SİYASET 20.06.2022 11:24:00 550 0

"İktidar 85 milyonun parasını bir avuç mutlu azınlığa veriyor"

Çulhaoğlu,”Milletimiz üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçecekleri günü bekliyor.Seçim yaklaştıkça milletimizin umudu da artıyor. Çünkü milletimiz İYİ Parti iktidarını bekliyor.Az kaldı” dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, yaptığı basın açıklamasında, ”Ülkemizin ekonomisi adım adım ödemeler dengesi krizine doğru gitmekte ama, iktidar akıl almaz uygulamalarla milletimizin parasını yandaşlarına ve mutlu bir azınlığa aktarmaya devam etmektedir” dedi.

Çulhaoğlu, AKP’nin  bugün dar gelirliyi ikinci sınıf vatandaş, memurları ise bütçeye yük olarak gördüğünü belirterek,”Milletimizi akaryakıt için duaya davet ediyor,bizzat sebep oldukları ekonomik sıkıntılara çözüm olarak da milletimize şükretmeyi öğütlüyor.Devlet terbiyesinden, ciddiyetinden ve liyakatten nasibini almamış, milletinden kopmuş zihniyetin bunları yapması bize hiç yabancı değil. Çünkü; Her gün saçma sapan açıklamalar dinliyor, akıl dışı kararlarla karşı karşıya kalıyor ve büyük bir beceriksizliğin cefasını milletçe hep beraber çekiyoruz. “Enflasyon sorunu yok, hayat pahalılığı var.” diye söze başlayan iktidarın başı böyle konuşursa milletvekilleri de elbette geri kalmazlar. Bunlardan sonuncusunu Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Bir Ak Parti Milletvekili “Şehir hastaneleri için ödenecek paranın bütçede bir yükü var ama devlet memurlarının da bütçeye yükü var.”der,suçu çalışanların sırtına yükleme yarışına girerler” dediğine dikkat çekti.

Çulhaoğlu şunları kaydetti:

“Bu iktidar önce kurtuluş reçetesi olarak parası olanlar için Kur Korumalı Mevduat Sistemini getirdi ülkemize. Bu sistem hazinemizeen az 200 milyar lira yük getirecek. Bu para yatırım ve istihdam olmadan Hazine’nin kasasından,yani milletimizin cebinden çıkacak. Oysa bu 200 milyar lira ile Milletimize ve memleketimize çok daha faydalı işler yapabilirlerdi.Örneğin bu para ile okullarda, sokaklarda, meydanlarda, ülkemizin her yerinde şahit olduğumuz hepimizin canını yakan çocuk yoksulluğu ve yoksunluğu bitirebilirdi. Bu para ile milletimizin çarşı-pazar yangını söndürülebilirdi. Ama yandaşları ve zenginliklerine zenginlik katmak istediklerini öncelediler.

Ak Parti’nin son mucize kurtuluş reçetesi de “Gelire Endeksli Senet” oldu.Devletimizin hazinesinde para bırakmadıkları için Devlet Hava Meydanları İşletmeleri ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün gelirlerine göz dikerek, bu senet’in parasını oradan ödeyeceklerini ilan ettiler. Bu kurumların gelirleri eskiden devletin hazinesine, yani milletimize gidiyordu.Şimdi ise Gelire Endeksli Senet’i alan tasarruf sahibiçok küçük mutlu bir azınlığa gidecek. Bunu devletimizin, milletimizin içine düşürüldüğü zordurumların müsebbibi olanlar yapıyor ama hiçbir kabahati üstlenmedikleri gibi her defasında suçluyu başka yerlerde aranmasını isteyerek üstlerine toz kondurmayanlar yapıyor.

Milletimiz yalanlardan ve kelime oyunlarından bıktı, usandı. Artık kendisini düze çıkartacak liyakatli kadrolar, devlet terbiyesi almış dürüst yöneticiler ve gerçek demokrasi istiyor. Milletimiz üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçecekleri günü bekliyor.Seçim yaklaştıkça milletimizin umudu da artıyor. Çünkü milletimiz İYİ Parti iktidarını bekliyor.Az kaldı.”

.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı