İstasyon Adana açıldı
EKONOMİ 23.06.2023 11:37:00 887 0

İstasyon Adana açıldı

Meta, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) ve Habitat Derneği’nin İstanbul’da faaliyete geçirdikleri topluluk merkezi “Facebook İstasyon”un uydu merkezlerinden biri olan “İstasyon Adana”açı

Aynı zamanda Meta Boost programının ikinci döneminin duyurulduğu açılış töreni, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Meta Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Direktörü Sezen Yeşil ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır’ın katılımıyla gerçekleşti. 

Türkiye toplumunun ve ekonomisinin dijitalleşmesine odaklanan bir dizi farklı eğitim, program ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak olan İstasyon Adana, farklı sosyal grupların ve toplulukların bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunabilecekleri ve beraber çalışabilecekleri fiziksel bir alan sunacak. Bölge ekonomisini ve toplulukları güçlendirmek amacıyla kurulan İstasyon Adana, KOBİ'lerin ve girişimcilerin dijital dönüşümünü destekliyor ve  bölgedeki işletmelerin küresel pazarlara ulaşmasını hedefliyor. 

Yerel istasyonların tamamında yürütülen bütün eğitim programlarında olduğu gibi, Meta Boost’un yeni dönem içerik ve faaliyetleri de depremden etkilenen bölgelerde bulunan KOBİ'leri önceliklendirecek şekilde tasarlandı. Programın bu yılki öncelikli hedefi, bölgedeki istihdamın devamlılığını sağlayabilmek için dijital dönüşüme odaklanmak olacak.

Ticaret Bakanlığı E-İhracat, Dijital Pazarlama,Davranışsal Kamu Politikaları ve Yeni Nesil Teknolojiler Dairesi Başkanı Hasan Önal konuşmasında “Meta Boost yeni yılında uzman eğitmenler ile yüz yüze eğitimlerde yaklaşık 1.000 adet KOBİ'ye eğitim verecek. Verilecek eğitimleri takip edecek mentorluk programları kapsamında; depremden en çok etkilenen Hatay, K. Maraş, Adıyaman ve Malatya illerinin her birinde 50 KOBİ’ye mentorluk desteği sağlanacak. Mentorluk süreçlerini tamamlayan KOBİ’ler Ticaret Bakanlığı’ mızın mevcut e-ihracat destekleri hakkında bilgilendirmeler sağlanarak yurt dışına açılmaları yönündeki kapılar açılacaktır ” dedi.

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, yaptığı açılış konuşmasında “Valilik olarak sektörlerimizle, odalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Her sektörde ve alanda teknolojiyi yakalamak için gayret sarf ediyoruz ve sarf etmeye devam edeceğiz. Teknolojinin kaçınılmaz bir ayağı olan dijitalleşme üzerine odaklanan, bugün ikinci yıl lansmanını gerçekleştirdiğimiz Meta Boost gibi eğitim programları da bu yüzden bölgemiz için çok büyük önem taşıyor. ”ifadelerini kullandı. 

Adana Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, "Teknolojinin bugün geldiği nokta çok önemli. Düzenli olarak kendimizi güncellemek zorundayız.  İstasyon Adana’da tam olarak bu işlevi üstlenecek. Kişi, topluluk ve işletmeleri bir araya getirerek onları büyütmek için ihtiyaç duydukları becerilere, kaynaklara ve bilgilere erişmelerine olanak sağlayacak. Buranın ilçemiz sınırları içerisinde olması bizlere büyük gurur veriyor. Bu merkezde katkısı olan tüm paydaşlara teşekkür ederim.” Dedi.

Meta Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Direktörü Sezen Yeşil, Adana’da açılan topluluk merkeziyle ilgili şöyle konuştu: “Türkiye’nin ticareti ve ekonomisi için oldukça önemli bir yere sahip olan Adana’da ve deprem bölgesinde yer alan diğer illerdeki KOBİ’lerin dijital dönüşümüne destek olmak amacıyla bu yılki Meta Boost programımızı deprem bölgesine ve ihtiyaçlarına odaklama kararı aldık. Diğer yerel istasyonlarımızda yürüttüğümüz tüm eğitim programlarımız için de aynı dönüşümü gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Meta Boost kapsamında yüz yüze verilecek eğitimlerin ilkini bugün burada, lansman öncesinde gerçekleştirmiş olmanın heyecanı içindeyiz. Bölgede ihtiyaç duyan her KOBİ’nin gerek eğitim programlarımız gerekse yerel istasyonlarımızda destekçisi olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı İsrafil Uçurum ise Adana’da açılan topluluk merkeziyle ilgili şu şekilde konuştu: “Türkiye’de istihdama ve eğitime katılmayan genç nüfus oranları maalesef çok yüksek. Adana Sanayi Odası olarak, genç nüfusa istihdam sağlayacak çalışmalarımız var. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu binada girişimcilik, dijitalleşme, ihracat gibi farklı konular üzerine eğitimler verilecek. Meta boost kapsamında verilecek olan eğitimlerin de ortak amacımıza hizmet edeceğinden eminiz. Gençlerin bizim çalışmalarımıza yönelik meraklı ve ilgili bakışlarını buraya çevireceklerini ve İstasyon Adana ile birlikte bölgenin yeni nesil girişimcilik alanında gelişeceğini umuyorum.” dedi. 

Habitat Derneği’nin ilerleyen dönemlerde de Meta ile iş birliği kapsamında girişimciliği ve Türkiye’nin dijital dönüşümünü destekleyeceğini dile getiren Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise sözlerine şöyle devam etti: “Dijital araçları etkin kullanabilen, ekonomik değişkenleri takip ederek riskleri iyi yöneten girişimciler rekabet üstünlüğünü kazanabilirler. Bu alanda girişimcilerimize eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek çok önemlidir. Bazen deprem, afet gibi olumsuzlukların yüksek olduğu zamanlarda umutsuzluğa kapılıyoruz bu yüzden biz bir umut vermek için, afetlerin birtakım olumsuzlukları devam etse bile, bu tür topluluk merkezlerini açmaya devam ediyoruz. Adana’da açmış olduğumuz bu merkez aynı zamanda afet bölgesinin sosyoekonomik açıdan yeniden toparlanması ve kalkınması için bir afet bölgesi üssü görevi de görecektir.”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı