İMO Adana Şubesi´nden, ?ulaşım´ paneli-Ulaşım ve trafik masaya yatırılacak
GÜNDEM 11.11.2015 13:07:32 1642 0

İMO Adana Şubesi´nden, ?ulaşım´ paneli-Ulaşım ve trafik masaya yatırılacak

Ulaşım Plancısı Erhan Öncü, İnşaat Yüksek Mühendisi ve Şehir Yüksek Plancısı İsmail Hakkı Acar ve Yıldız Teknik Üniversitesi Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı İsmail Şahin´in konuşmacı olarak yer alacağı Adana Ulaşım Paneli, 14 Kasım Cumartesi günü saat 14.

 İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, Adana´da hızlı ve plansız kentleşmenin bir sonucu olarak son yirmi yılda kent yaşamında sorun olarak ilk sıralara oturan ?ulaşım ve trafik´ olgusunu masaya yatıracak.
   Ulaşım Plancısı Erhan Öncü, İnşaat Yüksek Mühendisi ve Şehir Yüksek Plancısı İsmail Hakkı Acar ve Yıldız Teknik Üniversitesi Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı İsmail Şahin´in konuşmacı olarak yer alacağı Adana Ulaşım Paneli, 14 Kasım Cumartesi günü saat 14.00´da, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilecek.
  ?BU SORUN HEPİMİZİN SORUNU?
  Adanalıları ?Adana Ulaşım Paneli´ne katılmaya, görüş ve önerilerini dile getirmeye davet eden İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, ?Adana´nın en önemli problemlerinden biri olan ulaşım sorununda ancak hep birlikte sorunun üzerine eğilirsek, kararlı olursak, bilimsel bakış açısıyla konunun detaylarını irdelersek ve önerileri değerlendirsek sağlıklı bir çözüme doğru yol alabiliriz. Sorunlarımız ortak, çözüme de birlikte çalışarak, bilgimizi, çabamızı, emeğimizi birleştirerek ulaşabiliriz? dedi.
  ?ULAŞIM ANA PLANI İÇİN ÇALIŞMALIYIZ?
  Adana´nın ulaşım ana planına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Biçer, ?Ulaşım ana planını hazırlanma sürecinin, uygulanabilir ve, bütüncül olması sağlanarak yürütülmesi, aynı zamanda gelecekteki gelişmeler gözeterek yapılması önem arz etmektedir.  Yine bu çalışmalar da kentin paydaşlarıyla birlikte yürütüldüğünde sağlıklı, kalıcı, verimli sonuçlara ulaşılabilir. Adana için önemli hatalardan biri olan  ?Raylı Toplu Taşım Sistemi? ile kentin geleceğine ilişkin önemli ve büyük projelerin karar verme süreçlerinde ve uygulama aşamalarında yapılan geri dönülemez yanlışların, kamu kaynaklarının doğru kullanılmamasının olumsuz sonuçlarını hep birlikte gördük. Bu da çalışmalarımızı planlı, öngörülü, bilimsel veriler ve kentin yapısına ilişkin etütler aracılığıyla yürütülmesinin önemine işaret etmektedir? dedi.
  ADANALILAR DAVETLİ
  Kent yaşamımızın bu önemli sorununun giderek daha da karmaşık bir yapıya dönüşmemesi için çözüm yollarının ivedilikle aranması gerektiğine işaret eden Nazım Biçer, ? Bu çözüm yolları gelişen bilim ve teknolojinin ışığında etkin bir şekilde tartışılmalı, bu konudaki çağdaş uygulamalar ve teknolojik gelişmeler incelenerek hayata geçirilmelidir. Bu nedenle olası gelişmelerin bilimsel yaklaşımla ortaya konulması gereklidir. Bu doğrultuda sorunun çözümüne katkı koymak amacıyla, kentin sorunlarına çözüm doğrultusunda değerlendirmeler yapmak, öneriler sunmak üzere ulaşım konusunda uzman konuşmacıların yer alacağı Adana Ulaşım Panelini düzenliyoruz. 14 Kasım Cumartesi günü saat 14.00´da, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilecek panelimize Adanalıları davet ediyoruz. Yerel yöneticilerimizin, konuyla ilgili yetkililerin, sorunu yaşayanların, konuyla ilgili düşüncelerini iletmek isteyen herkesin panele katılımını önemsiyoruz ? diye konuştu

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı