İRGİL: ?BU GİDİŞLE MİLLİ DEĞİL, DİNİ EĞİTİM BAKANLIĞI OLACAK?
SİYASET 7.04.2016 13:45:02 355 0

İRGİL: ?BU GİDİŞLE MİLLİ DEĞİL, DİNİ EĞİTİM BAKANLIĞI OLACAK?

MEB´in Atatürk ve inkılaplarını ders kitaplarından çıkarmaya hazırlanmasına ilişkin düzenlediği basın toplantısında Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, ?Beş on yıla bu bakanlığın adı Milli Eğitim Bakanlığı değil Dini Eğitim Bakanlığı olacak!? dedi.

TBMM´de bir basın toplantısı düzenleyen Milli Eğitim Komisyonu CHP´li  üyeleri Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer Milli Eğitim Bakanlığı´nın değiştirmeye hazırlandığı ders müfredatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partinin internet sayfasında yapılan duyuruya göre Milli Eğitim Komisyonu üyeleri CHP Milletvekilleri; MEB´in müfredat değişikliği programlarında özellikle tarih dersi için hazırlanan taslakta Atatürk ilke ve inkılaplarının müfredattan çıkarıldığına dikkat çekti. Bunun yerine bilimsel gerçeklik taşımayan bazı basit popüler inanışlar üzerine temelsiz ve tutarsız ideolojik yargılarla dolu bir müfredat konulmasını eleştiren Milli Eğitim Komisyonu üyeleri  MEB´in Diyanet İşleri Başkanlığı ve çeşitli dini vakıflarla yaptığı işbirliği protokollerine ilişkin bir de Meclis Araştırma Önergesi sunacaklarını dile getirdi.

YOKSUL ÇOCUKLARA MUSALLATLAR

Basın toplantısında; ?Yasalara uygun olmayan protokoller, anlaşmalarla ENSAR gibi TÜRGEV gibi vakıflar veya yandaş diyebileceğimiz kuruluşlar, ilkokul ve ortaokul çağındaki yoksul insanların çocuklarına kelimenin tam tabiriyle musallat olmaktadır? diyen Dr. Ceyhun İrgil, beş-on yıl sonra tecavüzlerin, suiistimallerin artmasından endişe ettiklerini söyledi.

İrgil şu açıklamalarda bulundu:

?Aslında devletin yapması gereken yurtları devlet yapmayarak, bizzat bu vakıflara bırakarak bu suçlara, hukuksuzluklara bir anlamada yataklık ve yardım ediyor. Bizim itirazımız buna! Biz bu yüzden uyarıyoruz, bu nedenle ?Milli Eğitim Bakanlığı Milli olsun´ diyoruz. Millilik konusunda kimseye pabuç bırakmayan iktidar konu Milli Eğitim Bakanlığı´na geldiğinde milliliği neredeyse iptal etmeye, Atatürk ve Cumhuriyeti bütün kitaplardan çıkarmaya çalışıyor. Beş on yıl sonra göreceksiniz, adı Milli Eğitim Bakanlığı değil, Dini Eğitim Bakanlığı olacak. Biz işte bunun için toplumu uyarıyoruz. Maalesef iktidardaki arkadaşlar kelimeleri manipüle ederek toplumda başka bir algı yaratmaya çalışıyorlar.?

MEB´İN MÜFREDATTAKİ DEĞİŞİKLİĞİ

CHP´li vekillerin milli olması gereken bir müfredatı bir partinin basit propagandası düzeyine indirildiğini söylediği tarih dersi müfredatında büyük çoğunluğu Osmanlı tarihi üzerine yazılan ve herhangi bir bilimsel kaynağa dayanmayan argümanlar yer alıyor.

Atatürk´ün ve silah arkadaşlarının isimlerinin kullanılmadığı, Cumhuriyet tarihinin 1774-1974 arası dönem içine hapsedilerek Osmanlıların yıkılışının bir devamı, bir çöküşün parçası olarak öğrencilere yansıtılmak istendiği gözlemleniyor.

Atatürk ve ilke ve inkılapları dersinin sadece 11. sınıfta verileceği ileri sürülerek 9, 10, 11. ve 12. sınıfların tarih dersi müfredatından Cumhuriyet ve Milli Mücadele anlatımları tamamen çıkarıldığı görülüyor.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı