İLGEZDİ:
SİYASET 18.08.2021 08:08:00 439 0

İLGEZDİ: "AŞI KARŞITLIĞINI BİZZAT BAKANLIĞIN KENDİSİ YARATIYOR"

CHP'li İlgezdi,“Bakanlığın açıkladığı ‘4.doz"’ uygulaması da bu minvalde aşı karşıtlığını beslemekte ve özellikle sosyal medya üzerinden kara propaganda yapan "hekim" ünvanlı karanlık odakların değirmenine su taşımaktadır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi pandeminin tek çıkış yolu olan aşıya karşı toplumda oluşan aşı tereddüdünü sebebinin devlet bürokrasisinin ikircikli tutumu olduğunu kaydederek, “Bakanlığın açıkladığı ‘4.doz"’ uygulaması da bu minvalde aşı karşıtlığını beslemekte ve özellikle sosyal medya üzerinden kara propaganda yapan "hekim" ünvanlı karanlık odakların değirmenine su taşımaktadır” dedi.
CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi yaptığı yazılı açıklama ile öngörüden uzak, bilimsel gerekçeklere dayanmayan, deneme-yanılma yoluyla verilen kararların aşı sürecine zarar verdiğini ifade ederek, “Verilerin şeffaf olmaması gibi ikincil nedenler salgının kendisi kadar tehlikeli olan aşı karşıtlığı pandemisini yaygınlaştırmaktadır” açıklamasında bulundu. 
“Geldiğimiz nokta, devlet aklının ve yönetim iradesinin sınıfta kaldığının göstergesidir” diyen CHP’li Akkuş İlgezdi, sağlık bürokrasisinin değişken kararlarla ve günü birlik politikalarla şeffaflık ve bilimsel tercih çağrılarına kulak tıkadığını ortaya koydu.
Türkiye’nin aşı seçimini tartışmaya açtılar
Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, önce tüm sağlıkçı ve 65 yaş üzerine açılan sonra seyahat edecekler için açıldığı açıklanan 4’üncü doz aşılar ile ilgili olarak bu açıklamanın Türkiye'nin aşı seçimini tartışmalı hale getirdiğini belirterek, “Zira uluslararası seyahat için 4. doz uygulaması, "milyonlarca doz aşı etkisiz kaldı' algısı yaratmaktadır” dedi.
“Bakanlığın 3 doz inaktif aşının en geçerli ve güçlü koruyucu olduğunu açıklamasının üzerinden daha bir hafta geçmeden 4'ncü doz için mRNA bazlı aşı randevusu açılmasının gerekçesi sadece "aşı pasaportu" ise bunu öngöremeyen Bakanlık bürokrasisi hesap vermelidir” diyen Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı'nın daha önce mRNA aşılarının güvenli olmadığına dair açıklamalar yaptığına dikkat çekti.
Gamze Akkuş İlgezdi bugün Türkiye'de henüz 18 milyon kişinin ilk doz aşısını bile olmamışken, yapılan 3 ve 4’üncü doz aşılar da toplumsal bağışıklığı sağlamaktan uzak kaldığını vurgulayarak, “1 Temmuz’dan bugüne kadar vaka sayısı yaklaşık 4 kat (%277) arttı. Günde ortalama 268 bin test ile yeni vaka tespit kapasitemiz sınırlı. Öte taraftan aktif vaka sayısı da Ağustos başından beri yüzde 76 arttı. Yasakların kalktığı 1 Temmuz’dan itibaren vefat sayılarında ise yüzde 245 artış yaşandı. Geçtiğimiz hafta günde ortalama 144 kişiyi kaybettik. Ağustos ayının ilk 14 gününde vefat eden kişi sayısı 1.673 soldu. Bu sayı geçtiğimiz yıl 1-14 Ağustos tarihleri arasında 243 idi. Başka bir ifadeyle geçtiğimiz yıl aynı dönem kayıt altına alınan vefat sayısı bu yıl 7 kat (%588) arttı” açıklamasını yaptı. 
CHP’li Akkuş İlgezdi, “Tablo buyken aşı karşıtlığını körükleyen açıklamalar ve uygulamalar bilimsel olmadığı gibi cinayete de teşebbüstür” diye konuştu.
(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,41% 0,09
  • EURO

    34,52% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2381,04% 0,05
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu