GÜNDEM 16.12.2017 10:58:03 353 0

"İŞ YARGILAMASINDA GÜNCEL GELİŞMELER" SEMPOZYUMU YAPILDI.

Adana Barosu´nun düzenlendiği "İş Yargılamasında Güncel Gelişmeler" konulu sempozyumu, yargıçların, akademisyenlerin ve meslektaşlarımızın geniş katılımıyla Seyhan Otelinde gerçekleştirildi.

Sempozyumun açış konuşmasını yapan Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, sempozyuma katılanlara teşekkür etti. 

Av. Veli Küçük konuşmasında şunları söyledi: "7036 Sayılı İş Mahkemeleri Kanunu, 25 Ekim 2017 Tarihli ve 30221 Sayılı Resmi Gazete´de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kanun özellikle zamanaşımı, kanun yollarına başvuru süresi ve zorunlu arabuluculuk konularında yeni düzenlemeler içermektedir.

Düzenlemeler yayın tarihi itibarı ile yürürlüğe girmekle birlikte arabuluculuğa ilişkin 3, 11 ve 12. maddelerinin yürürlük tarihi ise 01.Ocak 2018´dir. Son 15 yılda ülkemizde yapılan yasal düzenlemeler ile toplamda 10 binden fazla kanun maddesi değişmiştir. Biz hukukçular ve uygulayıcılar bu değişikliklere ve yeniliklere ayak uydurarak , bilgilerimizi diri tutup, kendimizi geliştirip, tecrübelerimizi tazelemek zorundayız.

Adana Barosunda 29. Dönemde göreve geldiğimizden itibaren 1 yılı aşkın sürede bir çok meslek içi eğitim çalışmaları ile gelişimi önemsediğimizi ortaya koyduk. Son dönemlerin en önemli yasal değişikliklerine dair bu önemli sempozyumu bugün büyük bir katılımla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktayım. 
İş hukuku ve yapılanması ülkemizde çalışma hayatından kaynaklanan zorluklar ve düzensizlikler nedeniyle belki de en fazla karşılaştığımız konuların başında gelmektedir. Bu konular iş yargılamadında arabulucu olup olmadığına bakılmaksızın tüm hukukçuların bilmesi gereken bir adımdır"

"AVUKATLIK KİMLİĞİ RESMİ KİMLİK HÜKMÜNDEDİR"

Av. Küçük, avukatlık kimliklerinin, fiili uygulamalarda bankacılık işlemlerinde resmi kimlik olarak kabul edilmemesine dayanak gösterilen Suç Gelirlerinin Aklanmasına ilişkin Yönetmelikte bugün yapılan değişiklik ile,avukatlık kimliğinin resmi kimlik sayılmasında engel görülen düzenleme kaldırıldığının bilgisini de paylaştı.

Daha sonra sempozyumun öğleden önceki bölümüne geçildi. Oturum Başkanlığını Hakim ve Savcılar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu´nun yaptığı bu bölümde, Prof. Dr. Talat Canbolat (Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi) ´İş Yargılamasında Zorunlu Arabuluculuk´, Dr. Hakim Ali Bulut (Gaziantep Bölge Adliyesi 7. Hukuk Dairesi Üyesi) ´İşe İade Davaları´na ilişkin sunum gerçekleştirdi.

Bilindiği üzere, iş yargılamalarında arabuluculuk hususunda birçok değişiklik ve yenilik getirildi.

En temelde arabuluculuk, iş davalarında dava şartı oldu. Meslektaşlarımız için önem arz eden bu konuda gerçekleştirdiğimiz sempozyumun bu bölümünde, Prof. Dr. Talat Canbolat yaptığı konuşmasında iş yargılaması çerçevesinde arabuluculuğa ilişkin kanuni düzenlemeleri, arabuluculuk hakkında önemli sayısal verileri, iş yükü ve yeniliklikleri dinleyicilere aktardı.

Dr. Hakim Ali Bulut da İşe İade Davaları konusunda İş Kanunu Kapsamında İş Sözleşmesinin Feshi, İş Güvencesi ve İşe İade Davaları hususunda paylaşımda bulundu.

Öğleden sonraki bölümün Oturum Başkanlığını ise Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Bilgili´nin yapacağı bölümde ise; Gaziantep Bölge Adliyesi 7. Hukuk Dairesi Başkanı Hakimi Uğur Ocak, ´7036 Sayılı İş Mahkemeleri Kanunu´, İstanbul Bölge Adliyesi 31. Hukuk Dairesi Başkanı Hakim Selma Betin, ´İş Yargılamasında Kanun Yolları´ adlı tebliğlerini sunmuştur.

Sempozyumda, iş hukukunda önemini ve güncelliğini koruyan, tartışmalı konular arasında yer alan cezai şart, iş sözleşmesinin kurulmasında hukuka aykırılık, belirli, asgari ve azami süreli iş sözleşmelerinin kurulması konuları tebliğ sahipleri tarafından paylaşıldı. 
Katılımcılar, İş Hukuku konusuna ilişkin önemli kazanımlar elde etmiştir.

Sempozyum, genel görüşme, soru - cevap bölümünden sonra Baro adına teşekkür plaketlerinin takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Sempozyuma Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Bölge Adliye Mahkemeleri (BAM) Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, BAM Adalet Komisyonu Başkanı Hakan Kuzu, Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Saymanı Av. İlknur Önal, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Nevzat Elçi, Av. Furkan Kılıç, Av. Ümit Arif Özsoy, Av. Hasan Alkan, Av. Özge Doğan İşcan, hakim, savcı, avukat ve stajyer avukatlarımız katıldıl.(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,20% -0,09
  • EURO

    34,66% -0,33
  • GRAM ALTIN

    2450,27% 0,75
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu