İLGEZDİ:
SİYASET 22.11.2021 12:49:00 747 0

İLGEZDİ: "YENİ AKM’DE KOLTUK BAŞINA 200 MİLYON TL HARCANDI"

“Yeni AKM’nin opera çukuru için 118 kişilik açıklamasını yapan Bakanlığı AKM’nin internet sitesi yalanlıyor. Site ‘93 m2 ve 80 kişilik bir orkestrayı alabilecek büyüklükteki orkestra çukuru’bilgisini veriyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, AKM’nin 60 kişilik opera çukurunun 2 milyar liraya yenilendikten sonra 70 kişiye çıkarıldığını ortaya çıkararak, “Yeni AKM’nin opera çukuru için 118 kişilik açıklamasını yapan Bakanlığı AKM’nin internet sitesi yalanlıyor. Site ‘93 m2 ve 80 kişilik bir orkestrayı alabilecek büyüklükteki orkestra çukuru’bilgisini veriyor. Ancak 29 Ekim’deki açılışta ve Aida Opera temsilinde de 70 kişilik bir orkestra sığabildi. 10 koltuk için 2 milyar lira harcanmış. Diğer bir değişle çukurdaki bir koltukluk yerin değeri 200 milyon TL!” dedi. 
CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi yaptığı yazılı açıklama ile iktidarın 2008 yılında kapattığı, 10 yıl boyunca çürümeye terk ettiği ve sonra yıkarak tekrar yaptığı AKM’ye 2 milyar lira harcanmasına rağmen, dünya standartlarından bir orkestra çukuru yapamadığını ortaya çıkardı. 
CHP’li Akkuş İlgezdi, dünyadaki en büyük opera çukurunun 110 kişi ile Newyork’ta olduğunu hatırlatarak, “118 kişilik bir alan yapsalar bunu ayakta alkışlardık. Ancak yine yapamadılar. Dünyadaki büyük operaların metre kare ortalaması 109 metre kare. 2021’de yapılan AKM’nin ise 93 metrekare. Dünyada sanatçı ve müzik aletine 1,7 metre kare düşerken yeni AKM’de 1,1 metre kare alan bırakılmış. 
Wagner operası çalınamaz!
Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi 10 koltukluk yer için 2 milyar liraya yeni yapılan AKM’nin kamu zararına neden olduğunu ifade ederek “Wagner operalarını 100 kişilik orkestralar için yazıyor, bu kapsamda AKM'de Wagner opera temsilleri yapılabilmesi için 100 müzisyen ve üstü bir orkestra çukuru yapılması gerekirdi. Zaten bakanlık da 118 kişilik bir orkestra çukuru yapacağını açıklamıştı, ancak, resmi siteye göre 80 ama fiziki ortama göre 70 kişilik bir orkestra çukuru yapılıyor. Burada ortaya çıkan kamu zararı için bakanlık bir soruşturma açacak mıdır?” dedi. 
“Yeni AKM için avizelerle, seramik kürelerle övüneceklerine keşke dünyanın en büyük orkestra çukurunu yapıp onunla övünebilselerdi” diyen Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığının yine hayal kırıklığı yarattığını ifade etti.
Çözümü var
Gamze Akkuş İlgezdi salondaki birinci ve ikinci sıra koltuk ile 3 sıra koltuklar arasındaki geniş boşluk olduğunu vurgulayarak, “Protokolü ayırmak için bırakılan boşluğa 1. sıradaki koltuklar taşınırsa orkestra çukuru büyüyebilir” açıklamasında bulundu.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı