ve kredi taleplerine de değindi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 4 milyar TL’lik kredi için Büyükşehir Belediye Meclisi’ne başvurmuş, ancak bu başvuru Cumhur İttifakı oylarıyla reddedilmişti.

Mansur Yavaş, “İlçe belediyelerinin hepsi gittiler, aynı gerekçelerle kredi çektiler, kendi meclisinden yetkiyi aldılar. Bizim arkadaşlarımızın da hepsi buna oy birliğiyle onay verdiler. Çünkü ekonomik sıkıntı ortada. Siz kendi belediyelerinize kredileri çeker, hükümet olarak da krediyi çeker ek bütçe yaparsınız ama Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne gelince 4 milyar liralık kredi talebimizi reddettiler” ifadesi ile tepki göstermişti. 
Kılıçdaroğlu’nun bu tür çözülemeyen kredi talepleri ve proje başvuruları için de belediyelerin ortak bir anlayışla hareket etmesi gerektiğini dile getirirken, genel merkez koordinasyonunda ilerlemenin önemine dikkat çektiği ifade edildi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı