İNCE
SİYASET 25.03.2023 19:50:00 1711 0

İNCE'DEN 109 İMZACIYA YANIT:“O ÇAĞRIYI BANA DEĞİL GENEL BAŞKANLARINA YAPSINLAR”

ESKİ CHP VE SHP MİLLETVEKİLLERİNDEN MUHARREM İNCE’YE,"Alacağın kararla yapacağın özveriyi biz milletvekili arkadaşların, CHP seçmeni ve laik demokratik Atatürk Cumhuriyetinden yana olan milyonlar hiçbir şekilde unutmayacaktır."

ESKİ CHP VE SHP MİLLETVEKİLLERİNDEN MUHARREM İNCE’YE 109 İMZALI ÇAĞRI
Cumhurbaşkanı adayı olmak için imza toplayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye,  eski CHP ve  SHP milletvekillerinden  “özveride bulunması” çağrısı geldi.

Çağrıda, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında çağdışı bir rejimin ilanını amaçlayanlara karşı oluşturulan büyük dayanışmanın bir parçası olma yönünde karar alacağına inanmak istiyoruz. Laik demokratik cumhuriyet sevdalılarının art niyetlilere karşı tek bir yürek olabilmesi için, alacağın kararla yapacağın özveriyi biz milletvekili arkadaşların hiçbir şekilde unutmayacaktır” denildi.

İşte o çağrı:
"Sayın Muharrem İnce,
Atatürk ve kurduğu laik cumhuriyetin sevdalıları olan biz milletvekili arkadaşların, senin yurtseverliğinden, Atatürk ve Cumhuriyet aşkından ve bu yoldaki mücadele azminden hiç şüphe duymadık. Çünkü uzun yıllar bu davaya bizimle birlikte, dayanışma içinde hizmet ettin, önemli görevler yerine getirdin. Takdir edersin ki, bugünlerde Türkiye’nin birinci önceliği, ülkemizi çağdışı karanlık bir yapıya hızla sürüklemekte olan bu ucube rejimden, tek adam sisteminden ve özellikle Erdoğan diktasından biran önce kurtulmaktır. Bu seçim Cumhuriyet mi yoksa Şeriat mı tercihinin oylanacağı bir seçim olacak. Bu nedenle Cumhuriyetimizin 100. yılında çağdışı bir rejimin ilanını amaçlayanlara karşı oluşturulan büyük dayanışmanın bir parçası olma yönünde karar alacağına inanmak istiyoruz. Laik demokratik Cumhuriyet sevdalılarının art niyetlilere karşı tek bir yürek olabilmesi için, alacağın kararla yapacağın özveriyi biz milletvekili arkadaşların, CHP seçmeni ve laik demokratik Atatürk Cumhuriyetinden yana olan milyonlar hiçbir şekilde unutmayacaktır. Bu duygular içinde seni selamlıyor ve atacağın yapıcı adımlar sonucunda seninle gurur duymak istiyoruz. Kal sevgiyle, kal Cumhuriyetle, kal Atatürk’le."


İNCE'DEN 109 İMZACIYA YANIT:“O ÇAĞRIYI BANA DEĞİL GENEL BAŞKANLARINA YAPSINLAR”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski CHP’li 109 vekilin adaylıktan vazgeçmesi çağrısına tepki göstererek “Ben farklı bir parti olan Memleket Partisi’nin Genel Başkanıyım, onlar ise CHP üyesi. O çağrıyı bana değil genel başkanlarına yapsınlar” dedi.

Cumhurbaşkanı adaylığı için 109 eski CHP’li vekilden kendisine yapılan “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında çağdışı bir rejimin ilanını amaçlayanlara karşı oluşturulan büyük dayanışmanın bir parçası olma yönünde karar alacağına inanmak istiyoruz” çağırısına da cevap veren İnce, şu ifadeleri kullandı:
“107 milletvekili de arkadaşım. Bunlar benim arkadaşlarım, bunlarla beraber görev yaptık. Çağrılarını anlamlı buluyorum fakat ben şu anda CHP’nin üyesi değilim. Ben farklı bir parti olan Memleket Partisi’nin Genel Başkanıyım, onlar ise CHP üyesi. O çağrıyı bana değil genel başkanlarına yapsınlar. O arkadaşlarıma şunu söylemek istiyorum; CHP’nin tüzüğü anti demokratikleştirilirken sesinizi çıkardınız mı? Partinin basın toplantısı salonundan Türk bayrağı kaldırılırken ne yaptınız, Saray’a giden CHP’li yalanını ortaya attıklarında siz neredeydiniz? Seçim gecesi yalanını attıklarında siz ne yaptınız? Atatürk’e, CHP içerisinde hakaret edilirken siz ne yaptınız, sesinizi çıkardınız mı çıkarmadınız mı? Ön seçim kaldırılırken sizi ne yaptınız? Partideki bütün bu antidemokratik uygulamalar yaşanırken gıkını bile çıkarmayanlar koltuk derdine düşenler bugün bana demokrasiden bahsedemezler. Geçmişteki tavırlarını hatırlatırım onlara. Atatürk’e Dersim katliamcısı denilirken biriniz tepki gösterdiniz mi? Hanginiz ne yaptınız? Onun bana için çok inandırıcı gelmiyorlar.”

“BİZİM KİMSEDEN BAKANLIK BEKLENTİMİZ YOK”
İnce, kendisine bakanlık verileceği iddialarını da yanıtlayarak, “Cumhurbaşkanlığı için imza toplamaya başlandığında Milli Eğitim Bakanlığı teklif edilecek gibi haberler duyuyoruz. Bu haberler neden çıkıyor? İmza toplama sürecini engellemek için. Bizim kimseden bakanlık falan beklentimiz yok. Bugün gene bir gazeteci arkadaşımız görüşmeler sürüyor, anlaşma sağlanacak gibi haberler yazmış. Bunlar tamamen palavra. Benimle bir ilişki kuran olmadı görüşme talebi de olmadı” şeklinde konuştu.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı