İl Milli Eğitim Müdürü Okul Müdürleri´yle bir arada
YAŞAM 23.11.2017 14:12:19 912 0

İl Milli Eğitim Müdürü Okul Müdürleri´yle bir arada

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Sarıçam İlçesi Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Okul Müdürleri ile bir araya geldi.

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Hayati Koca, Mehmet Çalışkan, Ömer Oflaz, Mustafa Necati Kameroğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Oflaz, Okul Sağlığı Hizmetlerinden Sorumlu Şube Müdürleri, Halk Sağlığı Müdürlüğünden Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projesinden Sorumlu Şube Müdürleri ve komisyon ekibi ile okul müdürleri hazır bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, konuşmasının başında öğrencilerin eğitimlerini hijyenik bir ortamda sürdürmelerinin gereğine değinerek okul sağlığının daha iyi noktalara yükseltilmesi için Beslenme Dostu Okul ve Beyaz Bayrak Projelerinin kurumlarımız için taşıdığı öneme vurgu yaptı.

Konuşmasının devamında okulların depolarında bulunan hurdaların Milli Emlak Müdürlüklerine hurda malzeme olarak ya da Endüstri Meslek Liselerimize temrinlik malzeme olarak verilmesinin uygun olacağını söyledi. Taşımalı Eğitim Merkezlerimizde görev yapan okul müdürlerinin yönetmelikler doğrultusunda hareket etmelerini bir kez daha hatırlattı. Ödenek gönderilen okullarımızdan gönderilen ödenekleri bu ay içerisinde tenkis olmadan harcamalarını istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, okullarda TUBİTAK ve Erasmus Projelerine üst düzey katılımın sağlanmasının ilimiz açısından önemine bir kez daha dikkat çekti. Taşımalı eğitimde zamanın iyi ayarlanması ve öğrencilerin karanlıkta gitmemesi için saatlerde gerekirse esneklik gösterilmesi gerektiğini hatırlattı. Adana´da normal eğitime geçişte izledikleri yolun velileri ve öğrencileri mağdur etmediğini vurgulayan Akpınar, bu konuda gösterilen başarının artarak devam edeceğine inandığını ifade etti.

Akpınar, ODAK Projesinin, okulların performans ölçümlü benzerini bu sene Bakanlığın Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün tüm Türkiye´ye uyguladığını, bundan ilimiz adına gurur duyduğunu söyledi. Okul kantinleriyle ilgili olarak da karşılaşılan en büyük sıkıntının satılan ürünler, ürünlerin fiyatları ve kantinin hijyeni olduğunu belirtti. Okul Müdürlerinden yönetmelikte yasaklanan ürünlerin satışının engellenmesini istedi. Ayrıca kantinlerin genel temizliğine dikkat edilmesi hususunda da tüm okul müdürlerini uyardı.

Okul servisleri konusunda okulların sorumluluklar düştüğünü belirten Turan Akpınar, ? Bu konuda tüm okul müdürlerinin yenilenen yönetmeliğe göre sözleşmelerini düzenlemeleri gerektiğini ? söyledi. Öte yandan okul araç-gereç, malzeme isteklerinin farklı kanallardan değil e-Talep Modülü üzerinden gönderilmesi hususunda uyarıda bulundu.

Suriyeli öğrencilerin eğitime katılımı konusunda ilimizde büyük başarı yakaladıklarının altını çizen Akpınar, eğitimin bütün insanlığın hakkı ve hukuku olduğunu vurgulayarak ?Bu yıl 31 bin küsur öğrencinin kaydını yaptık. Elbette ulaşamadığımız çocuklarda var, ancak bu sayı ilimiz açısından değerlidir. Bu konuda gayretlerinden dolayı başta Müdür Yardımcımız Ömer Oflaz olmak üzere koordinatör ve okul müdürleri de dahil tüm ilgilere teşekkür ediyorum? dedi.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar, Fatih Projesi kapsamında etkileşimli tahta kullanım sürelerimizin Türkiye ortalamasının altında olduğunu, öğretmenlerimizin etkileşimli tahtalarımızı azami ölçüde kullanımlarının sağlanmasının başarıyı artıracağını ifade etti. Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımızda yönergede belirtilen öğrenci sayısının altına düşen kursların acilen kapatılması gerektiğini sözlerine ekledi. Okul Müdürlerinden okullarına gönderilen ödenekleri tasarruf planı dahilinde harcamalarını, düzenli bir gelir-gider hesabı tutmalarını, harcama kalemlerini buna göre düzenlenmelerini özellikle istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar sözlerinin sonunda, okul müdürlüğünü bir şirketin ceoluğuna veya bir grubun liderliğine benzettiğini, okul müdürlerinin de Bakanlığın oradaki teşkilatlanmasının lideri olduğunu ve bu hassasiyetle hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Akpınar, ?Sözle liderlik olmaz, liderlik davranışla olur. Kurumlarda oluşan sorunların büyük kısmı iletişimsizlikten meydana gelmektedir. Müdürlerimizden istediğimiz, kurumuna sahip çıkan, gören, aktif olan, değişim sağlayan,  kurum kültürüne sahip yöneticiler olmalarıdır. ? dedi.(CO)

       

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu